محمد مهدی نیازمند، استاد دانشگاههای گیلان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: چیزی که باعث شده عاملین در حصر قرار بگیرند و به آنها بگویند فتنه گر، این است که بعد از انتخابات به گونه ای رفتار کردند که ما شاهد هشت ماه جنگ نرم بودیم.
وی گفت: از طرفی خواسته های اینها در یک فضای طراحی شده، مثل چیزی که در کشورهای دیگر در غالب انقلاب های رنگی دیدیم، درصدد ضربه زدن به نظام بودند، این بود که باعث شد ملت اینها را فتنه گر بشناسند و درخواست مجازات آنها را داشته باشند.
استاد دانشگاههای گیلان گفت: از طرفی اینها در فضای انقلاب مخملی حرکت کردند و با پافشاری ها و کژ فهمی هایی که داشتند و با لجبازی هایی که باعث اهانت به اصل نظام و امام می شد، سکوت کردند و با کارهایشان این حرکت اجتماعی مشارکت هشتاد و چند درصدی مردم را دچار خدشه کردند و فضا را برای دشمنان و ایادی آنها که نقشه براندازی نظام را در سر داشتند، بازتر کردند.
نیازمند گفت: وقتی کنترل اوضاع از دست آنها خارج شد، هم در مقابل چیزهایی که خودشان قبل از انتخابات از آن دم می زدند و به عنوان اصول بیان میکردند، امثال قانون اساسی و خط امام، از اینها هم تخطی کردند.
وی گفت: این فضا کاملا طراحی شده بوده و اینها به عنوان بازیگران این طراحی پیش رفتند.
استاد دانشگاههای گیلان گفت: ما شاهد هستیم علاوه بر اینکه در این چند سال هیچ عذرخواهی نکردند و از کار خود ابراز پشیمانی نکردند، بعضی طرفداران اینها در نظام خواستار رفع حصرشان هم هستند.
نیازمند گفت: بر اساس قوانین نظری هرگونه اقدام برای براندازی نظام و امثال آنان محل مجازات است و اینها باید به خاطر تمام این اقدامات خود در جهت براندازی، در حصر باشند، مگر اینکه توبه کنند و حسن نیت خود را باری دیگر به ملت نشان بدهند.
وی گفت: مجازات نشدن اینها تا کنون از طرفی به خاطر رافت اسلامی جمهوری اسلامی بوده که خود رهبر انقلاب هم با حکم حکومتی خود راه مجازات اینها را کندتر کرده اند تا فرصت برای بازگشتنشان باشد؛ در حالی که مردم همچنان از گناه نابخشودنی اینها نگذشته اند و خواستار مجازات آنها هستند.
استاد دانشگاههای گیلان گفت: پایه های این نظام به قدری استوار هست که اینچنین فعالیت ها خدشه ای به اصل آن وارد نمیکند و مردم هم همیشه در صفوف به هم پیوسته دفاع از این نظام اسلامی حضور مستمر داشته اند.
نیازمند افزود: اما در این باره نمیتوان نقش عمارها را که به روشنگری در باب پشت پرده اتفاقات می پردازند و فتنه و نفاق ها را علنی بیان میکردند، نادیده گرفت.
وی گفت: این سعه صدر نظام در مقابل اینها میتواند به همه این کشورهایی که در حوزه آزادی بیان مدعی هستند و خود را کدخدای جهانی میدانند،، بفهماند که چنین فضای آزادی در جامعه وجود دارد که با اینکه در جریانات یک سری خسارات مالی به نظام وارد شد؛ اما همچنان افراد با دیدگاه های مختلف میتوانند در جامعه و در کرسی ها، سخنان خود را بگویند و شنیده شوند.
استاد دانشگاههای گیلان گفت: البته تاکید میشود مردم این بصیرت را دارند که در این فضای آزاداندیشی که وجود دارد، واقعیت ها را ببینند و انتخاب اصلح داشته باشند و درگیر تبلیغات نادرست نشوند.