به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، نهم دی ماه سالجاری بود که سومین جشنواره تسنیم در محل دائمی نمایشگاه های تخصصی شهرداری تهران در بوستان گفتگو افتتاح شد.
این جشنواره که با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در زمینه الگوسازی پوشش مناسب بانوان شهر تهران ترتیب داده شده بود، چند وقت پیش فراخوانی در همین رابطه منتشر کرده بود تا هنرمندان و طراحان پوشش اجتماعی و طراحی پارچه در بخش های رقابتی این جشنواره شرکت کنند.
در حال حاضر هم آثار برگزيده جشنواره مد و پوشش اسلامي ايراني، جشنواره بهترينها از دورريختنيها، مسابقه عكس زن، شهر، فعاليت با پوشش اسلامي ايراني و برترينهاي بخش ابتكارات جامعهمحور اين جشنواره به نمایش درآمدند.
این نمایشگاه بخش فروش هم دارد. واحدهای تولیدی که محصولاتشان با معیارهای اسلامی ایرانی تطابق دارد، محصولات خود را ارائه کرده اند که در سه بخش مانتو، چادر و سرپوش عرضه می شوند.
طبقه بالای نمایشگاه، به بخش دورریختنی ها اختصاص دارد. هدف از ایجاد جشنواره بهترین ها از دورریختنی ها ارتقاء روحیه قناعت و ساده زیستی، توجه به نقش كليدي زنان بهعنوان مديران خانه و ارتقاي سطح فرهنگ مصرف در خانواده، ترويج فرهنگ خودباوري و اعتمادبهنفس، پرهيز از تجملگرايي، مصرفزدگي و اسراف و توسعه و ترويج استفاده بهينه از پسماندهاي شهري و دورريزهاست.
در این بخش محصولات زیادی دیده می شود. عروسک های پارچه ای، پارچه های چهل تکه، لوازم تزئیینی و نقاشی از محصولاتی است که در طبقه بالای نمایشگاه به چشم می خورد.
این محصولات از مناطق 22 گانه تهران و توسط ادارات امور بانوان مناطق و خانه های تسنیم جمع آوری شده و به نمایش درمی آید.
طبقه پایین، که بخش اصلی نمایشگاه هم هست به چند بخش تقسیم شده که عمده ترین قسمت بندی را می توان چادر و مانتو دانست. در سالنی که در آن قرار است روسری و چادر به نمایش و فروش گذاشته شود، غرفه های متعددی وجود دارد.
شرکت ها و برندهای مطرح و گمنام هر کدام به خود غرفه ای اختصاص دادند و محصولاتشان را به بهترین شکل در منظر عمومی قرار داده اند. در بخش چادر، انواع چادر مشکی و رنگی، به صورت آماده و قواره ای در غرفه قرار گرفته که نظر مخاطبان را جلب می کند. چادرهای آماده انواع مختلفی دارند؛ لبنانی، عربی، قاجاری، شال دار، ملی، دانشجویی، بحرینی از آن دست چادرهاییست که در اکثر غرفه های عرضه کننده ی چادر آماده به چشم می خورد که این ها با یکدیگر تفاوت اندکی در جنس پارچه و مدل دارند.
این چادرها که هم مشکی و هم رنگی هستند، با قیمت هایی کمی بهتر از مغازه به فروش می رسند و مورد استقبال واقع شده اند.
در بخش مانتو هم غرفه های مختلف به عرضه ی مانتو می پردازند. ویژگی مشترک در تمامی این محصولات، توجه به ایرانی – اسلامی بودن آن هاست. در این مانتوهای عرضه شده از رنگ های زننده و مدل های آن چنانی که تناسبی با فرهنگ ما ندارند خبری نیست و اغلب مدل ها تطابق با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما دارند. علاوه بر مدل، طرح هایی که بر روی این مانتوها به کار رفته کاملا ایرانی است و طرح های زیبایی را پدید آورده است.
این جشنواره که قرار بود تا پانزدهم ادامه داشته باشد، به مدت دو روز تمدید شد و تا چهارشنبه 17 دی ماه آماده پذیرایی از علاقه مندان است.
آخه قبلا که این جور نمایشگاهها برگزار میشد همون چیزایی بود که تو مغازه ها پیدا میشه و تناسب زیادی هم با فرهنگ اسلامی نداره...
البته یه موردش رو خودتون در خبر گفتید:"چادرهای آماده انواع مختلفی دارند؛ لبنانی، عربی، قاجاری، شال دار، ملی، دانشجویی، بحرینی از آن دست چادرهاییست که در اکثر غرفه های عرضه کننده ی چادر آماده به چشم می خورد که این ها با یکدیگر تفاوت اندکی در جنس پارچه و مدل دارند."
آخه یه کم فکر کنید این چادرا چقدر با فرهنگ "اصیل" و "واقعی اسلام" تناسب داره؟؟؟فرقشون با مانتو در چیه؟؟؟فقط بلندتر و گشادتر از مانتو هستند که آدم یاد مانتوهای اوایل انقلاب می افته که به سرنوشت رنگهای زننده و تنگ و کوتاه بودن امروز دچار شدن...
یه مقدار درنگ کنیم واقعا ما طبق فرهنگ اصیل اسلام در این نمایشگاهها تولید وعرضه می کنیم؟؟؟
اکثر مانتوها همون مانتوهای کوتاه که معمولا یا به زانو نمیرسه یا حداکثر تا زانو رو میپوشونه نیست؟؟؟
قیمتها این اقلامی که مناسب با فرهنگ اسلامی هست چقدره؟؟؟قیمت چادر مخصوصا چادر سنتی چقدره؟؟؟
آیا مردمی که به این نوع پوشش ملزم هستند و بیشتر از قشر متوسط به پایین جامعه هستند توان و قدرت خرید راحت اینها را دارند؟؟؟
لباس ها و خصوصا چادرها تولید داخل هستند یا وارداتی؟؟؟
.
.
.