به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در این کارگاه صادق مفرد مسئول هسته توانمندسازی به بیان نکاتی پیرامون جایگاه حرکت های جهادی در اندیشه حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله عالی) پرداخت و در انتها با توجه به جایگاه حرکتهای جهادی در انقلاب اسلامی، مباحثی را در قالب «نگاهی نو به حرکت های جهادی»مطرح کرد.
وی افزود: در ابتدا باید با مفهوم «جهاد» به معنای عام آشنا شویم، از دیدگاه مقام معظم رهبری به هر کاری عنوان جهاد تعلق نمیگیرد .جهادى عمل كردن، مفهوم خاصى دارد. هرجور كارى، جهادى نيست. جهاد با جهد و تلاش از لحاظ ريشه يكىاند؛ يعنى در آن معناى جهد و كوشش وجود دارد؛ اما جهاد فقط اين نيست؛ جهاد يعنى مبارزه؛ مبارزهى در همين اصطلاح متعارف فارسىِ امروز ما. كار جهادى بايد هدفمند باشد، درست متوجه به آرمانها و هوشمندانه و عاقلانه و دشمنشكن باشد اگر اینچنین به جهاد توجه شود دیگر بدون جهاد هیچ کار نمی شود کرد.
مفرد اضافه کرد: همانطور که مقام معظم رهبری اینگونه اشاره دارند: عزيزان من! بعضى كسان از اسم جهاد مىرمند! خيال مىكنند كه تأسيس يك كشور، ايجاد يك تمدّن، نظم در زندگى، پيشرفت در زندگى مادّى و معنوى و رفاه مشروع براى انسانها، با جهاد نمیسازد و جهاد ضدّ اينهاست! چه خطايى! چه غلطى! بدون جهاد، هيچی به دست انسان نمیآيد؛ نه دنيا و نه آخرت...مگر يك ملت بدون جهاد میتواند سرش را بالا بگيرد؟ مگر يك ملت بدون جهاد میتواند طعم عزّت را بچشد؟ مگر يك ملت بدون جهاد میتواند در ميان ملتهاى دنيا شأن و موقعيتى پيدا كند؟
وی خاطر نشان کرد: پس از آشنایی با مفهوم جهاد باید ببینیم که چرا امروز توجه به محرومین از اهمیت بالاتری برخوردار است. همانطور که میدانید اکنون در دهه عدالت و پیشرفت قرار داریم و هرکجا که رهبری معظم در بین مسئولین و آحاد مردم از پیشرفت صحبت میکنند به دنبال آن عدالت را مطرح میکنند. علت آن را در این جملات میتوان یافت، آنچه كه من به برنامهريزان و مسؤولين دولتى مؤكدا سفارش مىكنم، اين است كه دراين برنامه توجه كنند كه هدف اصلى، كمك به طبقات محروم جامعه باشد. اين، چيزى است كه مارابه عدالت اجتماعى نزديك مىكند. هدف اصلى دركشورما و درنظام جمهورى اسلامى، عبارت از تأمين عدالت است و رونق اقتصادى وتلاش سازندگى، مقدمهى آن است. مانمىخواهيم سازندگى كنيم كه نتيجه ى اين سازندگى يانتيجهى رونق اقتصادى،اين باشدكه عدهاى ازتمكن بيشترى برخوردارشوند و عدهاى فقيرتر شوند.
وی در ادامه به مباحثی پیرامون مفهوم عدالت و جایگاه ویژه آن در اندیشه امام و رهبری پرداخت و باتوجه به عقبه حرکت های جهادی که به فرموده مقام معظم رهبری این حرکت ها به جهادسازندگی در ابتدای انقلاب برمی گردد به این نکته اشاره نمود که امروز حرکت های جهادی باید چنین جایگاه ویژه ای را برای ادامه حیات تشکیلاتی خود داشته باشند و الا جایگاه خود را از دست خواهند داد.همانطور که در دهمین سالگرد تاسیس بسیج سازندگی، مقام معظم رهبری به این نکته اشاره می کنند که در هر برهه ای باید میوه مخصوص آن برهه را در اختیار مردم قرار داد (یك روز نيازِ حركت دفاعى در درون جامعه بود..،يك روز نيازِ به علم و دانش است، يك روز نيازِ به تحكيم عقايد و ايمانهاست، يك روز نيازِ به خدمتگزارى است؛ در همهى اين شرائط، ميوههاى متناسب با فصل در اختيار مردم گذاشته ميشود...) امروز حرکت های جهادی می بایست میوه متناسب با این فصل (دهه عدالت و پیشرفت) را در اختیار مردم قرار دهند. نمی شود با گذشت بیش از دو دهه از آغاز فعالیت های جهادی در قالب اردوهای جهادی، همچنان همان سبک و سیاقی پیاده شود که آن روزها با توجه به نیاز آن روز محرومین (که عمدتا عمرانی و فرهنگی) پیاده میشد.
وی در ادامه به تشریح دو رویکرد جدید یعنی نگاه پژوهشی و حل علمی مشکلات مناطق محروم براساس فعالیت های آمایش منطقه ای و نیز رویکرد اقتصاد مقاومتی پرداخت و اشاره کرد ورود در این دو عرصه باید جهادگونه و به دور از شعارزدگی های مرسوم باشد.