به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، اکبر طلابکی در برنامه «با هم به بهشت میرویم، بررسی مصوبه مجلس در حمایت از امر به معروف و نهی از منکر» که توسط بسیج دانشجویی در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اصل هشت قانون اساسی گفت: ما با قانون امر به معروف و نهی از منکر نیاز داریم؛ اما باید حدود و شرایط در آن لحاظ شود تا یک عامر بداند در چه حدودی میتواند امر به معروف و نهی از منکر کند.
استاد دانشگاه تهران گفت: قوانین متناسفانه حدود و شرایط و کیفیت دقیق مشخص نشده و مباحث قانون امر به معروف و نهی از منکر دقیق بحث نشده است.
وی در خصوص طرح امر به معروف و نهی از منکر مجلس گفت: این طرح نیاز به بحث و بررسی دارد، البته برخی مواد آن مانند ماده هشت و ۹ بد نیست.
طلابکی همچنین در خصوص ورود کمیسیون اجتماعی مجلس به این طرح گفت: برای برخی قضات امر به معروف و نهی از منکر جرم است و کمیسیون اجتماعی مجلس برای اینکه این مهم جرم نباشد ورود پیدا کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه طرح امر به معروف و نهی از منکر میتوانست خیلی بهتر نوشته شود بیان داشت: در این طرح بد سلیقگیهایی وجود دارد که میتواند رفع شود.
وی با بیان اینکه در یان طرح منابع امر به معروف و نهی از منکر مشخص شده افزود: این طرح منابع امر به معروف و نهی از منکر را قانون شرع و عرف تعیین کرده است؛ اما شورای نگهبان به عرف ایراد گرفت و منابع آن را محدود به قانون و شرع کرد.
طلابکی بیان داشت: با تشکیل شدن حکومت اسلامی فقها اشاره دارند به اینکه مردم در امر به معروف و نهی از منکر حق برخورد بدی ندارند جز در موارد استثنائی مانند دفاع مشروع.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در امر به معروف و نهی از منکر شفافیت و اطلاعات نداریم به دلیل مشکلات قانونی است که وجود دارد، گفت: مشکلی که در مباحث امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد، این است که عدهای آن را قبول ندارند و به همین دلیل به این امر ورود پیدا نمیکنند.
وی مصداق پیشگیری از جرم را تذکر دانست و بیان داشت: در خصوص امر به معروف و نهی از منکر قوانینی بسیاری داریم که باید اصلاح شود حتی در بحث سیاسی.
طلابکی با بیان اینکه شخصی که عمدا مرتکب جرم میشود با کسی که ناآگاهانه همان جرم را انجام میدهد متفاوت است افزود: در جایی که شخص آگاه به منکر بودن عمل خود نیست او را تنها ارشاد میکنیم و امر به معروف و نهی از منکر مربوط به زمانی است که شخص آگاهانه مرتکب منکر میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه نظام سازی مبتنی بر امر به معروف و نهی از منکر نداریم و هر تکهای از کار را از یک جا گرفتهایم، افزود: تشکیلاتی که برای امر به معروف و نهی از منکر ایجاد کردهایم دچار بروکراسی شده و اقتدار لازم را به قاضی نداده است.
وی بیان داشت: باید در سیستم نظارتی بازبینی داشته باشیم، امر و نهی را در جامعه به مسائل جزئی تغییر دادهایم به طوری که در مسائلی مانند فساد اقتصادی موضع گیری نمیشود.
طلابکی بیان داشت: حکومت نقش مهمی در ترویج و آموزش امر به معروف و نهی از منکر دارد و باید روحیه انتقادی جامعه را گسترش دهیم.