آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۴۴۸۸
همه آنچه در مراسم نقض حقوق بشر لندن نشینان گذشت

جلیلی: از اندیشه اسلامی می‌‌ترسند؛ انرژی هسته‌‌ای را بهانه کرده‌‌اند/ اسفندیاری: چرا وزارت خارجه در اجرای قانون تهیه گزارش نقض حقوق بشر انگلیس تعلل می‌کند؟

صبح امروز از اولین سند نقض حقوق بشر در انگلستان در دانشگاه تهران با حضور مسئولین رونمایی شد.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، صبح امروز در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از اولین سند نقض حقوق بشر در انگلستان رونمایی شد، تدوین سند مذکور توسط مرکز جهانی حمایت از حقوق بشر صورت گرفته است.

 

مرکز جهانی حمایت از حقوق بشر که سازمانی غیر دولتی و مردم نهاد است به تازگی آغاز به کار کرده و ریاستش بر عهده احمد اسفندیاری است.

 

در این مراسم سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، لاله افتخاری، محمد ابراهیم محبی، غلامرضا اسداللهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بنی هاشمی سفیر سابق ایران در مجارستان حضور داشتند.

 

 

این در حالیست که قرار بود محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر نیز در این مراسم سخنرانی کند که به دلیل سفر کاری از حضور در این مراسم معذور بودند.

 

پس از قرائت قرآن در ابتدای مراسم احمد اسفندیاری رئیس مرکز جهانی حمایت از حقوق بشر به ارائه توضیحاتی درباره عملکرد این مرکز مردم نهاد پرداخت و گفت: تلاشمان در مرکز جهانی حمایت از حقوق بشر این بوده که جهت تنویر افکار عمومی با کمک دانشگاهیان و اساتید سندهای نقض حقوق بشر در جبهه استکبار را ثبت بررسی و منتشر کنیم.

 

همچنین وی در بخش دیگری از سخنرانی خود به انتقاد از عملکرد ضعیف دستگاه دیپلماسی کشور درباره عدم اجرای قانون مصوب مجلس در زمینه نقض حقوق بشر در انگلستان پرداخت و افزود: مجلس در این قانون که در سال ۹۱ تصویب شده وزارت امور خارجه را موظف به تهیه گزارش نقض حقوق بشر در انگلیس کرد اما جای تاسف دارد که دستگاه دیپلماسی نه تنها گامی در این زمنیه برنداشته بلکه اگر امروز برای حضور در این مراسم‌ها از آنان دعوت می‌شود، حضور پیدا نمی‌کنند.

 

 

از دیگر سخنران این مراسم سعید جلیلی بود. وی در اظهارات خود به ارائه مستنداتی از نقض حقوق بشر در جبهه استکبار پرداخت و گفت: طی ۵ قرن گذشته تمدنی بر مبنای انکار حقیقت شکل گرفت که بنایش بر انکار حقوق بشر است.

 

جلیلی همچنین با انتقاد از انگلیسی‌ها که سهام دار شرکت‌های برده داری را  پدر آزادی اندیشه می‌دانند، تصریح کرد:  جان لاک یکی از سهام داران عمده شرکت‌های برده داری است و در تناقضی آشکار همین انگلیسی وی را پدر اندیشه آزادی معرفی می‌کنند.

 

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین بیان کرد: جبهه استکبار انتظار دارد جاهایی که حقوق انسان‌ها مورد تعرض قرار می‌گیرد برایشان کف بزنند و تشویقشان کنند؛ کشورهای استکباری چه حقی دارند که برای خود امتیازات ویژه قائل می‌شوند امروز یک تفاوت فاحش پیدا شده است و آن این است که مستکبرین مبنای مناسبات میان انسان‌ها را قدرت قرار می‌دهند و بر همین اساس خود را قدرتمند می‌پندارند و حقوق ویژه‌ای برای خود در نظر می‌گیرند و به صراحت در همین سال ۲۰۱۵ اعلام کردند که ما هر جای دنیا منافعی داریم آنجا حضور می‌یابیم، می‌گویند ما متفاوت هستیم و باید امتیاز ویژه‌ای داشته باشیم، چرا؟ این زورگویی‌ها منطق استکباری است.

 

 

جلیلی همچنین هراس جبهه استکبار را از ترویج و گسترش تفکر اسلامی دانست و انرژی هسته‌ای را فقط بهانه‌ای در دست آنان عنوان کرد و ادامه داد: امروز یک تمدن اسلامی علیه تمدنی که ۵ قرن پیش شکل گرفت بسیج شده و جبهه استکبار تمام توان خود را برای مقابله با این تمدن قرار داده است چرا که آنان احساس می‌کنند امروز اندیشه تمدن اسلامی رشد کرده و تکثیر پیدا کرده  است لذا آنان از این مسئله می‌هراسند، جبهه استکبار از تمدن اسلامی می‌ترسد چرا که می‌داند این تمدن دیگر به آنان اجازه ستمگری نمی‌دهد.

 

وی در ادامه این مراسم با بیان اینکه تمدن اسلامی، غرب را به چالش کشیده و می‌کشد، عنوان کرد: تمدن اسلامی به جهانیان نشان داد که جبهه استکبار به راحتی در مورد حقوق بشر و مسائل دیگر دروغ می‌گوید و این مهم برایشان ناگوار است چرا که تمدن اسلامی دیگر به آنان اجازه یکه تازی نمی‌دهد.

 

بعد از پایان سخنرانی جلیلی، از این سند رونمایی شد البته لازم به ذکر است که این مرکز چندی پیش نیز از اسناد نقض حقوق بشر در آمریکا رونمایی کرده بود.

 

متن کامل گزارش نقض حقوق بشر در انگلستان (۲۰۱۳و ۲۰۱۴) به سه زبان فارسی انگلیسی و عربی متن فارسی،  متن انگلیسی،  متن عربی منتشر شد.

 

 

پس از آن خبرنگاران مطابق همیشه که منتظر حضور شخصیت‌های سیاسی در چنین مراسم‌هایی هستند فضا را مناسب دیدند تا سوالات متعدد خود از عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای در دولت قبل را بپرسند.

 

البته پرسش درباره روند مذاکرات انجام شده در دولت فعلی از جمله سوالات مهمی بود که توسط خبرنگار ما پرسیده شد.

 

سعید جلیلی در گفتگو با خبرنگار خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه نظرتان درباره روند مذاکرات هسته ای چیست؟ تصریح کرد: ان شاالله خودشان در این باره توضیح می‌دهند.

 

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر ما مبنی بر اینکه آیا کاندیدای انتخابات مجلس آینده می‌شوید یا خیر؟ اظهار داشت: این مسائل اصلا چیزی نیست و به آن اعتنا نکنید.

 

در ادامه نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با صبر و بردباری به تک تک سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه مراسم رونمایی از سند نقض حقوق بشر در انگلیس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز ما شاهد نقض مکرر و فاحش حقوق بشر توسط برخی از قدرت‌های جهانی هستیم که متاسفانه ادعای حقوق بشر دارند.

 

 

وی افزود: نقض حقوق بشری که توسط آنان انجام می‌شود نه تنها نسبت به سایر ملت‌ها است بلکه حتی نسبت به مردم کشور خودشان نیز اعمال می‌شود و در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مباحث این است که باید این مسئله در عرصه عمومی و جهان تبیین و باز شود.

 

جلیلی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نظرتان در مورد اظهارنظر جان بولتون که گفته است ایران موشک‌هایی دارد که به آن سوی ماورای اروپا می‌رسد، چیست؟ گفت: بنده این اظهارات را نشنیده‌ام اما دفاع یکی از اصولی است که همه ملت‌ها آن را حق خودشان می‌دانند و حقوق مشروع آنان است بنابراین برمبنای آن حقوق باید بتوانند از منافع خود دفاع کنند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درباره نامه اخیر مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی اظهار داشت: نامه‌ای که مقام معظم رهبری به مردم اروپا و آمریکا نوشتند حرکتی تمدنی بود یعنی ایشان خواستند آنان را متوجه کنند که تمدن شکل گرفته مخاطبش فطرت انسانی است.

 

جلیلی ادامه داد: تمدنی که براساس حقیقت صحبت می‌کند و مفاهیم را برمبنای حقیقت تعالی می‌بخشد این تمدن از سوی کسانی که منکر حقیقت‌اند مورد هجمه قرار گرفته است.

 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به اینکه اولین تاثیر این نامه در جهان غرب چیست؟ گفت: فکر می‌کنم این اقدام شروعی بسیار ارزشمند است که صدای تمدن اسلامی را به سرتاسر جهان می‌رساند که آنان بتوانند با حرکتی مستقیم برای آنچه که غربی‌ها می‌گویند با اسلام و تعالیمش آشنا شوند.

 

وی در پاسخ به سئوالی درباره آزادی نینوا تصریح کرد: هر آنچه که آنجاست شکل می‌گیرد و دنبال می‌شود و در جهت مبارزه با تروریسم ارزشمند است.

 

جلیلی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شما در سخنرانیتان گفتید که مشکل جهان غرب با اندیشه اسلامی است و مسئله هسته‌ای بهانه‌ای برای آنان خواهد بود، گفت: برخی از حوادث ساختگی و مصنوعی شکل گرفت که قابل تأمل است هم ما و هم برخی از مردم آن کشور‌ها سئوالات جدی در مورد این حوادث دارند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فهم بنده این است که به خاطر اقبال جهانیان به اسلام، آنان نمی‌توانند یک رقابت گفتمانی جدی و صحیحی را با تمدن اسلامی داشته باشند و بر مبنای همین ناتوانی‌شان موجی از اسلام هراسی را راه انداخته‌اند.

 

وی گفت: برای گریز از یک رقابت منطقی گفتمانی وارد عرصه نادرست شده‌اند و با حرکت‌های از رقابت‌های صحیح گفتمانی فرار می‌کنند و امروز تروریست‌ها با برخی از قدرت‌ها هم دست هستند و اهداف مشترک دارند.

 

جلیلی تصریح کرد: به عنوان مثال کشورهای غربی از یک سو دانشمندان هسته‌ای ما را در لیست سیاه شورای امنیت قرار دادند و از سوی دیگر مورد هجمه تروریست‌ها قرار گرفتند این مسئله را در منطقه هم شاهدیم یعنی از یک طرف تروریست‌ها منافع ملت‌ها را به خطر می‌اندازند و از سوی دیگر توسط همین قدرت‌ها حمایت می‌شوند.

 

پس از آن سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با همان پرایدی در زمان فعالیت‌های انتخاباتی در سفرهای استانی استفاده می‌کرد، جمع خبرنگاران را ترک کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار