به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، نشست تشکلهای دانشجویی دانشگاههای خوزستان با موضوع بازخوانی ابعاد فتنه۸۸ و بررسی حماسه ۹ دی دوشنبه، ۸ دی ماه از ساعت ۱۹ در سالن جلسات بسیج دانشجویی خوزستان برگزار شد.
در این نشست مسئولان و نمایندگان بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، جمعیت اسلامی دانشگاه آزاد واحد اهواز، بسیج دانشگاه آزاد و جامعه اسلامی دانشگاه صنعت نفت اهواز به بیان دیدگاه ها و مواضع تشکل های دانشجویی در ارتباط با موضوع جلسه پرداختند.
در ابتدای این نشست مهدی درخشان مهر، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: با گذشت ۵ سال هنوز همه ابعاد فتنه ۸۸ مشخص نشده است و فتنه ۸۸ پیچیدگیهای گستردهای دارد که باید همه ابعاد آن به مردم گفته شود.
وی گفت: در زمینه بازخوانی فتنه ۸۸ صداوسیما نقش برجستهای دارد و امیدواریم در آینده بتواند بسیاری از ابهامات را برای مردم رفع کند.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: باید بستری به شکل مناظره بین جریانات مختلف در صداوسیما فراهم شود تا آسیبشناسی دقیقی از علل شکل گیری فتنه ۸۸ صورت گیرد تا حق و باطل نمایان شود.
وی بیان کرد: فتنه گرها خود در محافل خصوصی بر این اذعان دارند که تقلب نشده است و این وصله به جمهوری اسلامی نمیچسبد ولی اندکی مردانگی ندارند که به شکل علنی این را مطرح کنند.
درخشان مهر عنوان کرد: در بحث روشنگری سینما نقش عمدهای دارد که فقط از این صنعت سینما ما شاهد فیلم قلادههای طلا بودیم در حالی که ظرفیت بالای این صنعت میتواند در روشن ساختن حقایق کمک زیادی کند.
وی به کرسیهای آزاد اندیشی پرداخت و گفت: دانشگاهیان باید ۹ دی را تبیین کنند و کرسیها فرصت مناسبی است که تردیدها را از بین ببریم چرا که خاصیت فتنه ایجاد تردید در دل هاست.
این فعال دانشجویی بیان کرد: ۹دی متعلق به مردم است که برای دفاع از نظام و ولایت آمده بودند و در مصادره هیچ جناحی نیست مردم زمانی که دیدند شعارها از اعتراض به سوی مخالفت با نظام اسلامی و رهبری سوق پیدا کرد، به میدان آمدند و حماسه ۹دی را آفریدند. بنابراین نباید با نگاه جناحی که خواست دشمن است از ارزشهای ۹ دی بکاهیم.
در ادامه جعفرخانی از جمعیت اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، بصیرت، دشمن شناسی و وقت شناسی را سه عامل مهم شکل گیری حماسه ۹ دی دانست و گفت: روح ولایت را در حرکت مردم در ۹ دی ۸۸ جاری مشاهده می کنیم؛ بنابراین به یقین این حرکت حماسه است و روزی فراموش نشدنی را در تاریخ ایران اسلامی رقم زده است.
وی با اشاره به تأکیدات رهبری به بصیرت و آگاهی مردم ادامه داد: اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم رسالتی است که باید از سوی رسانه ها و نخبگان در جامعه صورت بگیرد.
جعفرخانی با بیان این که پیام ۹ دی، خواسته مردم ایران بود و خواسته مردم ایران چیزی جز جمهوری اسلامی نیستگفت: ۹ دی یعنی گوش به فرمان رهبری بودن و این همان راه اصلی سعادت است.
سعید ورمزیاری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز اظهار داشت: فتنه یک اتفاق ساده نبود چرا که پشت صحنه فتنه ۸۸ سالها طرح و برنامه ریزی بود و نباید به راحتی از این مسئله بگذریم.
وی با بیان اینکه در فتنه ۸۸ بسیاری از نخبگان و مسئولان ضعیف تر از عامه مردم عمل کردند، گفت: باید از اتفاقات ۸۸ عبرت بگیریم، هر شخص در هر جایگاه تکلیف خود را بشناسد و با آگاهی و بصیرت خود را برای مقابله با فتنه های آینده آماده کنیم.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اهواز تصریح کرد: پیام ۹ دی بصیرت است و باید از فتنه ۸۸ عبرت بگیریم و گرنه دوباره دچار فتنه میشویم.
محمود بویری، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: در فتنه ۸۸ برخی که با شعار قانون گرایی به صحنه آمده بودند هیچ یک از مفاد قانونی را رعایت نکردند و قانون گریزی را سبب شدند.
وی افزود: بی حرمتی به قانون، بی حرمت شمردن رأی مردم، خدشه دار شدن چهره بین المللی جمهوری اسلامی، کند شدن و در برخی موارد توقف حرکت و روند رو به جلوی علمی کشور و در نهایت بی حرمتی عاشورای ۸۸ را کنش ها و مسائل شکل دهنده حماسه ۹ دی عنوان کرد.
مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه ۹ دی به ازای هر فرد یک پیام دارد، گفت: ۹ دی تجلی «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه بیشتر نه یک کلمه کمتر» بود.
وحید سهرابی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران در ادامه نشست اظهار داشت: یوم الله ۹ دی نشان داد مردم پایبند به اصول و آرمانها هستند و تحت هیچ شرایطی دست از دامان ولایت برنمی دارند. ۹ دی یعنی پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد.
وی گفت: فتنه گران با ایجاد اغتشاش امنیت ملی را دچار خدشه کرده و ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد کردند.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران بیان کرد: در فتنه ۸۸ دشمن جمهوریت و اسلامیت نظام را نشانه گرفته بود که هوشیاری و بصیرت مردم این خیال باطل دشمنان را از بین برد.
وی افزود: فتنه ۸۸ از سالها پیش طراحی شده بود که کمیته صیانت آرا اصلاح طلبان در جهت تضعیف شورای نگهبان و ایجاد همین فتنه انگیزی بود.