آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۹۶۵۱
مروری بر مواجهه صحیح با افراد سیاسی، در قدرت و خارج از آن

احمدی نژاد؛ خوب؟ بد؟ زشت؟

اگرچه ممکن است هر عملی ارزش تجربه شدن نداشته باشد، ولی بحث ما در این مجال، مواجهه با افراد موثر در تاریخ سیاسی کشور است. یعنی آنها که خواه ناخواه تجربه شده و گذشته اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ ظهور و بروز دولت های نهم و دهم در تاریخ سیاسی انقلاب اسلامی در برهه ی بعد از رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب، پدیده ای متمایز از دیگر جریانات جاری در کشور بود.

 

احمدی نژاد در حالی سکان مدیریت دولت نهم را به دست گرفت که آشکارا تفاوت جهت گیری های خود با دولت های سازندگی و اصلاحات را فریاد می زد. او حتی در زمانی که اصولگرایان در سال 84 به دنبال وحدت بودند، به مشورت هیچ کدام از ژنرال های اصولگرا گوش نداد و حاضر نشد با هیچ کس  ائتلاف کند!

 

او که تنها حضورش در رسانه ها در دوران قبل از ریاست جمهوری اش را شاید بتوان واکنش او به انتقاد خاتمی از ترافیک تهران در ماه های انتهایی  دولت اصلاحات دانست، به یکباره و طی کمتر از یک سال بعد، در رده ی خبرسازترین شخصیت های سیاسی جهان قرار گرفت.

 

حضور متفاوت او در منصب اجرایی دو دولت پی در پی، طرفداران و منتقدان زیادی برای او پدید آورد. طرفدارانی که برای او جان می دادند و منتقدانی که حاضر بودند همه زندگی شان را بدهند تا دولت او زودتر تمام شود! شبیه این نوع موضع گیری ها حتی در مصاحبه های افراد شناخته شده در عرصه سیاسی کشور نیز ابراز می شد!

 

ما در این مجال فارغ از ستایش و یا انتقاد از احمدی نژاد سعی خواهیم کرد تا ظهور و بروز "پدیده احمدی نژاد" در بطن تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی را از منظری متفاوت مورد کنکاش قرار دهیم.

 

حال که نزدیک به دو سال از پایان عمر دولت دهم می گذرد و تب فضای حمایت و انتقادهای تند و تیز از احمدی نژاد تا حدی کاسته شده، لازم است نگاهی واقعی تر و به دور از احساسات به جایگاه و شخصیت سیاسی او داشته باشیم.  

 

تغییر نوع نگاه به پدیده های سیاسی-اجتماعی موثر در تاریخ ایران اسلامی لازمه ی ورود به این بحث است. در این مسیر لازم است افراد و جریانات فعال در تاریخ جمهوری اسلامی را زنجیره ای به هم پیوسته در راستای حرکت به سوی اهداف بزرگ ملت ایران دانست.

 

طبیعتاً این افراد و جریانات در زمان های مختلف و بر حسب شرایط مختلف، هماهنگی و ناهماهنگی هایی با حرکت عمومی ملت به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی داشته اند.

 

در این راستا باید توجه داشت که احمدی نژاد در کنار تمام ویژگی های خوب و بد خود (از دیدگاه طرفداران و منتقدان او)، اما یک ویژگی دیگر نیز داشت. او فرزند ایران بود. همانطور که بازرگان و بنی صدر ایرانی بودند و همانطور که شهید بهشتی و شهید رجایی ایرانی بوده اند.

 

تمام افراد مذکور در مقاطع زمانی مختلف، به عنوان نمادی از توانایی و ضعف های نهادینه شده در بطن جامعه ایرانی، فرصت بروز و ظهور پیدا کرده اند. به نظر می رسد پذیرفتن این واقعیت، یکی از لازمه های نگاه واقع بینانه و صحیح به تاریخ سیاسی کشور است.

 

در واقع انتخاب هر کدام از این افراد در مناصب اجرایی اصلی کشور، نشان دهنده وجود افراد هم فکر با آنها -در یک مقطع خاص زمانی- در متن جامعه است.(شاید انتخاب بازرگان را بتوان تا حدی جدا از این تحلیل دانست).

 

از طرفی تغییر موضع طرفداران و یا منتقدان این افراد در زمان و با توجه به عملکرد هر کدام از آنها نیز قابل انکار نیست.

 

برای درک ماهیت مثبت و منفی جریانات موجود در متن جامعه، ما بایستی از نگاه احساسی به پدیده های سیاسی-اجتماعی به شدت فاصله بگیریم و سعی کنیم نگاهی فراجناحی و راهبردی به مسائل موجود در حیطه جامعه شناسی سیاسی داشته باشیم. نماد وجود این نوع نگاه را می توان در قامت رهبران جمهوری اسلامی مشاهده کرد.

 

نوع برخورد امام(ر) و رهبر انقلاب با دولت های گوناگون بر سر کار آمده از ابتدای انقلاب تا کنون، واجد این نوع نگاه راهبردی بوده است. به عنوان مثال، حمایت حضرت امام(ره) از دولت بنی صدر تا آخرین لحظات سقوط آن و یا نوع مواجهه رهبر انقلاب با دولت حسن روحانی را می توان از مصادیق این نوع برخورد راهبردی و دقیق با پدیده های اجتماعی-سیاسی دانست.

 

در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم با رای مردم، رهبر انقلاب با وجود عدم اعتماد به دولت های غربی، با سیاست دولت رسمی و قانونی کشور همراهی کردند و فرمودند: «از مذاکراتی هم که امروز در جریان است، ما ضرری نخواهیم کرد. البتّه بنده همچنان که گفتم خوشبین نیستم؛ من فکر نمیکنم [از]این مذاکرات آن نتیجه‌ای را که ملّت ایران انتظار دارد، به‌دست بیاید، لکن تجربه‌ای است و پشتوانه‌ی تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادی ندارد امّا لازم است ملّت بیدار باشد».

 

در واقع پس از انقلاب و گذر از دوره ی تثبیت نظام، نوع نگاه ما به پدیده های تاریخ سیاسی کشور بایستی نگاهی راهبردی باشد نه تاکتیکی.

 

احمدی نژاد نیز مانند تمامی پدیده های تجربه شده در طول تاریخ انقلاب اسلامی، بخشی از تاریخ سیاسی ملت ماست. ما بایستی در کنار نقد علمی عملکرد هریک از افراد موثر در صحنه تاریخ سیاسی کشور-حتی اگر آن فرد از نظر ما تهدید محسوب شود- افزایش پشتوانه تجربی ملت ایران در نتیجه مواجهه با او را هرگز از یاد نبریم.

 

اگرچه ممکن است هر عملی ارزش تجربه شدن نداشته باشد، ولی بحث ما در این مجال، مواجهه با افراد موثر در تاریخ سیاسی کشور است. یعنی آنها که خواه ناخواه تجربه شده و گذشته اند.

 

حضور و بروز احمدی نژاد تجربه تاریخی دیگری بر تجارب ملت ایران افزود. شاید بتوان بزرگترین تجربه تاریخی از صعود و افول او و دولتش را قائم نبودن جمهوری اسلامی به فرد و از طرفی عدم مسامحه و تعارف نظام اسلامی با افراد دانست. هر چند آن فرد بسیار انقلابی بوده باشد!

 

به نظر می رسد جریان دلبسته به ارزش های انقلاب بایستی هر چه زودتر نوع نگاه خود به پدیده احمدی نژاد را تصحیح کند و به جای احساس سرخوردگی از مواضع احمدی نژاد در دولت دهم، او را به مثابه ی یک تجربه ی تاریخی گرانبها با رویکردهای مثبت و منفی، برای خود مورد بازخوانی و مطالعه قرار دهد.

 

این مسئله در کنار اینکه موجب خروج جریان انقلابی از موضع انفعالی می شود، از پیگیری رویکردهای عملیاتی اشتباه و مبتنی بر نگاه تاکتیکی به پدیده احمدی نژاد به صورت قابل توجهی خواهد کاست.

 

به نظر می رسد انتصاب احمدی نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی رهبر انقلاب نیز با لحاظ کردن همین نگاه راهبردی صورت گرفته است. احمدی نژاد اگرچه اشتباهاتی داشت، از طرفی نیز نمی توان منکر خدمات منحصر به فرد او به گفتمان انقلاب اسلامی شد.

 

در پایان اینکه جامعه انقلابی ما باید به این نتیجه برسد که احمدی نژاد و یا هر فرد دیگری برای ما مسئله نیست. در جریان حرکت عمومی ملت ایران به  سمت قله ها، افراد مسئله اصلی نیستند.

 

مسئله مهم تر آن است که نگاه ما به افراد و جریانات سیاسی، ما را از رصد کردن اهداف بزرگتر و نهایی دور نکند و از ظرفیت تجربه تاریخی حاصل از مواجهه با آنها، برای رسیدن به قله ها استفاده نماییم. به امید آن روز.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵
اولا نویسنده کیست ؟ ثانیا چرا اسمی از هاشمی نیاوردید؟ اونم هشت سال رسمی و......غیر رسمی سکان دار کشور بوده مثلا !!!!!!!!!
42
17
ناشناس
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷
ای ول به شجاعت و غیرتت! همه کامنتهارو خوندم ببینم کسی چیزی فهمیده یا نه، به اینجا که رسیدم فهمیدم آره یکی فهمیده!
کاشفی
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۶
نصیحت من اینه که بیایم به زبان ساده با هم صحبت کنیم، چون که التزام به معقولیات و انکسار از بدویات در تعبیر انچه مقتضی ست ممارست به عمل نقض نیست.
درسته؟!
31
3
مهدی
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲
الان یعنی به زبان ساده صحبت کردی ؟ آقا همه باید بیان کار کنن هم خوبش هم بدش . خوبش برای مملکت بدش برای اینکه از امثال احمدی نژادها بت نسازیم و اونو تا حد رهبرب پیش نبریم . شاید اگه احمدی نژاد رو تا اون حد بالا نبرده بودیم ایشون هم اشتباهات دو سال آخر رو انجام نمی داد و در هر حال باید جایگاه رهبری در این اتفاقات حفظ بشه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
الان این چیزا که گفتی یعنی چه؟ رهبری در همه دوره ها از هر دولتی حمایت کرده اند و من نظرم این است که این حمایت حتی در دوره روحانی بیشتر هم بوده(مانند این که از دولت انتقاد نکنند و بگذارند دولت کارش را بکند در ماه های اول و یا انقلابی و فرزند ایران خواندن تیم مذاکره کننده و از این دست بیانات). از طرف دیگر تا جایی که بیاد دارم رهبری از تمام روسای جمهور دعوت کردند که در مجمع تشخیص مصلحت حضور یابند اما برخی (1 نفر) خودشان نپذیرفتند. با استدلال نویسنده همه آن ها برای گفتمان جمهوری اسلامی خدمات منحصر به فرد انجام داده اند. البته!چرا که نه؟؟؟؟؟
2
17
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۰
خدایی خودتون از این مطالبی که نوشتین سر در میارین با این جملات گولمبه سولمبه.احمدی نژاد ریئس جمهوری بود از جنس مردم، هنوز هم مردم دوستشون دارند 4سال اولش فوق العاده بود و 4 سال دوم سنگ اندازی کردند نذاشتند کار کنه، چرا فقط کارنامه ایشان را به رخ می کشید بقیه چی؟ کاش بقیه ام مثل اون بودن، ایران این جوریه هر کی کار کنه تخریب ش می کنن، تو قضاوت ها هم انصاف داشته باشین
33
3
رضوانه سادات حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴
خیلی تحلیل ضایعی بود
سر و ته نداشت
فققط می خواست کلید واژه پدیده ای به نام احمدی نژاد رو تو ذهن مخاطب بکاره
این دوستمنن که این مطلب رو نوشته باید نوع حمایت های حضرت آقا رو هم مقایسه می کرده...
زنده کننده ارزش های انقلاب اسلامی که همان لقب احیا گره که بارها حضرت آقا برای امام (ره) استفاده کردند ولی در سال نود و یک برای احمدی نژاد استفاده می کند
یا مثلا بازگرداندن انقلاب به ریل اصلیش توسط دولت نهم و دهم
یا مثلا سر دست گرفتن ارزشهای انقلاب اسلامی و افتخار کردن به آن
ای دفاعیات رهبری قاهدتا بزرگنمایی نیست و مصلحت اندیشی هم نیست برای دولتی که روزهای پایانی خودش داشته سپری می کرده.
ولی موفاقم که باید درس می گرفتیم از این پدیده آنهم گل بخودی جماعتی که فکر می کردند ولایتمدارند ولی اسیر رسانه ها شدند
22
3
ناشناس
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۷
وقتی نویسنده یک مسلب خودش تو دل خودش میترسه و میخواد با محافظه کاری یک حرفی هم زده باشه، تمام مطلبش میشه مقدمه! دوستان خبرگزاری این کامنت ها به یاد داشته باشید، بعدا از ا... بترسید که برای رفع فشارها شروع کنید به فحاشی. فقط برای رفع فشارهای روی خودتون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۶
احمدی نژاد مرد نمونه خوب وآقا خیلی خیلی بهتر از افرادای که ظاهر خود در در دینداری معرفی کرده ولی از امرعاص بدترند وخیلی خیلی بهتر وخوب تر از از آنانی است که با اوباما همنشین هستند ودر توطعه ظاهری وباطنی علیه نظام کوتاهی نمی کنند !!
30
2
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۱
لطفا به دلیل حب و بغض های شخصی و اشتباه به دیگران تهمت نزنیم
درست که نوع رفتارهای این دولت زیاد مناسب نیست و این را نباید دلیل بر توطئه و دشمن بودن آنها برای انقلاب دانست...
کمی در اظهار نظرهایمان دقت کنیم و بدون دلیل تهمت نزنیم...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۷
احمدی نژاد تلخی که ای کاش شیرین بود.
2
35
مجتبی محبی زاده
Iran, Islamic Republic of
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۹
من کاملا با این نظر شما که مبنی بر عدم تمرکز زیاد روی مسائل حاشیه ای که توسط کلک کاران(سیاست مداران) غربی برای عدم توجه ما مردم با پتانسیل پیشرفت بالا خودمان است موافقم
0
0
امیرعلی
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۷
قشر دلبسته به ارزش های انقلاب باید یادش باشه که به فرموده رهبری احمدی نژاد بود که ارزش ها و شعار های انقلاب رو سر دست گرفت و از مطرح کرن اونها خجالت نکشید .
33
1
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
البته بعدها هم مسیر انحراف دوباره این ارزش ها و شعارها را بدون خجالت فراهم کرد
بدون حب و بغض شخصی نظر بدهیم
ضمنا تحلیل بیشتر ماها از انقلاب و اهداف انقلاب و میزان تحقق این اهداف سطحی است و تحلیل ها اکثرا عمیق نیست...
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۲
اگه از نویسنده این متن بخوان به زبان ساده چیزی رو که نوشته بگه می بینید که جان به جان آفرین تسلیم خواهد کرد
آخه مرد حسابی این مقاله است که تو نوشتی؟
فهمیدی چی گفتی؟ چه میخواستی بگی؟ چه شد؟
اللهم اشف کل مریض
25
1
محمد_ت
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۵
درودبرایران بزرگ،حالاکه چی؟میخوان جای .....تون وصاف کنین؟نه به دکترسلام 64که این باباروسکه یک پول کردین،نه به این مقالتون،چنانچه حتایک تن ازاین انقلاب وازدیدانقلابی آقای احمدی نژادبرگرده،گناهش به گردن شماست.شمابرای آقاسربازجورمیکنین،بااین ندانم کاریهاتون؟ لطفآوخواهشآبیشترمراقب کاراتون باشید.براانتقادکردن هم اندازه نگهدارید،دشمن که نیست؟؟؟؟
16
2
ناشناس
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۳
حقا و انصافا حرف درستیه. من واقعا یک چیز رو اعتقاد دارم احمدی نژاد تو هر چی تک نبود این مورد کاملا منحصر به فرد احمدی نژاده که هر آدم بی ربط و با ربطی به خودش اجازه میده درباره اش پسرخاله وار انتقاد کنه و از هیچی هم نترسه، یعنی از هیچی -از قوه قضائیه بگیر تا خود ا... یا حتی یک چشم غره از خود احمدی نژاد- و هر کی میخواد هم حزب ا...ی به نظر برسه هم روشنفکر 1ذره فحاشی به احمدی نژاد میکنه و خیالشم راحته! حقیقتا مصداق آیه قرآنه که ا.. بهرکسی بخواد برای اسلام شرح صدر میده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۳
آخرش چی شد؟! بهتر نبود این را میگفتید:که احمدی نژاد ادامه رجایی بود همانطور که رجایی روی بهزاد نبوی که قبلا عضو گروهک منافقین بود و کفته بود توبه کرده احمدی نژاد هم از مشایی که عضو اصلاحات بوده و نگفت توبه کرده حمایت متعصبانه داشت با این تفاوت که رجایی با کشته شدنش اسطوره شد ولی احمدی نژاد زنده ماند تا با اتحاد سیاست مداران و کمک دوست منحرفش راه اسلام گرایی را به بن بست و تفرقه کشاند. احمدی نژاد با بدان گشت و راهش گم کرد
8
40
کازرونی
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۸
چرا با زبان ساده تر نگوییم خط احمدی نژاد خط احیای گفتمان انقلاب بوده و با توجه به مزاحمت هایی که برایش تدارک دیده شده خروجی عالی داشته که هیچ فردی قادر به انجام آن در شرایط مساوی نبوده است - اصلا بحث فرد نیست بحث بحث خط است خطی که امام ( ره ) مروج اصلی آن بود - سالهاست رسانه های ما با گفتن اینکه اصولگرایی و اصلاح طلبی فقط یک اسم است تعارف می کنند - آن چیزی در کشور باید مورد توجه قرار گیرد مردم هستند که اگر از انحراف اذهان مردم توسط ..... جلو گیری میشد این مردم یک ساعت حکومت بدون خط امام را نمی پذیرفتند
48
2
ناشناس
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۲
بهتر نبود کسی این خط رو احیا میکرد که حداقل از لحاظ اخلاقی تایید میشد . با دروغگویی و تهمت و لجبازی و بی احترامی و شبهه افکنی در دین وعوام فریبی و وعده دادن هان سرخرمن (فقط برای جمع اوری رای) گفتمان انقلاب نه تنها احیا نمیشود بلکه یک گام به عقب رفتن است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۵
احمدی نژاد عشششششششششششششششششششق
63
12
یس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۵:۲۰
واقعیتی هیست که نمیشه اونو انکار کرد که بدون هیچ شکی احمدی نژاد (با تمامی اشتباهات و خطاهاش) هنوز بهترین(از نطر عملکرد) و محبوب ترین رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران هست. دوستان ریاست جمهوری آقا و رجایی رو مقایسه نکنند چون در زمان ریاست جمهوری آقا مسئولیت اجرایی با نخست وزیر بود و عملکرد شهید رجایی هم فرصت بروز و ظهور در مدتی قابل مقایسه پیدا نکرد. تا نظر دوستان چه باشد.
64
3
ناشناس
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۷
دقیقا
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴
شاید نسبت به دو دولت قبلش بهتر بوده اما می توانست بهتر از این بماند اگر خودش به خودش ضربه نمی زد...
البته در این میان نباید از اشتباهات دیگر دوستان انقلاب در حمایت و کمک به موقع به ایشان چشم پوشی کرد؛فکر کنم آقای پناهیان گفته بودند که پستی در امور فرهنگی به ایشان پیشنهاد شده بود ولی آقای پناهیان گفته اند وقت ندارم و سرم شلوغ است و فرد دیگری به آقای احمدی نژاد پیشنهاد می کنند و آن فرد هم قبول نمی کنند
به هر حال دعا کنیم که دولت حاضر بهتر از قبل به این نظام خدمت بکند؛دعا کنیم...
ناشناس
Japan
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۶
میخواستید فقط یه چیز نوشته باشیدا!!!یه متن بی سر وته با یه تیتر خوشگل برای الاف کردن خلق الله....
51
12
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
تقریبا حرفشون درسته...
تحلیل باید عمیق تر می بود...
یه مثبت دادم ولی شما نصف مثبت حساب کنید...
dalamper
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴
سلام، بنده از دکتر احمدی نژاد به جهت خدمات شایسته ای که ایشان برای کشور انجام دادند بسیار راضی می باشم و برایشان همیشه آرزوی سلامت و موفقیت دارم.
75
25
محمود
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷
لطفا بفرمائید ایشان چه خدماتی جز لجبازی با نخبگان کشور، حمایت از اطرافیان مسئله دار، اخذ تصمیم های مهم با رویکرد افراط و تفریط، داشته اند؟ اگر کمی فقط کمی منطق در اجرای تصمیم ها وجود داشت الان وضعیت اقتصاد و معیشت مردم اینگونه باقی می ماند؟ البته باید منصف باشیم ایشان دارای شجاعت در تصمیم گیری نیز بود.
ع علوی
Iran, Islamic Republic of
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳
بنده قبلا ازطرفداران پروپاقرص این سایت بودم ولی اخیرا دریافتم که وابستگی شدید به دونفر دارداین سایت نوش هاش هم نیش است یه جوری باید به آقای دکتربتازد اگرجرات کردبه ع ل یا باقر ق کوچکترین انتقادبکند
10
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲
من کاری به دولت ها و دولت مردانی که ازشون اسم برده شده ندارم فقظ از نویسنده این مطلب می خوام که در همین اوجی که هست با دنیای نویسندگی خداحافظی کنه و قلم رو ببوسه و بذاره کنار
اگه بخوام نظر سیاسی هم بدم اینکه هر دولتی خدمات و خیاناتی داره. خدماتی که دولت احمدی نژاد داشت نسبت به سایر دولت ها بیشترین و ارزشمندترین بود.
خیاناتی هم در دولت ایشون بود اما نه چنین بزرگ که در رسانه ها فریاد می زنند.
17
1
سعید عباسی
Saudi Arabia
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶
احمدی نژاد همونقدر که 4 سال اول خوب بود برای مملکت کار کرد ... 4 سال دوم حسابی گمراه شد گند زد ... تا جایی که مقابل امر رهبری ایستاد !!!!!!!!!!!!!!!!!
نابخشودنی است ...
حالا کسی که این کارو کرد و تو ریاست جمهوریش به خاطر دستور رهبری قهر کرد و رفت خونه نشین شد ! واسه ما حرف از ولایت میزنه ... فک کرده مردم یادشون رفته ؟؟؟؟؟؟؟
نه حاجی ... این سیاست بازیا دیگه کارساز نیس ...
5
12
dehghani
Iran, Islamic Republic of
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶
اگر جرئت دارید در برای یه بار هم که شده پیرامون لاریجانی و قالیباف بحث کنید.
16
3
ناشناس
۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۹
راجع به خوبی ها یا بدی ها ؟
حجت بالاور
Iran, Islamic Republic of
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶
اقای احمدی نژاد در اینده انقلاب اسلامی ایران و جهان یک سر قطب تعیین کننده می باشد
13
5
ناشناس
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵
احتمالا نه در این حد...
یمنا
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۲
بسم الله
سلام علیکم
فکر نمی کنم که دیگر دکتر احمدی نژاد در آینده ی کشور نقشی داشته باشند.
چون با این که در طول ریاست جمهوریشون ،خدمات ارزنده ای انجام دادند.اما بعد از اتمام ریاست جمهوری و حتی در اواخر دوره،چنان اتفاقات عجیب و حیرت آور رخ داد که باعث شد آن دوران در اذهان مردم کدر و هم چنین ناراحت کننده باشد....ایشان دیگر به عرصه باز نخواهند گشت
.چون تایید صلاحیت ممکن نیست...اگر خیلی خیلی خوش بین باشیم.عضو شورای شهر تهران و یا نماینده مجلس می شوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۱
نمیدانم چرا در کشور ما زمانی که مسئولیت ریاست جمهوری چه حال و چه گذشته به پایان می رسد موجی از تهمت ها شروع می شود .آنها معتمدین مردم و انقلاب هستند و این برچسب ها مایه نامیدی مردم می شودو دشمنان هم منتظر چنین فرصتی هستند تا مسئولین نظام را درگیر هم نمایند تا از آن سود ببرند.نگاهی به کشور های منطقه که می بینید چقدر انسانهای بی گناه کشتار می شوند تنها کشوری که هم اکنون دارای امنیت کامل است ایران است پس خواهشاً از درج مطالب شبهه انگیز جداًخوداری شود بگذارید کشور ما امن باقی بماند.
11
1
ناشناس
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۰
امنیت نعمت بسیار بزرگی است که خداوند بزرگ و تعالی به خاطر وجود ولایت فقیه و سکانداری بی عیب و نقص رهبر عظیم الشان انقلاب (دامة برکاة) به این کشور و ملت ارزانی داشته است . افرادی همچون دکتر احمدی نژاد فقط هزینه های سرسام آوری به نظام ، مردم وکشور وارد کردند . فرار از واقعیت و حمایت از چنین افرادی باعث برهم زدن امنیت میشود .
محمد
Germany
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۷
از ایشان برای کارهای خوبشان تشکر می کنم اما ایشان که با حمایت قاطع مردم و رهبر عریزم دوباره سکان کشور رو به دست گرفتند متاسفانه به وسیله اطرافیان ناصالحش چنان ضربه ای بر پیکر مردم و رهبر وارد کردند که هیچ دشمنی تا به حال چنان کاری نکرده افسوس
افسوس او رای مردم و رهبر عزیزم را به خاطر اطرافیانش به زیر پا گذاشت
8
6
محسن طوسی
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۸
احمدی نژاد دولت نهم وکابینه اش یک اسطوره بود که تنها کسی که توانست به این اسطوره خدشه وارد کند احمدی نژاد دولت دهم بود
20
3
صادق
۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۸
خواهشا فشار های .ارده به ایشان را هم در دولت دهم بیان کنید شاید اگر خیلی افراد دیگر بودند چه ها نمی کردند .....
ناشناس
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۲:۱۵
آدم همون آدم قبلی بود مشکل ما بودیم که نشناختیم.دروغ ارزش شد خودمون رو به کوچه علی چپ زدیم . بحث هاله ی نور و ... رو شنیدیم و اهمیت ندادیم . اهمیت ندادیم که دروغ تا چه حد میتواند به نظام آسیب وارد کند .
مهیار
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۰
در تاریخ معصر هیچ کس را ندیدم که به اندازه احمدی نژاد مورد نقد و بررشسی قرار گیرد
در دوران قدرتش و بعد از آن- من شخصا از هر کدام از منتقدان انقلابی اش که سوال می کنم جواب درستی نمی گیرم مهم ترین مطلبی که گفته می شود لجبازی اوست ولی کسی تا کنون پاسخ مرا در مورد لجبازی هایی که دیگران (اکثر بظاهر اصول گرا ها و اصلاح طلبات ) از اولین روزهای دولت نهم ، از رای اعتماد مجلس از ...

انتقاداتی که از این انسان شد بی سابقه است الان هم یه سوال پیش میاد که "چرا انتقاد از احمدی نژاد دیگه تموم نمیشه"
جواب : چون احمدی نژاد فقط به فکر خدمت بود نه ایجاد وجه
5
0
حامدی
۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
احسنت به این استدلال واقعا چرا بهش اینقده گیر میدن چون باهاشون مبارزه میکرد با اونا نبود فرزند ملت بود ایشالله که میاد
مهیار
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۷
لطفا فقط تایید یا تکذیب کنید

...........................<< من ندیده ام کسی رو به اندازه احمدی نژاد نقد کنند >>..................................
4
0
یمنا
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۷
بسم الله
سلام علیکم
بابا چرا انقدر نویسنده مقاله رو می کوبید؟
شما متوجه نشدید. ایشون چه گناهی کرده؟
خلاصه کلام این بود.آهای اونایی که هنوز چشم بسته هواداری دکتر احمدی نژاد رو می کنید.احمدی نژاد با این که خوب بود و خدماتش هم بی سابقه بود . اما از فرورودین سال نود برای ما تمام شد.کسی که رو حرف آقام امام خامنه ای حرف زد.رفت قهر کرد.از نظر ما بچه حزب اللهی ها تمام شد...منظور این بود که چشماتون رو باز کنید.احمدی نژاد هم بعد از اون افتضاحاتی که بعد از اتمام ریاست جمهوریش به بار آورد.احتمال این که برگرده کمه...حق و انصاف اینه که اینو بگیم ایشون خیلی خدمت کرد. خیلی از مردم رو خونه دار کرد،اما دلیل نمیشه که این خدمات باعث بشن چشم رو افتضاحاتی که به بار اومد ببندیم.یاعلی
2
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲
احمدی نژاد خوب بود؟ بد بود؟ هر چی بود احمدی نژاد بود! توانائیش همین قدر بود! به اندازه توانائیش کار کرد! الان هم دیگه سر کار نیست! بهتره مسئولین الان هم سرشون بندازن پائین و کارشونو انجام بدن که چند سال بعد نگن همش تقصیر احمدی نژاد بوده و ما هیچ کاری نتونستیم بکنیم! حداقلش اینه که برای انتخابات بعدی طرفداراشونو حفظ میکنن وگرنه مردم بازم میرن سراغ همون احمدی نژادی که به اندازه توانائیش کار میکرد! تعارف نداریم که با هم!
7
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰
احمدی نژاد تمام شد امروز فقط باید به جبهه پایداری بیاندیشیم جبهه ای که آمریکا و اصلاحطلبان از آن هراس دارند جبهه ای که احمدی نژاد بدون مشایی است به نوعی احمدی نژاد واکسینه شده است
1
1
1ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۸
اگه منظور نویسنده رساندن مطلب 2 خط ماقبل آخر بوده که احتیاج به این همه پیچیدن مطلب دور خودش نبود که، آخرش خودش هم نفهمیده چی میخواسته بگه!نويسنده یکسری پیش فرض ذهنی خودش رو به عنوان واقعیت میخواسته به مخاطب بقبولونه بعد نتيجه گيري خودش رو منطقي جلوه بده ولی خیلی ناشی بوده!!! بيشتر شبيه يك انشا با عداي روشنفكري و تحليل و يه جور بازي با كلمات(و جمله سازي با كلمات دهن پركن) بود!!!اینجور مطالب پرت وپلا اعتبار سایتتون رو زیر سوال میبره!!!
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار