به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جشن روز «پرستار» دیروز در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد که حواشی جالبی داشت.
در این جشن پرستاران با در دست داشتن پلاکاردهایی با عناوین «تعرفه نظام پرستاری را اجرایی کنید» و در دست داشتن تصویر رهبر معظم انقلاب در کنار بیانات ایشان در خصوص پرستاران نسبت به رسیدگی مسئولان به مشکلات صنفی خود اعتراض کردند.
مدقق، معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: فشار بالای کاری در جامعه پرستاری به حدی است که نمیتوان برای تقدیر از این قشر تلاشگر سخنی گفت.
وی ادامه داد: مشکلاتی که شما بیان کرده و نماینده شما در این مکان به آنان اشاره کرد همان دغدغههایی است که ما نیز برای رفع آن تلاش داریم.
مدقق با بیان این نکته که برخی مشکلات را باید در زمان حل کرد؛ گفت: برخی مشکلات را به حق باید در انتظار بود تا در آینده نزدیک برای حل آن چاره جویی و رسیدگی صورت بگیرد. مشکلات جامعه پرستاری را به دلیل نزدیک بودن حوزه درمان به این حوزه به خوبی درک میکنیم و امید داریم با تصمیمات قاطع در وزارت این مشکلات به زودی حل شوند.
در ادامه یکی از معترضان در پاسخ به مدقق که بیان داشت اجازه بدهید تا برنامه مسیر خود را دنبال و از شاخصین این روز تقدیر کنیم، بیان داشت: شما یک روز از ما تقدیر میکنید؛ اما ما هر روز پرستاریم، که با تشویق حضار روبه رو شد.
در ادامه معترضان خواهان سخنرانی نماینده خود در سالن شدند که با موافقت مسئولان همایش، لشگریان زاده برای دقایقی به سخنرانی پرداخت.
سخنان لشگریان زاده با تشویق های مکرر و تائید از سوی مخاطبان دنبال شد.
خدمات پرستاری را بدون قید و شرط اجرایی کنید
لشگریان زاده بیان داشت: اولین خواسته ما این است که اجرای بدون قید و شرط خدمات پرستاری در دستور کار مسئولان قرار بگیرد. چرا باید یک قانون مصوب در مجلس شورای اسلامی هفت سال بدون اجرا بر زمین بماند؟ آیا مصوبات مجلس شورای اسلامی به عنوان نهادی قانون گذار نباید اجرایی شود؟.
این پرستار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طرح اعلام شده تحت عنوان پرداخت مبتنی بر عملکرد اشاره داشت و گفت: چرا وقتی ما قانون داریم به دنبال این گونه طرح ها میرویم؟ آن هم طرحی که از جامعه پرستاری در خصوص اجرایی کردن آن نظر سنجی نشده است.
لشگریان زاده افزود: متاسفانه جامعه پرستاری در امور مدیریتی مربوط به خودش نقش ندارد و این طرح نیز این حقیقت را اثبات میکند اگر غیر از این بود در نظر سنجی در خصوص این طرح همه میفهمیدند که پرستاران موافق به اجرایی شدنش نیستند.
قانون تعرفه پرستاری اجرایی شود
وی بر اجرایی شدن قانون تعرفه پرستاری اشاره کرد و افزود: اگر این قانون اجرایی شود سیستم پرستاری و کار پرستار جایگاه، هویت و شخصیت خود را پیدا خواهد کرد.
این پرستار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به قوانین متعدد استخدامی اشاره و بیان داشت: چند نوع قانون استخدامی در یک حرفه باید وجود داشته باشد؟ قانون استخدامی تبصره سه، تبصره چهار، پیمانی، قراردادی و اخیرا نیز قانون استخدام شرکتی.
لشگریان زاده ادامه داد: با این تکثر قوانین استخدامی ما پرستاران حق و حقوق خود را نمیدانیم و آن چه برای ما دشوارتر است دیدن همکارانی است که همین کار ما را انجام می دهند؛ اما حقوق و مزایایی متفاوت دارند.
وی نبود ردیف پودجه برای جامعه پرستاری دلیل مشکلات پرداختی این قشر دانست و خاطر نشان کرد: باید مشخص شود چرا ردیفی برای استخدام پرستاران در وزارت بهداشت وجود ندارد و این جای سئوال دارد در طرح نظام تحول سلامت آیا نمیتوان جایی را برای تعرفه گذاری و ردیف دادن به پرستاران باز کرد؟!.
بی عدالتی در پرداخت غیر قابل تحمل است
وی از پرداخت ۱۸۳ هزار تومان وزارت به استخدامیهای پیمانی اشاره کرد و افزود: چرا باید استخدامیهای پیمانی و رسمی حقوقی بیش از دیگر استخدامیهای پرستاری دریافت کنند؟
این پرستار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که کمبود پرستار نداریم و در حقیقت جذابیت تنها نقطه نامعلوم در این حوزه است، افزود: من قبول ندارم کمبود نیرو داریم؛ بلکه ما اگر جذابیتهای این حرفه را با رسیدگی به آن بالا ببریم شاهد بازگشت نیروهای جدا شده از این حرفه خواهیم بود.
لشگریان زاده به شرایط بیمارستان های خصوصی اشاره کرد و افزود: شرایط این بیمارستان ها اصلا خوب نیست و نگاه قانون کاری در این بیمارستان ها وجود دارد؛ اما آیا پرستار با کارگر که با آجر و سیمان و کارمند که با قلم و میز سرو کار دارد یکی است؟.
نباید برای خدمات پرستاران تعرفههای کارگری در نظر گرفته شود
وی با بیان این نکته که پرستار با جان انسان سرو کار دارد، بیان داشت: پرستار با انسان سر و کار دارد نه با آجر و سنگ. نباید برای خدمات پرستاران تعرفههای کارگری در نظر گرفته شود.
این پرستار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: چرا در بیمارستان های خصوصی قانون ارتقای بهروری به خوبی اجرایی نمیشود؟ در حالی که این پیام ابلاغ شده به هیات مدیره بیمارستان؛ در داخل فایل اتاق مدیران خاک میخورد.
لشگریان خستگی از اضافه کاری را از دیگر مشکلات این حرفه دانست و متذکر شد: ما دیگر اضافه کاری نمیخواهیم و از این همه کار خسته شده ایم ما پرستار هستیم؛ چرا مدام از بداخلاقی ما همه شکایت دارند زیرا فشار کار برای ما خُلقی باقی نگذاشته است.
وی از زنده کردن بهیاران به عنوان اشتباه یاد کرد و افزود: در تمام دنیا به دنبال تخصصی کردن پرستاران هستند؛ اما در ایران پرستاران را یک درجه پایین تر آورده و بهیاران را در کنار کار پرستاران قرار میدهند که این امر انگیزه پرستاران را کم میکند.
این پرستار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از بخش مدیریت و ارزشیابی بیمارستان ها گفت: چرا باید من به عنوان پرستار اسیر کاغذ بازیها شوم و از رسیدگی به بیمارم بمانم؟ مدام مراجعین گله دارند که چرا به بیماران سر نمیزنیم؟ زیرا ما باید مدام کاغذ پر کنیم در حالی که ما پرستاریم.
لشگریان در پایان منذکر شد: بخش مدیریت و ارزیابی بیمارستان کار خود را اصلا انجام نداده هر کس میخواهد درد ما را بفهمد باید کار بالینی بکند و سپس ادعا کند مشکلات ما را درک کرده است.
در ادامه این همایش رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری قانونی است که بیش از هفت سال است در مجلس تصویب شده و جامعه پرستاری امید دارد با اجرایی شدن آن و مساعدت مسئولان سهم عمدهای از مشکلات این قشر زحمت کش مرتفع شود.
بحث تناسب بین نیروی کار و پرداخت ها از سوی مقام وزارت مورد توجه قرار گیرد
حیدری ادامه داد: با توجه به حجم بالای زائران در مشهد و مضاعف شدن کار پرستاران این استان با ایجاد طرح تحول سلامت در ابتدا خواهان افزایش تعداد نیروی انسانی خود در این استان هستیم.
رئیس دانشکده پرستاری خاطرنشان کرد: بحث تناسب بین نیروی کار و پرداخت ها مسئله ای دیگر است که امیدواریم از سوی مقام وزارت مورد توجه قرار گیرد و با اصلاح پرداخت ها کمی از حجم کاری پرستاران با افزودن روحیه کاری به آنها بکاهیم.
وی مسئله دیگر را طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری دانست و با بیان اینکه این قانون هفت سال است که مصوب مجلس شورای اسلامی شده است، گفت: طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری قانونی است که بیش از هفت سال است در مجلس تصویب شده و جامعه پرستاری امید دارد با اجرایی شدن آن و مساعدت مسئولان سهم عمده ای از مشکلات این قشر زحمت کش مرتفع شود.
حیدری متذکر شد: وزیر بهداشت در جلسه دو روز گذشته با بیان اینکه با طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری مشکلی نداریم کمی ما را امیدوار کرده است؛ اما متاسفانه مشکلات بودجه ای کمی دست و پای وزارت را در این خصوص بسته است.
در اولین فرصت در شورای عالی بیمه سلامت مسئله تعرفه گذاری جامعه پرستاری مطرح میشود
در ادامه نجاتیان، رئیس نظام پرستاری مشهد با بیان اینکه در ایران شغل پرستاری تبدیل به یک حرفه شده است، خاطرنشان کرد: این برای ما جای افتخار دارد که اکنون در کشورهای مطرح جهان در جلسات مطرح پرستاری شان از پرستاری ایران به عنوان یک الگو نام می برند و در این خصوص از دولت و مجلس عاجزانه تقاضا داریم مطالبات، خواسته ها و مشکلات جامعه پرستاری را مورد توجه قرار دهند.
وی با بیان اینکه دو روز پیش در جلسه ای با وزیر بهداشت چگونگی جلو بردن تعرفه پرستاران را به بحث گذاشتیم، گفت: در این جلسه وزیر بهداشت و وزیر کار در کنار یکدیگر تصمیم گرفتند تا در اولین فرصت در شورای عالی بیمه سلامت مسئله تعرفه گذاری جامعه پرستاری را مطرح و این مشکل را حل کنند.
قائم مقام رئیس کل سازمان پرستاری کشور ادامه داد: وزیر بهداشت این قول را دادند تا در اولین جلسه شورای عالی بیمه این بحث را جلو برده و تا قبل از آغاز سال ۹۴ اجرایی شدن این تعرفه را به عنوان عیدی به پرستاران اعلام کنند.
نجاتیان با اشاره به ۱۹۰ خدمت مشترک میان جامعه پرستاری و پزشکی گفت: اگر مشکل تعرفه گذاری پرستاران حل شود قیمت خدمات ارائه شده که در ۱۹۰ خدمت با پزشکی اشتراک دارد واقعی می شود و از این جهت هم مردم و هم پرستاران راضی خواهند بود.
وی گفت: در آستانه انتخابات نظام پرستاری اجازه نخواهیم داد، عدهای که به ظاهر خود را دلسوز پرستاران، اما به واقع به دنبال سوء استفادههای سیاسی هستند، از مشکلات جامعه پرستاری بهرهبرداریهای جناحی کنند.