به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، علیاکبر سیاری، عصر امروز در جمع هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اینکه در استان یزد دو مشکل اصلی، دیابت و اضافه وزن است، اظهار داشت: بر روی این دو مسئله باید به شکل اساسی کار شود و آموزشهای لازم به مردم ارائه شود.
وی عنوان کرد: دانشآموزان و دانشجویان به عنوان سفیران سلامت میتوانند نقش بسیار مؤثری در این زمینه ایفا کنند و لازم است آموزشهای لازم به آنها ارائه شود تا به عنوان همیار سلامت، نکات مورد نیاز جامعه را به مردم ارائه دهند.
سیاری اظهار امیدواری کرد: یزد بتواند در این زمینه مثمرثمر ظاهر شود و با استفاده از نیرو و ظرفیت اقشار مختلف، در بحث سلامت به شاخص بالایی دست پیدا کند.
معاون وزیر بهداشت همچنین رسانهها را نیز از ظرفیتهای بسیار قوی در زمینه آموزش و آگاهیبخشی به مردم دانست و افزود: ظرفیت رسانهها نباید مورد غفلت واقع شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مرگ و میر در ایران به دلیل بیماریهای غیرواگیردار افزایش یافته است، عنوان کرد: در کشورهای جهان سوم، 48 درصد مرگ و میرها به علت بیماریهای غیرواگیردار است در حالی که در کشورهای پیشرفته و توسعهیافته، این آمار 26 درصد است زیرا جهان سومیها همواره درگیر بیماریهای واگیردار بودهاند اما کشورهای پیشرفته از مدتها پیش برای بیماریهای غیرواگیردار طرح و برنامه داشتهاند.
سیاری ادامه داد: در حال حاضر امکانات و فضای مورد نیاز ایجاد شده و همت عالی مسئولان نیاز است تا در زمینه سلامت مردم گامهای مهم بردارند و مسئولان حوزه بهداشت، درمان و پیشگیری باید با تقوا در این زمینه وارد شوند.
وی تاکید کرد: باید با اقدامات پیشگیرانه از بیماری مردم جلوگیری شود و اگر فردی بیمار شد، از زمینگیر شدن او جلوگیری شود و اگر زمینگیر شد، از ناتوانی او جلوگیری شود و مرحله به مرحله تلاش کنیم تا شاخصهای سلامت در کشور بهبود یابد.
معاون وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم سالانه از مرگ زودرس 100 نفر جلوگیری کنیم، اقدام بسیار بزرگی انجام دادهایم زیرا دین اسلام همواره بر این نکته تاکید دارد که نجات جان یک نفر، به مثابه نجات جان بشریت است.
وی همچنین تاکید کرد: مسئولان بهداشت و درمان در هر استان باید خود برنامهریز و مجری باشند و برای رفع مشکلات راهکار ارائه دهند اما متاسفانه تمرکزگرایی بسیار بالایی را شاهد هستیم و همه منتظر رسیدن دستور از وزارتخانه هستند در حالی که بسیاری از مشکلات باید به صورت بومی و محلی حل شود.
سیاری در مورد اتباع بیگانه نیز عنوان کرد: نخستین موردی که به ذهن میرسد این است که باید به آنها نگاه انسانی داشته باشیم و به آنها نیز خدمات بهداشتی و درمانی ارائه دهیم اما میتوان برای کاهش هزینهها از سیستم خیری استفاده کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بخشی از سلامت جامعه در دست پزشکان و سیاستگذاران حوزه بهداشت و سلامت است، تصریح کرد: مردم وقتی آب میخورند، باید از سلامت آب شرب خود مطمئن باشند و این اطمینان را از ما کسب میکنند به همین دلیل در صدد تقویت آزمایشگاههای آب، غذا و هوا هستیم.
این مسئول خاطر نشان کرد: تقویت این آزمایشگاهها از اولویتهای کاری ما است و آن را با جدیت در مرکز و استانها پیگیری میکنیم.