کد خبر:۳۹۲۱۴۰
رئیس دانشگاه آزاد مشهد:

امر به معروف و نهی از منکر نباید فقط به حجاب معطوف شود

رئیس دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه مجلس برای طرح امر به معروف و نهی از منکر زمینه اجتماعی فراهم نکرده‌ است، گفت: امر به معروف و نهی از منکر خوب است؛ به شرط آنکه عامران عالم باشند. همچنین امر به معروف و نهی از منکر نباید فقط به حجاب معطوف شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، شیخ‌الاسلامی در برنامه «با هم به بهشت می‌رویم، بررسی مصوبه مجلس در حمایت از امر به معروف و نهی از منکر» که توسط بسیج دانشجویی در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: امر به معرف و نهی از منکر یک امر کلی و فطری است که باعث می‌شود هنگامی که یک امر بدی را مشاهده کردیم قلبا ناراحت شویم و باور شود که این کار زشت است و طرف را نهی یا امر به معروف کنیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد مشهد با بیان این مطلب که چیزی که در این امر باعث اختلاف است شیوه اجرا شدن آن و اجرا به چه سبک باشد تا مشکلی نداشته باشد، افزود: انسان علاقه‌مند نیست که در جمع امر به معروف و نهی از منکر شود، گاهی امر به معرف و نهی از منکر به درگیری کشیده می‌شود.

 

وی همچنین در خصوص قانونمند کردن امر با معروف و نهی از منکر بیان داشت: این کار سختی است که متاسفانه مجلس در تصویب ماده قانونی امر به معرف و نهی از منکر بسیار ساده برخورد کرد.

 

این استاد دانشگاه با اضافه کردن این مطلب که این امر خیلی احساسی شد، گفت: این لایحه جزو طرح‌های پر اشکال مجلس می‌باشد و از جایگاه قوی برخوردار نیست.

 

شیخ الاسلامی با اشاره به یکی از موارد مصوب، تشکیل ستاد سیاستگذاری امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: هنر ما این است که ستاد تشکیل دهیم و اعضای آن‌ را از افراد مهم انتخاب کنیم! کسانی که وقت زیادی ندارند. باید بدانیم که مشکلات جامعه با تشکیلات حل نمی‌شود.

 

وی با یادآوری اینکه بسیاری از قوانین از جمله قانون نیروی انتظامی و مجازات از قوانین امر به معرف ونهی از منکر است، بیان داشت: مردم را در مقابل یکدیگر و دولت قرار ندهیم باید از تنش‌ها در سطح جامعه کاست.

 

رئیس دانشگاه آزاد مشهد خاطرنشان کرد: افرادی که مر تکب جرمی شدیدی می‌شوند، باید پلیس با آن برخورد داشته باشد مردم حق مداخله در آن را ندارند مگر در موارد مانند دفاع مشروع که این خود بحثی فطری است.

 

شیخ الاسلامی با بیان اینکه در خصوص امر به معرف باید کار عملی انجام شود، گفت: مسئولان کشور در مورد امر به معرف و نهی از منکر شعار می‌دهند؛ اما پایبند به آن نیستند.

 

وی با اضافه کردن این مطلب که برای امر به معروف ونهی ازمنکر امروز نیازمند داشتن شبکه‌های خصوصی در تلویزیون و مطبوعات آزاد هستیم، گفت: ما امروز نیازمند قانون در خصوص رسانه ومطبوعات آزاد هستیم تا بتوانیم براحتی انتقاد کنیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به اینکه مفاهیم در طی زمان دچار تحول می‌شوند، گفت: امر به معروف و نهی ازمنکر امروز با سال پیش فقط از نظر ماهیتی یکی است؛ اما از نظر شکلی وابعاد متفاوت است. در 1400سال پیش مردم در امر به معروف و نهی از منکر نقش پر رنگ داشتند و حکومت فقط در حدی که اسلام تعیین کرده بود مداخله می‌کرد.

 

شیخ الاسلامی به تشکیل هیات منصفه اشاره کرد و گفت: مردم می‌توانند به تشکیل هیات منصفه در جرایمی مانند مسائل سیاسی که این شخص آیا یک فرد مجرم هست یاخیر؟ قضاوت داشته باشند.

 

وی با بیان این مطلب که مردم در قبال یک عمل مجرمانه فقط می‌تواند تذکر بدهند، گفت: مردم حق برخورد فیزیکی با  مجرم را ندارند و این فقط وظیفه پلیس است.

 

رئیس دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه متاسفانه بعد از پیرروزی انقلاب اسلامی در فضای امر به معروف ونهی از منکر در جامعه بسیار بد عمل کرده‌ایم، بیان داشت: متاسفانه ما نتوانستیم امر به معرف و نهی از منکر را مدیریت کنیم، مردم تصوری که از این امر دارند بگیر وببند است.

 

این استاد حقوق بابیان اینکه مجلس برای طرح امر به معروف و نهی از منکر زمینه‌ای اجتماعی فراهم نکرده‌، گفت: امر به معروف ونهی از منکر خوب است به شرط آنکه عامران عالم باشند. کسی باید اقدام به این کار کند عالم باشد و امر به معروف ونهی از منکر فقط نباید به حجاب معطوف شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار