به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، نشست هم انديشي در خصوص كتاب «روش شناسي علوم انساني نزد انديشمندان مسلمان» به همت پژوهشكده تحول و ارتقای علوم انساني و اجتماعي دانشگاه شيراز ترتيب يافت مورد استقبال اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي قرار گرفت.
در اين جلسه ايمان به بيان مطالبي درباره مفاهيم اصلي كتاب پرداخت و حاضران به بحث و گفتگو پيرامون اين مفاهيم پرداختند.
از ديدگاه نويسنده كتاب، تغيير و انسجام دو اصل اساسي در فلسفه است و عقلانيت و خلاقيت دو اصل مبنايي در هستي شناسي به شمار مي رود.
با استفاده از اين مفاهيم مي توانيم وارد حيطه معرفت شناسي شويم و از حس و عقل و شهود تحت مديريت معرفت مرجع استفاده کنیم و به يك بازانديشي استعلايي بپردازيم.
در اين ميان لازم است رابطه خالق و مخلوق، مخلوق و خالق و مخلوق و مخلوق را تبيين كنيم تا بتوانيم به روش هاي تحقيق در علوم مختلف اسلامي دست يابيم.
اين كار مي بايد چنان پيش رود كه انسجام هستي شناسي برهم نخورد و اصل توحيد محفوظ بماند.
به گفته دكتر سيد سعيد زاهد زاهداني، مسئول راه اندازي پژوهشكده تحول و ارتقاء علوم انساني و اجتماعي دانشگاه شيراز، اين جلسه از سلسله نشست هاي هم انديشي پيرامون روش هاي تحقيق در علوم انساني و اجتماعي است و قرار است اين موضوع در نشست هاي بعدي هم مورد بحث و تبادل نظر قرار گيرد.
وي افزود: پژوهشكده تحول و ارتقاء علوم انساني و اجتماعي دانشگاه شيراز كه از اواخر سال ۱۳۹۱ آغاز به كار كرده است، در نظر دارد از انديشمندان اسلامي كه در زمينه توليد علوم انساني اسلامي صاحب نظر مي باشند در برگزاري كارگاه هاي آموزشي و جلسات نقد كتاب دعوت به عمل آورد.
به گفته دكتر زاهد، برنامه اين پژوهشكده در سال ۱۳۹۲ نقد روش هاي تحقيق بوده و امسال ارائه و بررسي روش هاي تحقيق توسط انديشمندان اسلامي در دستور كار اين پژوهشكده قرار دارد.