به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»؛ محمدمهدی باقری محققی، مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه دامغان، معضل ارتباط صنعت و دانشگاه با راه حل تمرکز بیشتر دانشگاهها روی پژوهشهای کاربردی و همافزایی با صاحبان صنعت یک را مسأله قابل حل دانست و بیان کرد: ارتباط صنعت با دانشگاهها بیش از نیاز به حمایتهای مادی نیازمند قدم گذاشتن صحیح هردو طرف در مسیر ایجاد یک ارتباط دوسویه، پایدار و تأثیرگذار است.
این استاد دانشگاه توجه بیشتر به برخی دانشگاههای دورافتاده از نقاط تمرکز امکانات را از لازمههای رفع نیازهای تحقیقاتی و فناوری کشور برشمرد و گفت: افزایش کیفیت پژوهش، در گرو ارائه خدمات مطلوب آزمایشگاهی از سوی مراکز آزمایشگاهی است،
ضرورت تربیت نیروهای متخصص برای فعالیت در حوزه ازمایشگاهی با توان کاربری تجهیزات آزمایشگاهی، از ضرورتهاییست که در بستر آموزشی و پزوهشی مناسب تحقق خواهد یافت. رفع نیاز مبرم به نیروی متخصص و کارآزموده میتواند از راه ارائه آموزشهای تخصصی دورهای مطلوب، توسط شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی رفع شود.
محققی در پایان با تأکید بر نیاز به عزم صنعت کشور برای تغییر و پیشرفت بر مبنای فناوری و دانش و تمایل دانشگاه به انجام پژوهشهای مرتبط با نیاز صنعت خاطرنشان کرد: شکلگیری این حلقه ارتباطی تنها از طریق همت دانشگاهیان و محققان و پژوهشگران محقق خواهد شد. پیشنهاد میشود در بعد ارائه خدمات آنالیزی و آزمایشگاهی، با ایجاد دفاتری تحت عنوان ارائه مشاوره فنی و تخصصی به صنعتگران میتوان این حلقه مفقوده را متصل و ارتباط مؤثر میان صنعت و دانشگاه در بخش پژوهش و آنالیز را در خود دانشگاهها ایجاد کرد.