مسعود پزشکیان در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، ضمن اعلام موافقت خود با طرح استانی شدن انتخابات مجلس اظهار داشت: مشکل امروز در مجلس به رشد اجتماعی و ساختار اجتماعی کشور برمیگردد و تا این ساختار شکل نگیرد کاندیداهایی که وارد مجلس میشوند، نمیتوانند پاسخگوی مردم باشند.
وی در ادامه افزود: به دلیل نبود ساختار اجتماعی نمایندگان مجلس با ورود انفرادی در مجلس خود را مستقل و یا میانه مینامند لذا زمان تصمیم گیری در مجلس به دنبال سهم شهر خود هستند و این سهم خواهی باعث میشود که تصمیم گیریهای نمایندگان براساس اولویت در کشور شکل گیرد و پولهایی که برای کشور تصویب میشود میان این شهرستانها پخش شود و با پخش شدن پولها بهره وری کاهش پیدا کرده و هزینهها اثرگذاری خود را از دست میدهند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: هر ساله نمایندگان مجلس با تصویب بودجه، سهم هر بخش را در نظر میگیرند اما بسیاری از مواد تصویب شده، اجرایی نمیشوند و بسیاری از پروژهها روی زمین میماند لذا پول پیمانکاران هر ساله تعدیل میشود و با این روندی که پیش گرفتهایم تنها پول و عمر خود را هدر دادهایم.
وی در ادامه به تصمیم گیریهای نمایندگان اشاره کرد و گفت: تصمیم گیریهایی که امروز مجلس انجام میدهد براساس اولویتها نیست و فقط پول ما هدر میرود اما شاید اگر انتخابات استانی شود یک مقدار تفکر اولویت بندی جای خود را در بودجه نویسی کشور پیدا کند اما به دلیل اینکه رشد اجتماعی و در نهادهای مدنی در جامعه هنوز شکل نگرفتند و نمایندگان الگو و سخنگوی نهادهای مدنی نیستند باز هم ممکن است با استانی شدن تصمیم گیریها از شهرستانی به استانی تبدیل شوند.
پزشکیان در ادامه گفت: با استانی شدن میتوانیم یک قدم به جلو برداریم و از خواستههای شهرستانی دور شویم و قدم برای اولویتهای استانی برداریم.
وی در خصوص تدوین قانون احزاب در مجلس گفت: با نوشتن کار درست نمیشود مگر در قرآن نیامده است که مردم باید گروهی عمل کنند، آیا ما در انجام کارها به قرآن عمل میکنیم و یا اینکه به حرفهای ائمه اطهار گوش میدهیم آیا به نظر شما اگر گوش میکردیم امروز جایگاهمان اینجا بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطر نشان کرد: معتقدم باید جامعه و آدمها رشد پیدا کنند و تا پذیرش احزاب در جامعه شکل نگیرد نوشتن قانون نمیتواند کار درستی باشد.