کد خبر:۳۷۷۷۳۴
دبیر همایش تلفن همراه و سبک زندگی جامعه :

مردم، مولفه‌های زندگی در دنیای دیجیتال را نمی‌شناسند

همایش تلفن همراه و سبک زندگی جامعه با هدف بررسی تاثیرات تلفن همراه بر سبک زندگی در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،امیرحسین اسدی دبیر این همایش با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود گفته‌اند که مسئله اساسی و حیاتی هر تمدنی سبک زندگی ماست، ما اگر از هر منظری نگاه کنیم، بحث اصلی سبک زندگی است، یکی از ابعاد پیشرفت با مفهوم اسلامی عبارت است از «سبک زندگی کردن» و هیچگاه نمی‌توان یک تمدن را به صرف اینکه ماشین، صنعت و ثروت دارد تحسین کرد، در حالی که مشکلات فراروان سراسر آنجامعه و زندگی را فراگرفته است.


وی افزود: ما سبک زندگی را به هفت محور تقسیم می‌کنیم: اخلاق و معنویت، زن و خانواده، سلامت اجتماعی و فرهنگی، فرهنگ و رسانه، ادب و هنر، الگوی مصرف، فرهنگ کار و درآمد اقتصادی و کانون‌های سرای محله با پرداختن به این موضوعات می‌توانند تأثیر مطلوبی روی اجتماع کوچک خود داشته باشند و به بررسی مسائلی از قبیل اینکه تلفن همراه روی صداقت و راستگویی، قومیت، پرخاشگری، حقوق همسران، حقوق فرزندان، کرامت خانواده، قوانین اجتماعی چه تأثیری دارد بپردازند.


اسدی با تأکید بر اینکه زندگی امروزی زندگی دیجیتال است گفت: همه چیزمان دیجیتال شده، سبک زندگی دیجیتال، زندگی و آیین زندگی در فرآیند دیجیتالی شدن است، زندگی در عصر دیجیتال با مؤلفه‌های دیجیتال، فناوری دیجیتال با رسانه‌های دیجیتال و در ادامه در تعریف رسانه‌های دیجتال گفت: رسانه‌ای است که در آن انتشار محتوا به کمک ابزارهای دیجیتال اتفاق می‌افتد مانند بازی رایانه‌ای، اینترنت، نرم افزار‌ها و تلفن همراه و رسانه‌های بر خط همه این‌ها را مجموعاً رسانه‌های دیجیتال گویند.


دبیر همایش در بخش دیگری به تلفن همراه و آسیب‌های آن پرداخت و افزود ما تأثیر تلفن همراه بر معنویت، سلامت اجتماعی و سلامت جسم را نمی‌دانیم و فقط از این ابزار مثل هر تکلنولوژی دیگری استفاده می‌کنیم و بعد در جایی که آسیب-‌هایش خانمان سوز شد تازه تصمیم به شروع کار می‌گیریم، از جمله این آسیب‌ها می‌توان به کاهش مهارت‌های ارتباطی، تجمل گرایی، طلاق و وابستگی اعتیاد آور به این ابزار و عواقب آن اشاره نمود.
وی در پایان از مسئولین خانه‌های IT شهرداری خواست به عنوان وظیفه و عامل فرهنگ سازی در سرای محله منطقه خود، چگونگی استفاده از این ابزار را با حمایت پژوهشکده فناوری اطلاعات آموزش دهند تا سبک زندگی جامعه حفظ شود.


در ادامه این مراسم دکتر شاه میرزایی عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به گستردگی شبکه‌های اجتماعی گفت: در حال حاضر کشور گشایی مثل سابق نیست که با لشگر کشی به فتح مرز‌ها دستیافت در حال حاضر مرز‌ها فقط فرهنگی هستند و تیپ لشگر ما هم همین اپلیکشین‌ها و سرویس‌ها هستند و هر کس که خدمات بدهد و در بازار باشد دارای مشتری می‌شود اگر ما فعالان فیسبوک و وایبر باشیم قطعاً تحت مدیریت آن‌ها قرار می‌گیریم و نکته مهم این است که ما مصرف کننده خدمات چه کسی هستیم. متاسفانه در این زمینه وضعیت خوبی نداریم و اینجا جایی ست که شما باید به عنوان مرزبانان این موضوع فعالیت کنید و این شدنی ست و نباید فکر کنیم کار سختی است.

اگر استراتژی ورود فعال را نداشته باشیم حتماً منفعل می‌شویم


ربیعی رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و رئیس این همایش سخنران بعدی بود، وی گفت: چند مسئله اساسی در کشور داریم، دنیا وارد عرصه جدیدی شده، فضاهای جدیدی داریم که کاملاً مربوط به هم هستند و تعبیر به فضای مجازی هم می‌شوند، البته من این تعبیر را نمی‌پسندم چرا که همه چیز در این فضا واقعیست.


وی ادامه داد: این دنیا، دنیایی است که اگر استراتژی ورود فعال نداشته باشیم حتماً منفعل می‌شویم چراکه چیزی که در این دنیا ارزش دارد اطلاعات، دانش و حکمت است و هر چقدر در این موارد بیشتر بالا برویم با ارزش‌تر می‌شوند. ما باید درست فکر کنیم فکر ما نباید فکر صنعتی صده و دهه قبل باشد و به خاطر داشته باشیم با ساختن اتومبیل کشور پیشرفت نمی‌کند بلکه با تمرکز در خلق ثروت از دانش و حکمت خودمان استفاده کنیم.IT یک چیز لوکس نیست که در آن مدل تکنولوژی و گوشی و این قبیل موارد مطرح باشد بلکه یک واقعیت است و باید به آن توجه نمود.


وی همچنین افزود: یک سری مسائل در دنیای مجازی دست ما نیست، در چیدمان این دنیای جدید برای هر کسی نقشی تعیین شده، یا شما باید نقش برای خودتان تعریف کنید یا کنار بنشینید و دفاع کنید و ما در این دنیا هنوز هیچ نقشی برای خودمان تعریف نکرده‌ایم و هنوز نمی‌دانیم نقش جمهوری اسلامی در این دنیای شبکه‌ای چیست؟ و نمی‌دانیم قرار است سبک زندگی ارائه بدهیم یا سبک زندگی دیگران را بگیرم، بنابراین من و شما و جوانتر‌ها مجبوریم سبک زندگی دیگران را بکار گیرم و استفاده کننده باشیم و در آن مسیری برویم که بقیه می‌خواهند و اگر استراتژی نداشته باشیم سرباز بقیه می‌شویم و این نکته‌ای غیر قابل انکار است، استراتژی درست این است که ما نقشمان را درست تعریف کنیم و اکتیو جلو برویم چرا که ما سرمایه‌های اولیه‌اش را داریم.


رئیس همایش در ادامه سخنان خود گفت: با داده‌ها و داشته‌هایی که داریم و با همه معیار‌ها باید بالا باشیم نه پایین چون ما از همه چیز بهترینش را داریم چه از نظر کتاب که ما بهترین را داریم چه رسول که ما بهترین رسول را داریم و چه منابع اطلاعاتی و منابع زمینی که نفر دوم جهان هستیم پس از نظر اقتصاد و فرهنگ کجا باید باشیم که نیستیم؟ ایراد خود ما هستیم آنچه که لازم است خداوند به ما داده است ولی ما استفاده نمی‌کنیم.


وی در پایان گفت: در نظام ارزشی، نباید خیلی سخت افزاری فکر کنیم، فناوری اطلاعات در تولید ناخالص سود ملی تأثیر اساسی دارد و متأسفانه درک درستی از این مسئله در مسئولین نیست و IT را فقط یک سری ابزار برای یک سری مسئله می‌بینند، ولی بین مردم اینطور نیست و مردم خیلی جلو‌تر از دولت و مسئولین هستند و ما باید نقطه اتکای خود را در همین مردم بگذاریم و با همین ثروتی که در مردم به صورت بالقوه هست در عرصه اقتصاد و فرهنگ کارهای بزرگی انجام دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار