به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر علیرضا جزینی امروز در حاشیه نشست منطقهای مبارزه با مواد مخدر در اسلامآباد اظهار داشت: افزایش کشت خشخاش در افغانستان یکی از اصلیترین موضوعاتی است که در این نشست منطقهای و در نشستها و همایشهای مشابه همواره مورد توجه قرار دارد و موجب نگرانی است، چرا که این معضل با حضور غربیها در افغانستان تشدید شده است.
به گفته وی براساس گزارشهای رسمی در سال گذشته بیش از شش هزار و ۴۰۰ تن خشخاش در بخش وسیعی از زمینهای کشاورزی افغانستان به وسعت بیش از ۲۲۰ هزار هکتار کشت شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد با تاکید بر ضرورت توجه منطقهای و بینالمللی به معضل افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان افزود: از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در همسایگی افغانستان قرار دارند این امر ایجاب میکند که این سه کشور علاوه بر همکاریهای منطقهای، همکاریهای موثر سه جانبه در زمینه مبارزه با مواد مخدر داشته باشند.
جزینی افزود: همچنین همکاریهای مرزی موجود میان سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان برای کنترل پدیده قاچاق مواد مخدر نیازمند تقویت بیشتر است.
وی در ادامه روند پیچیده برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در یکسال اخیر یکی دیگر را از عوامل افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان دانست و گفت: افغانستان به دلیل اینکه در یکسال اخیر بشدت درگیر مسائل مربوط به انتخابات بوده است، نتوانسته توجه کافی به موضوع مهم انحای مواد مخدر داشته باشد لذا در زمینه مبارزه با مواد مخدر، کاستیهایی را در افغانستان شاهد بودیم.
رییس هیات ایرانی شرکتکننده در نشست منطقهای مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: افزایش روز افزون تولید مواد مخدر در افغانستان یک آسیب و تهدید جدی نه تنها برای کشورهای همسایه آن بلکه برای کل کشورهای منطقه و جهان به شمار میرود.
جزینی هدف از حضور هیات جمهوری اسلامی ایران در این نشست را تاکید بر افزایش همکاریهای منطقهای در راستای مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران یک سیاست کلی در زمینه مبارزه با مواد مخدر دارد که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است و یکی از مهمترین بندهای یازده گانه آن، موضوع تقویت و ارتقای دیپلماسی در سطوح مختلف و همکاریهای بینالمللی است.
وی به توافقنامه امضا شده میان ایران و پاکستان در زمینه مبارزه با مواد مخدر از حدود ۱۵ سال پیش اشاره کرد و گفت: وزیران کشور ایران و پاکستان تاکنون هشت بار برای پیگیری مفاد این توافقنامه ملاقات کردهاند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل همجواری با افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان، همواره در خط مقدم جبهه مبارزه موثر با قاچاق مواد مخدر قرار داشته و شهدای زیادی را در این راه تقدیم کرده است اما تولید مواد مخدر در افغانستان از زمان اشغال نظامی این کشور از سوی نیروهای آمریکایی، چندین برابر شده است.
نشست منطقهای مبارزه با مواد مخدر با حضور هیات عالی رتبهای از جمهوری اسلام ایران و مقاماتی از کشورهای مختلف و سازمانهای بین المللی و منطقهای امروز سه شنبه به میزبانی دولت پاکستان در شهر اسلام آباد پایتخت این کشور آغاز شد.
گفتنی است، نشست دو روزه منطقهای مبارزه با مواد مخدر با هماهنگی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) در پاکستان و حضور ۴۰ نماینده از کشورها و نهادهای مخلف بینالمللی از امروز بهمنظور بررسی راههای مبارزه با قاچاق مواد مخدر از مسیرهای جنوبی و یافتن راهکارهای مناسب برای مبارزه با این پدیده شوم با همکاری کشورهای منطقه در اسلام آباد پاکستان در حال برگزاری است.