به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، احسان قبول امروز در همایش «ایران کهن تر از تاریخ» که توسط کانون ایران شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد، گفت: مهمترین کارکرد هر زبان توانایی برقراری ارتباط است که چنانچه زبانی نتواند این ارتباط را برقرار کند زنده نخواهد بود.
وی با بیان اینکه فرهنگ ما نیازمند رویکرد گفتگو محور است، خاطرنشان کرد: ما به زبان فارسی، میتوانیم به عنوان یک منشور بنگریم و برپایه این زبان با دیگر کشورها به برقراری ارتباط بپردازیم. یکی از مسائلی که امروز در منطقه با آن روبرو هستیم، مسئله بنیادگرایی است و سوال این است که آیا این فرهنگ و زبان میتواند گفتمانی را در مقابل بنیاد گرایی در کشورهای مانند عراق به وجود آورد؟
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با تأکید بر اینکه امروز بستر مناسبی جهت آموزش زبان فارسی در کشور عراق مهیا شده است گفت: زبان فارسی به دلیل انعطافی که از آن برخوردار است امکان گفتگو باهمه جریانات را فراهم میکند.
وی ضمن بیان اینکه ما میتوانیم به وسیله زبان فارسی خود را بشناسیم و تعصبات را هم از خود و هم از دیگران دور کنیم، تصریح کرد: امروز دانشجویانی از کشورهای اروپایی در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تحصیل هستند، همچنین در سال گذشته ۵۰۰۰ هزار دانشجوی عراقی مدارکشان را برای ثبت نام به دانشگاه فردوسی مشهد ارسال کرده اند و دانشگاه بر اساس استانداردهایش ۵۰۰ نفر را برگزید و سال آینده این ۵۰۰۰ نفر داوطلب تحصیل در دانشگاه دوبرابر می شود( بنابر پیش بینی رایزن کشورمان در عراق) و به ۱۰ هزار داوطلب خواهد رسید که این از یک سو نشان اعتبار دانشگاه فردوسی است و از سویی دیگر فرصتی برای آموزش زبان فارسی.
قبول در پایان خاطرنشان کرد: امروز زبان فارسی از جایگاه نیکویی برخوردار است.