آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۹۰۱۶
امیری در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

نیت‌خوانی از اهداف، نمی‌توان انجام داد/ ملاک وزارت کشور قانون است

قائم مقام وزیر کشور با تاکید مجدد بر اینکه ملاک وزارت کشور قانون است، گفت: چنانچه حزبی به موجب حکم محکمه صالح منحل شده باشد آن افراد در حزب مذکور با مرام نامه و عنوان قبلی نمی‌توانند حزب جدیدی را تشکیل دهند.

حسینعلی امیری در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به تلاش برخی گروه‌ها جهت دریافت مجوز تاسیس حزب در آستانه انتخابات اظهار داشت: مرجع صدور پروانه برای احزاب و تشکل‌های سیاسی و صنفی وزارت کشور نیست بلکه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب است.

 

وی باتاکید بر اینکه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب شخصیت مستقل از وزارت کشور دارد ادامه داد: این کمیسیون متشکل از دو نماینده مجلس، یک نماینده رئیس قوه قضاییه و نماینده دادستان کل کشور و نیز یک نفر از وزارت کشور است که با بررسی لازم از دستگاه‌های نظارتی مختلف اقدام به صدور مجوز می‌کنند.

 

امیری تصریح کرد: اگر متقاضیان دارای محرومیت از حقوق اجتماعی و همچنین محکومیت موثر کیفری نباشند با مراعات قانون احزاب پروانه صادر می‌شود.

 

سخنگوی وزارت کشور با تاکید بر اینکه جلسات وزارت کشور با کمیسیون ماده ۱۰ احزاب هر ۱۵ روز یک بار در روز دوشنبه برگزار می‌شود یادآور شد: اینکه بررسی صدور مجوز حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دستور کار فردا باشد یا خیر به صورت دقیق مشخص نیست.

 

امیری تاکید کرد: ملاک کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و وزارت کشور قانون است.

 

قائم مقام وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر حزبی با برچسب و عنوان جدید و به کار گیری چهره‌های جدید درصدد پیگیری اقدامات ساختارشکنانه خود در قبل باشد چگونه باید برخورد کرد؟ گفت: ما نمی‌توانیم نیت خوانی کنیم بلکه براساس مدارک و مستندات بررسی می‌کنیم.

 

امیری همچنین با تاکید مجدد بر اینکه ملاک وزارت کشور قانون است ادامه داد: چنانچه حزبی موجب حکم محکمه صالح منحل شده باشد آن افراد در حزب مذکور با مرام نامه و عنوان قبلی نمی‌توانند حزب جدیدی را تشکیل دهند.

 

وی همچنین در رابطه با درخواست‌های جدید احزاب سیاسی جهت صدور مجوز گفت: از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید ۱۳ مورد درخواست وجود داشته که به تناسب برگزاری جلسات مجوزهای قانونی برای هر یک صادر شده است و برخی نیز باقی ماندند.

 

سخنگوی وزارت کشور همچنین در رابطه با تغییر اسم پیشنهادی جبهه پایداری از سوی اعضای این حزب گفت: وزارت کشور با عنوان جبهه پایداری موافقت نکرد کمااینکه این حزب اگر بخواهد فعالیت کند تحت عنوان جبهه نمی‌تواند فعالیت حزبی داشته باشد و باید به عنوان یک حزب فعالیت کند.

 

گفتنی است، اصلاح‌طلبان به‌توصیه محمد خاتمی بنا دارند هرچه سریع‌تر با ترمیم تشکیلاتی خود، اقدامات هدفمندی را در راستای حضور پررنگ در انتخابات مجلس آینده طرح‌ریزی کنند، با توجه به انحلال دو حزب مؤثر خود به‌خاطر فتنه‌انگیزی در سال ۸۸ (حزب مشارکت و سازمان مجاهدین)، تصمیم‌گرفته‌اند با بهره‌گیری از عناصر کمتر شناخته‌شده مرتبط با این احزاب، تشکل‌های جدیدی را راه‌اندازی کنند.

 

بر اساس اخبار منتشر شده چهره‌هایی همچون ولی الله شجاعان پوریان، حیدر زندیه، مژگان اثباتی، بهروز صحابه، محمد آقای تبریزی، عروجعلی محمدی و رضا نیک نداف از موسسان این حزب معرفی شدند.

 

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، حزبی است که درخواست مجوز آن از مدت‌ها پیش به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در وزارت کشور ارسال شده و این کمیسیون مشغول بررسی صدور مجوز این حزب است و اخبار اولیه حاکی از آن است که احتمالاً مجوز اتحاد ملت ایران اسلامی در این هفته صادر خواهد شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار