به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، دانشگاه گلستان در سال 86 با تفکیک از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به عنوان دانشگاهی مستقل با عنوان «دانشگاه جامع گلستان» اقدام به اخذ رشتههای مختلف دانشگاهی و پذیرش دانشجو کرده است؛ این در حالی است که هنوز از مشکل عظیم کمبود فضای فیزیکی رنج میبرد؛ به طوری که اکنون عنوان جامع را از این دانشگاه برداشته و به عنوان «دانشگاه گلستان» بسنده کرده است.
در مطالبات مکرر این دانشگاه از مسئولان کشوری و استانی، وجود ساختمان بدون استفاده جهاد کشاورزی استان به منزله نقطه امید این دانشگاه تازه تاسیس با 4000 دانشجوی در حال تحصیل بود که انتظار می رفت مسئولان جهت اختصاص این ساختمان برای پاسخگویی به 4000 دانشجوی جوان که آینده سازان کشور به شمار می روند، همت بورزند.
وظیفه من نیست با دانشجویان دیدار داشته باشم
علی مرگدری، معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گلستان در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» در واکنش به این پرسش که دانشجویان دانشگاه گلستان با گذشت هفت سال مطالبه از مسئولان در انتظار اقدام مسئولانه و پاسخ گیری و رفع مشکل کمبود فضای فیزیکی هستند، گفت: ما صدای دانشجویان را میشنویم؛ اما من وظیفه ندارم با دانشجویان دیدار داشته باشم، آنها باید به مسئولان دانشگاه بگویند و مسئولان به ما برسانند.
وی در پاسخ به این پرسش که با وجود جلسات متعدد مسئولان این دانشگاه با مسئولان استانی و کشوری، چه نتیجه ای حاصل شده است، بیان داشت: ما به مسئولان این دانشگاه و وزارت علوم هفت ماه فرصت دادیم و نتوانستند نتیجه بگیرند.
دانشگاه بدون درآمد چگونه پول خرید ساختمان بدهد؟!
سیدمحمد حسینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه گلستان نیز در این رابطه، خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه گلستان محل درآمدی داشت که بتواند ساختمان جهادکشاورزی را با مبلغی حدود 20میلیارد تومان خریداری کند، از مسئولان استانی و کشوری درخواست یاری نداشت.
وی افزود: از مسئولان استان میخواهیم در جهت رفع دغدغه حوزههای مختلف استانی که در گرو فعالیتهای دانشگاهی است گامی موثر برای رفع مشکل این دانشگاه با 4هزار دانشجوی در حال تحصیل بردارند.
پس از هفت سال کش و قوس انتظار دیگری داشتیم!
محمد عبدی، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه گلستان نیز وضعیت امکانات رفاهی و اموزشی دانشگاه گلستان را نامناسب و در حد صفر ارزیابی کرد و بیان داشت: تقریبا امکانات رفاهی دانشگاه در حد صفر است و فضای تفریحی وجود ندارد سالنهای کوچکی وجود دارد که فقط می تواند پاسخگوی کارکنان و اساتید دانشگاه باشد نه 4000 دانشجو.
این دانشجو با تاکید بر کمبود فضای فیزیکی در این دانشگاه گفت: در دانشکده فنی الغدیر گرگان به قدری مشکل فضای فیزیکی بیداد میکرد که در نیمسال تحصیلی جاری سه تا چهار کلاس را به صورت ضرب الاجلی برای دانشجویان رشته معماری احداث کردند که البته چون فضای محیطی دانشکده در الغدیر کم بود این کلاسها در پردیس قدیم منابع طبیعی بنا شد که بعید است این کلاسها مطابق استانداردهای این رشته ساخته شده باشد.
داشجوی رشته ریاضی دانشگاه گلستان با بیان اینکه قرار بود ساختمان جهاد کشاورزی واقع در سایت اداری استان گلستان که بدون استفاده افتاده است به این دانشگاه تعلق بگیرد تا 4000 دانشجوی فعلی دغدغه ای غیر از درس نداشته باشند، گفت: بسیاری از دانشجویان که از وضعیت نبود فضا کلافه شدند خودشان مستقیم روند حل این مشکل را از مسئولان دانشگاه جویا میشوند و مشخص شده فعلا تخصیص ساختمان جهاد نیز به این دانشگاه منتفی است؛ این در حالی است که انتظار داشتیم بعد از یک سال کش و قوس بالاخره با حضور رئیس جمهور این مهم محقق شود و 4000 دانشجو از بلاتکلیفی بیرون بیایند.
وی افزود: زمزمهها حاکی از این است که دانشگاه علوم پزشکی نیز خواستار ساختمان جهاد است؛ این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی استان با تنها 1000 دانشجو دو سایت دارد؛ اما دانشگاه گلستان با 4000 دانشجو از کمترین امکانات دانشگاهی که مسئله فضای آموزشی است نیز بی بهره است.
عبدی با بیان اینکه طبق مصوبه دولت مکانهای دولتی خالی باید به دانشگاهها برسد، انتظار میرود 4000 دانشجوی چشم انتظار این دوره را ناامید نکنند و ساختمان جهاد را به دانشگاه گلستان بدهند.
دود سیاسی کاری مسئولان در چشم 4000 دانشجو میرود
محمدباقر شریفی پاسندی، قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان در رابطه با مشکل کمبود فضای فیزیکی این دانشگاه گفت: متاسفانه هرچند سهل انگاری و کم کاری مسئولان در دولت گذشته را در قبال این موضوع شاهد بودیم که جای انتقاد هم دارد؛ اما تاسف بیشتر میخوریم که بعضیها با سیاسی کردن این موضوع درصدد استفادههای شخصی و حزبی خودشان هستند و اینجاست که بیشترین ضربه به 4هزار دانشجوی این دانشگاه و خانوادههای شان وارد میشود.
وی با اشاره به تفکیک دو دانشگاه گلستان و علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 86 تاکید کرد: جای تاسف دارد که مکانی را که دانشگاه مینامیم که هنوز در هویت و استقلال آن که اولین مسئله و حیثیت یک دانشگاست جای ابهام وجود دارد یک مکان با دو تابلویکی دانشگاه گلستان و دیگری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان!
قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه جامع گلستان با نگاهی اجمالی به مشکلات موجود بیان داشت: کمبود فضای فیزیکی برای برگزاری کلاسها، اتاق اساتید، اتاق تشکلها، کانونها و انجمنهای علمی گرفته تا نداشتن خوابگاه دولتی، فضای رفاهی، سالن مطالعه یا اینکه دو تا کلاس شده یک دانشکده و غیره همه و همه تنها گوشه ای از مشکلات این دانشگاه است که باید از نزدیک بیایید و ببینید در واقع باید گفت «شنیدن کی بود مانند دیدن!»
شریفی گفت: اولین و مهمترین مشکل این دانشگاه نداشتن خوابگاه دولتی است؛ به طوریکه حداقل هزینه دانشجویان این دانشگاه سه تا چهار برابر اکثر دانشگاه دولتی دیگر کشور است.
وی پاسندی طی یک مطالبه از مسئولان استانی در راستای حل این معضل به جایگاه آیت الله سیدکاظم نورمفیدی اشاره کرد و گفت: انتقاد خود را نسبت به شخص نماینده ولی فقیه در استان اعلام کنم که با توجه به شناختی که از ایشان و جایگاه ایشان در کشور داریم اعلام کنیم که وی برای حل این مشکل چه کردند؟
قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه جامع گلستان تاکید کرد: ضمن دعوت به حضور در دانشگاه، از مسئولان بویژه نماینده ولی فقیه در استان تقاضامندیم که نسبت به این مسائل موضع گیری کرده و همچنین مسئله مشکلات دانشگاه گلستان را جزو اولویتهای اصلی استان قرار دهند تا در آینده نزدیک شاهد حل این مشکلات باشیم.
شریفی در پایان تصریح کرد: به امید آنکه در آینده نزدیک این مشکلات برطرف شود و نه اینکه نوادگان ما به این دانشگاه بیایند و هنوز مشکلات پابرجا باشد.
لازم به ذکر است، نمایندگی «خبرگزاری دانشجو» پیش از این نیز بنا بر مراجعات متعدد دانشجویان این دانشگاه و درخواست مسئولان آن در چند خبر در قالب چهار گزارش، سه گفتگو و سه خبر پوششی صدای دانشجویان را به سمع و نظر مسئولان رسانده بود.