آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۲۵۷۹
معاون بهداشتی وزیر بهداشت:

متاسفانه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در زمینه تفکر فعالیتی نکرده‌اند

معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت بالای تفکر در اسلام گفت: متاسفانه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در زمینه تفکر فعالیتی نکرده‌اند. 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت روز گذشته در نشست مسئولین دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی (ره) یزد با اشاره به راه‌های فرهنگ سازی برای زندگی سالم و مناسب گفت: ما باید از طریق بسیاری از راهکارهایی از جمله وسیله رسانه‌ها، آموزش و پرورش، آموزش عالی و چنین ظرفیت‌هایی، اطلاعات عمومی مردم نسبت به برخی از بیماری‌ها از جمله دیابت افزایش دهیم و از این طریق بسیاری از آن‌ها را کاهش دهیم. 

 

وی افزود: دانشجویان می‌توانند سفیرهایی مناسب برای زندگی سالم در جامعه باشند که در این راستا نیز استان یزد با بیش از ۹۰ هزار دانشجو و تعداد بالای دانش آموزان می‌توانند این کار را به خوبی در یزد انجام داده و سفیران سلامت علوم پزشکی باشند. 

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت تصریح کرد: امکانات و علم در این زمینه در استان یزد وجود دارد و می‌توان شاهد موفقیت در این طرح بود. 

 

سیاری تصریح کرد: امروزه در کشورهای جهان سوم ۴۸ درصد و در کشورهای پیشرفته نیز ۲۶ درصد از مرگ و میر‌ها به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است؛ اما در این راستا از سال ۱۹۷۶ این کشور‌ها شروع به فعالیت در این زمینه کردند به گونه‌ای که این کشور‌ها الان میزان مرگ و میر در این عرصه را به صورت خوبی کاهش داده‌اند. 

 

وی بیان داشت: یزد می‌تواند به مانند یکی از این کشورهای اروپایی باشد که در این زمینه اقدام کرده‌اند و نسبت به کاهش آمار بیماری‌های غیر واگیر تلاش کند. 

 

سیاری گفت: الان فضای کاری و فرصت در یزد ایجاد شده و تنها همت عالی در این زمینه نیاز است، در صورتی که ایمان به خدا، تقوا و عمل صالح وجود داشته باشد، این همت ایجاد می‌شود. 

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم در استان یزد سالانه صد‌ها نفر را از مرگ نجات دهیم که تنها باید همت لازم ایجاد شود. 

 

وی تصریح کرد: این آمادگی را داریم که در این زمینه امکانات و اعتبار را تا حد مقدور در اختیار استان قرار دهیم؛ اما باید توجه داشت مشکلی که در کشور وجود دارد، تمرکزگرایی است، یعنی همه منتظر هستیم از تهران دستورالعمل بیاید و ما هم طبق این دستورالعمل فعالیت کنیم. 

 

سیاری بیان کرد: بزرگ‌ترین نعمتی که خداوند به ما داده مغز است و فکر کردن اهمیت بسیار زیادی دارد، همانطوری که در اسلام یک ساعت فکر کردن از ۷۰ سال عبادت بهتر است؛ اما متاسفانه در این زمینه هم حوزه و هم دانشگاه و هم مسئولان غفلت کرده‌ایم و درست فکر کردن و موضوع تفکر را در جامعه نهادینه نکرده‌ایم. 

 

وی ادامه داد: ما الان ۹ سال است که پزشک خانواده داریم؛ اما تا به الان در هیچ یک از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور این طرح به درستی اجرا نشده است. 

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت تصریح کرد: عدم اجرای درست این طرح به دلیل‌‌ همان تمرکزگرایی است که در کشور وجود دارد و به این وسیله، قدرت تفکر و فعالیت از دانشگاه‌ها گرفته شده است. 

 

وی بیان داشت: دانشگاه‌ها باید برنامه‌های لازم برای اجرای طرح‌های مختلف از جمله طرح پزشک خانواده یا برنامه پزشک عمومی را ارائه کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار