حجت الله تقوی، استاد دانشگاههای گیلان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: مسئله وحدت شیعه و سنی در جهان اسلام یکی از محورهای بنیادی و مهم است که همواره مورد توجه علمای اسلامی بخصوص امام راحل و مقام معظم رهبری از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
وی گفت: دشمن از به وجود آوردن تفرقه چند هدف را دنبال میکند. اولین و مهمترین آن این است که با ایجاد تفرقه بین مسلمانان میتواند همان سیاست «تفرقه بیانداز و حکومت کن» که یک سیاست غلط انگلیسی هست را جامه عمل بپوشاند و با این کار میتواند در صفوف مسلمین تفرقه ایجاد کند.
استاد دانشگاههای گیلان افزود: دشمن فکر میکند میتواند با به وجود آوردن جریان های تکفیری و نگاه هایی که جریان های تکفیری به اسلام دارند، با یک تیر دو نشان بزند و تفرقه را ایجاد کنند و به طور کلی مردم ادیان و بلاد دیگر را نسبت به دین اسلام بدبین کند و عنوان کند که اینها که داعیه آخر الزمان دارند و مسئله رهبری و مدیریت آینده جهانی را دارند تفکرشان بر این مبنا استوار است.
تقوی گفت: جریان طالبان، القاعده و حالا هم جریان تکفیری داعش، همه اینها در واقع نشان دهنده این است که غرب و در راس همه اینها آمریکا و انگلیس به این دلیل دارند از ایجاد تفرقه دفاع میکنند تا بحث برتری مطلق خود بر جهان و بخصوص خاورمیانه که منطقه بسیار مهمی در معادلات جهانی دارد و در ژئوپولتیک شیعه قرار دارد، نشان دهند.
وی گفت: نسل دانشجو در این زمینه وظیفه بسیار مهمی دارد، آشنایی و روشنگری، بصیرت بخشی و شناختن و شناساندن این جریان ها، پیگیری گفتمان های اصلی انقلاب اسلامی و از طرف دیگر دشمن شناسی از ابعاد نرم افزاری و سخت افزاری از وظایف مهم دانشجویان است که میتواند نقش دشمن را در ایجاد تفرقه کمرنگ کند.
استاد دانشگاههای گیلان گفت: اگر دانشجوی امروز به جریان هایی که امروزه وجود دارد و جهان اسلام را تهدید میکند به دیده مسئولیت نگاه کند و آن مسئولیت را عملی کند، قطعا دشمنان نمیتواند خللی بر ابعاد فکری و مسائلی که در حوزه ی دین اسلام وجود دارد، ایجاد کند.
تقوی گفت: همه اینها در کنار هم میتواند پازل بصیرت بخشی دین اسلام را بچیند.
وی گفت: اساتید در دانشگاه ها نقش مهمی دارند و وظیفه دارند که راه اصلی و درستی که اسلام به عنوان راه اصلی جوامع بشری میداند را ترویج کنند تا به نوعی نسل جوان و دانشجو را واکسینه کنند و همه ابعاد فردی و اجتماعی که دین اسلام به آن توجه کرده و هیچ دینی اینطور به آن نپرداخته است را بشناسانند تا امیدواریم این راه پر افتخار تفکر اسلامی به قوت خود ادامه یابد.