کد خبر:۳۸۴۹۸۷
شورجه در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

«جشنواره‌ خارجی» به فیلم‌ساز ما دیکته می‌کند چه فیلمی بسازد/ دعوت به هتاکی و بی‌بندوباری وضعیت «سینمای وارونه» ما

کارگردان و تهیه کننده سینما: تعدادی از فیلم سازان و هنرپیشه‌های ما به علت حضور خانواده‌هایشان در کشورهای مختلف از اعلام ابراز مخالفت خود با این جریان اکراه دارند و نمی‌خواهند که با مباحث سیاسی برخورد کرده و در مورد آن موضع‌گیری کنندکه درآینده برایشان مشکل پاسپورتی و... پیش نیاید.

جمال شورجه در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص توهین و اهانت به پیامبرگرامی اسلام از سوی هتاکان و رسانه فرانسوی گفت: فکر می‌کنم که آن‌ها به نوعی در پی برهم زدن اتحاد مسلمانان هستند و به عبارتی این موضوع نشان دهنده دشمنی و مخالفت جهان غرب با دین اسلام است. اهانت کنندگان به توطئه و ترفندی در جهت اسلام هراسی و اسلام ستیزی دست زدند که نشان داد، پروژه آن‌ها علیه اسلام وپیامبر بزرگوار پروژه‌ای طولانی است. این سناریویی دیگر از برگ کتاب توطئه‌های غرب است.

 

این کارگردان و تهیه کننده سینما و تلویزیون در ادامه افزود: به لطف خدا دیدیم که دست آن‌ها رو شد و دولت فرانسه و حامیان آن‌ها بانیان اصلی این توطئه بودند و چه بسا خود تروریست‌ها دست نشانده آن‌ها و به عبارتی جز سناریوی کلی آن‌ها بود.

 

وی در ادامه بیان داشت: اهانت به پیامبر بزرگواراسلام، نه تنها در دین مبین ما به نوعی تقبیح می‌شود بلکه در سایر ادیان و سایر پیامبران نیز همین رویه است. دین ما مکمل تمام ادیان است و پیامبر بزرگوار آن‌ها پیامبر ما نیز هست. بنابراین هر گونه جسارت و اهانت به شخصیت‌ها و مقام شامخ پیامبران الهی چه پیامبر یهود پیامبر مسیح و... به عبارتی پیامبر ما نیز هستند و ما این توهین‌ها را به شدت محکوم می‌کنیم.

 

شورجه در ادامه با اشاره به اهتمام جامعه هنری در محکومیت اهانت به پیامبر اکرم (ص) گفت: من فکر می‌کنم جامعه هنری می‌بایست حرکت بسیار جدی تری نشان می‌داد. بسیاری از هنرمندان، خانه سینما و جامعه سینمایی باید برای پاسخ دادن و یا هر گونه مقابله، از بیانیه گرفته تا حضور جدی در عرصه‌های مختلف برای تقبیح کردن این اهانت آشکاربسیج شوند.

 

وی یادآور شد: به نظرم می‌رسد که نهادهای این چنینی که به نوعی گرداننده طبقه‌ای از هنرمندان هستند باید جدی‌تر در این زمینه فعال باشند و عمل کنند. البته نه به صورت سوری و نمایشی بلکه باید جز دغدغه‌های آن‌ها باشد.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه در همین دوره اهانت به پیامبراسلام، رایزنی‌هایی با کشورهای غربی برای تعاملات سینمایی و حضور در برخی جشنواره‌ها صورت می‌گیرد. به این صورت نمی‌توان با فتنه‌ها و اهانت‌ها مقابله کرد. باید این مسئله دغدغه اصلی هنرمندان باشد و این اهانت را آشکار بدون ترس و واهمه از گرین کارت‌ها و سفرهای خارجی اروپایی و اعلام و ابراز کنند.

 

شورجه در ادامه اظهار داشت: تعدادی از فیلم سازان و هنرپیشه‌های ما به علت حضور خانواده‌هایشان در کشورهای مختلف از اعلام ابراز مخالفت خود بااین جریان اکراه دارند و نمی‌خواهند که با مباحث سیاسی برخورد کرده و در مورد آن موضع گیری کنند که شاید در آینده مشکل پاسپورتی و... برایشان پیش بیاید.

 

این تهیه کننده و کارگردان سینما با اشاره به مشکل سینمای امروز گفت: پاره‌ای از هنرمندان ما به دلیل کم توجهی و کم بصیرتی‌ها نمی‌توانند در این مواقع نظر صریح خود را اعلام کنند. فقط می‌توانم بگویم متاسفم. در این مواقع است که انسان می‌تواند حقیقت خود را نشان دهد چون وابستگی‌های دینی فارغ از وابستگی‌های سیاسی است زمانی که اهانت به دین و پیامبر می‌شود دیگر بحث سیاسی و جشنواره‌ها مهم نیستند باید همه وارد میدان شوند و پاسخ این اهانت‌ها را بدهند.

 

وی در ادامه گفت: اظهارنظر و تقبیح کردن در سایت‌ها و کمپین‌های مختلف تنها وجهی از اعلام برائت از این حرکت توهین آمیز است، اما در بخش دیگر باید تولید داشته باشیم. با تولید فیلم باید پاسخ این گونه اهانت‌ها را بدهیم. ما نمی‌توانیم مثل آن‌ها هتاک باشیم چون دین اسلام به ما اجازه هتاکی نمی‌دهد. آن‌ها انسان‌های سکولار و لائیکی هستند که هدف وسیله را برایشان توجیه می‌کند. دین به ما اجازه اهانت نمی‌دهد و این جزو ویژگی‌های پیامبر (ص) ما نیز است.

 

شورجه تصریح کرد: خود پیامبر اکرم (ص) نیز در مقابل با اهانت کنندگان خود، با مهر و محبت و عطوفت با آن‌ها برخورد می‌کرد و ما را نیز به چنین رفتاری توصیه می‌کند.

 

وی در ادامه با اشاره به تولید فیلم محمد رسول الله مجید مجیدی افزود: فکر می‌کنم در حوزه سینما فیلم محمد رسول الله پاسخ مناسبی برای هتاکان مقام شامخ پیامبر (ص) باشد.

 

شورجه در ادامه تاکید کرد: این گونه آثار باید بسیار تولید شوند. نه اینکه سال به سال بگذرد و شاید فیلمی در دستور تولید سینما ایران قرار بگیرد. ساختن این گونه فیلم‌ها باید در دستور سالیانه از ناحیه وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری و مراکز و نهادهایی که در تولید فیلم ذی النقش هستند قرار گیرد. باید حداقل دو الی سه فیلم و پروژه سنگین فاخر جهانی داشته باشیم و بتوانیم با نشان دادن زیبایی‌های دین خود آن را به جهانیان عرضه کنیم.

 

تهیه کننده «فیلم نفوذی» در ادامه با اشاره به پیام هوشمندانه مقام معظم رهبری بیان داشت: پیام مقام معظم رهبری بسیار به موقع و مدبرانه، به جوانان اروپایی و آمریکایی بود که چشمانشان را باز کنند و با بصیرت نگاه کرده و با دانش و علم بر روی ادیان فکر کنند و به القائات شبکه‌های مختلف بسنده نکنند.این پیام همانند پیام تاریخی  امام خمینی (ره) به گورباچف بود.

 

وی در ادامه افزود: امروز نیز پیام مقام معظم رهبری قطع به یقین تاثیرات خود را در آحاد جوانان جهان خواهد گذاشت. این نشانه دعوت به گفتگو است. جهان غرب به خشونت دعوت می‌کند ولی ما با تاسی از ویژگی‌های پیامبران، ائمه معصومین به مطالعهف گفتگو و آگاهی دعوت می‌کنیم.

 

شورجه، کارگردان فیلم «سی و سه روز» با اشاره به بهره گیری از مضامین اسلامی در آثار سینمایی ادامه داد: آثار هنری ما باید این نوع روش را دنبال کنند. ما باید در آثار خود جهان را به خوبی و زیبایی دعوت کنیم. متاسفانه باید این مورد را با میکروسکوپ در بین تولیدات مشاهده کرد.

 

وی تاکید کرد: سیاست گذاران فرهنگی ما باید تدبیر جدی درحوزه سینما و هنر و فرهنگ و ادب انجام دهند. هر چه رو به جلو می‌رویم و هر چه قدر نگاه کلان استراتژیک مقام معظم رهبری، دنیا را به سمت خوبی و زیبایی و اسلام ناب دعوت می‌کند، سینمای ما برعکس عمل می‌کند. دعوت به هتاکی به نافرمانی و فحاشی و بی‌بندوباری که باید برای آن فکر جدی کرد.

 

وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید فکری کنند. من نمی‌دانم کی می‌خواهند وارد عرصه سیاست گذاری در این زمینه شوند.

 

کارگردان «حماسه مجنون» افزود: این نیازی ملی است و بار‌ها مقام معظم رهبری اعتنا به مسائل دینی و جهان اسلام و همچنین کار کردن با عناصر مذهبی و در دستور کار قرار دادن نیروهای متعهد را مورد تاکید قرار دادند. وقتی چنین نیروهایی در سبد تولید سالیانه جایی نداشته باشند از کوزه‌‌ همان برون تراود که در اوست.

 

شورجه تصریح کرد: در سینما نیز‌‌ همان فیلم‌هایی بیرون می‌آید، که فیلم سازان ما فکر می‌کنند وظرفیت‌های فکری آن‌ها به‌‌ همان اندازه است. برخی یک مسئله اجتماعی را پیدا کرده و آن را پیراهن عثمان می‌کنند و از آن یک فیلم تلخ می‌سازند. منفی نگاه کردن در فیلم‌های آن‌ها وجود دارد و این فیلم‌ها را عمدتا جشنواره‌های خارجی و غربی می‌پسندند. در صورتی که جامعه ما چنین نگاهی ندارد. در مباحث اجتماعی جامعه ما خود را وارد میدان می‌کند و آن را حل می‌نماید. مشکلات عدیده‌ای که از تاریخ بعد از انقلاب به وجود آمد خود مردم به میدان آمدند و آن را حل کردند. قطع به یقین در مباحث اقتصادی که مقام معظم رهبری مکررا به آن اشاره می‌کنند؛ تحریم‌هایی که به شدت ظالمانه سال‌ها علیه کشور ما اجرا می‌شود، با تحمل و صبوری و مقاومت مردم حل شده است چون آن‌ها کشورشان را دوست دارند و اگر حکومت و دینی با مردم خود همراه نبود تا به حال سقوط می‌کرد. این تجانس و هم افزایی مردم و حکومت است که می‌تواند مردم را در این تحریم‌ها مقاوم کند.

 

وی با اشاره به محتوای سینمای دینی و اسلامی گفت: قطع به یقین زیبایی‌های جامعه و دین ما جامعه اسلامی، سبک زندگی و... صاحب اندیشه‌ها و فکرهایی است که می‌تواند برای تمام جوامع راهگشا باشد. ولی متاسفانه این جشنواره‌های خارجی هستند که تکلیف فیلم سازان ما را روشن می‌کنند و به آن‌ها دیکته می‌کنندکه چه نوع فیلم‌هایی بسازند. و قطعا آن‌ها ایران نا‌به سامان و تلخ و شکسته خورده را دوست دارند. پاره‌ای از فیلم سازان بی‌بصیرت ما به سراغ لکه‌ای می‌روند و آن را بزرگ می‌کنند و زیبایی‌ها را فراموش می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار