کد خبر:۳۹۳۹۴۵
عاشقان فرهنگ شهادت و تمرین گوش به فرمان امام بودن؛

با روش‌های علمی یک «اردوی راهیان‌نور با طعم اقتصاد مقاومتی» را محقق کنیم

در فرهنگ اقتصاد مقاومتی راهیان‌نور تا جایی می‌توان پیش رفت که تمامی فعالیت‌ها بر اساس اطلاعات موجود در شبکه اطلاعاتی شکل گرفته، انجام شود و از این طریق بتوان درصد خطاها و اتلاف منابع را کاهش داده و ضمنا با سازماندهی شکل گرفته بتوان نوع و نحوه و کیفیت فعالیت‌های راهیان‌نور را به صورت بهینه انجام داد.

گروه دانشگاه‌های کشور «خبرگزاری دانشجو»- علی صالحی؛ حرکت رو به رشد ایران اسلامی در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سال‌های اخیر موجب شد تا بار دیگر پس از نامگذاری چندین سال حول محور و موضوعات اقتصادی؛ مقوله اقتصاد مقاومتی در حاشیه مذاکرات هسته‌ای بارها و بارها از زبان مقام معظم رهبری به عنوان راهبرد مقابله با فشار غرب مطرح شود.

 

اهمیت این قضیه آنجایی دوچندان می‌شود که این نامگذاری سال‌ها و تاکید در سخنرانی‌های مختلف که البته مستلزم حرکت‌های عملی در همه آحاد مردم است، درست در آغازین سال‌های دهه پیشرفت و عدالت رخ داده است.

 

این یعنی توجه همه جانبه نظام مقدس جمهوری اسلامی به همه ابعاد و زوایای یک زندگی صحیح و در راستای دستیابی به کمال و غایت انسان الهی است.

 

 آموزه‌هایی که به وضوح در کلام الله مجید و سیره حضرت رسول (ص)قابل رویت است و خود زمینه ساز حرکت به سمت تمدن اسلامی پس از دستیابی و تحقق آرمان‌های انقلاب، حکومت و کشور اسلامی خواهد بود.

 

به گواه نظرات صاحب نظران و کارشناسان علمی، در این اوضاع آنچه که موجب برقراری ارتباط میان لایه‌های مختلف پیشرفت است، اقتصاد دانش محور بوده و همچون زنجیره این حلقه‌های رشد و توسعه را در هم می آمیزد؛ بنابراین این خود دلیلی است محکم و آشکارا برای توجیه التزام و اهمیت سرلوحه قرار دادن فرمان‌های اقتصادی برای همه ملتی که در چارچوب این حکومت اسلامی به دنبال دستیابی به کمال انسانی هستند.

 

برخی بر این باورند كه منابع طبیعی مانند معادن، سرزمین، نیروی انسانی و به طور كلی مواهب خدادادی است كه قدرت اقتصادی كشورها را تعیین می‌كند، در حالی كه این‌گونه نیست.

 

 یعنی وظیفه اصلی عملی کردن محورهای جهاد همواره متناسب با حجم تولید آنها است؛ قدرتی كه در تبدیل منابع طبیعی و تولید محصولات اقتصادی اعم از اقلام مصرفی، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری معنی می‌شود. به بیان دیگر، این تولید است كه به عنوان ملاك اقتدار اقتصادی كشورها قلمداد می‌شود.

 

تفاوت جهاد اقتصادی و اقتصاد مقاومتی

 

اما آن چیزی که از فرمایشات رهبر انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی می‌توان دریافت ضمن وجود حلقه‌ ارتباطی قوی و جدا نشدنی بین این دو موضوع جهاد اقتصادی و اقتصاد مقاومتی، تاکید ویژه ایشان بر بدنه مردمی جامعه به عنوان عاملان اصلی اقتصاد مقاومتی است.

 

 یعنی وظیفه اصلی عملی کردن محورهای جهاد اقتصادی بر دوش مسئولین و حمایت از تولید ملی و اقتصاد پیشرونده و نفوذ ناپذیر وظیفه همه آحاد ملی است که در این بین حلقه اتصال و آگاهی بخش خط مرزها جامه دانشگاهی کشور خواهد بود.

 

گذرگاه عبور از ترور، تحریم و تهدید

 

فشارهای امپریالیزم جهانی بر کشورهای مستقل بویژه ایران بیش از پیش شده است و پس از انقلاب‌های مخملی (فشار سیاسی، درگیری اقشار متوسط به بالا) به عنوان راه دیگری در نقشه کودتا علیه رژیم‌های حاکم انتخاب شده است.

 

ترور، تحریم (فشار اقتصادی) و تهدید، مثلث فشار جدیدی است که جامعه هدف آن عامه مردم کشور و اقشار آسیب پذیر جامعه است تا بدین واسطه زمینه را برای قطع همراهی اصلی ترین حامیان این انقلاب که همانا مستضعفین ایران هستند، را فراهم کنند. فشارهایی که پتانسیل بالقوه و توان نازل برای بالفعل کردن آن به راحتی حاشیه امنیت را برای هر کشور و مردمانی از بین خواهد برد.

 

امنیتی که در قبال ترورهای پیاپی سعی در آسیب پذیر نشاندادنش دارند، تحریم‌های هوشمند اقتصادی، ایجاد فضای روانی با بلوف‌های اقتصادی نظیر تحریم گازی و استرس و بی‌اعتمادی که در برابر تهدید‌های نظامی سعی در ایجاد آن در بدنه جامعه ایرانی دارند، همه و همه راه کاری های جدیدی است که در پیش گرفته شده است.

 

اما رمز موفقیت و کلید رهایی و رسیدن به شرایط بدر و خیبری است که مقام معظم رهبری بدرستی برای تحقق صحیح آنها، بدان اصرار ورزیده اند.

 

 

شرایط بدر و خیبر را مدیون چه کسانی هستیم؟

 

شرایط بدر و خیبری که این روزها در آستانه ایام بازدید دانشجویان از رشادت‌های پدید آورندگان آن هستند. به عبارت دیگر اگر چه دیپلماسی و حرکت‌های غیر نظامی و البته پیشرفت های علمی، ایران را به جایگاه فعلی در منطقه و جهان رسانده؛ اما بازیگردانی اصلی در افزایش توان بازدارندگی و حفظ تمامیت ارضی کشور جای دیگری رقم خورد.

 

آن جایی که در مقابل گلوله‌ها گوشت و پوست و استخوان ایستاده بود و با خون خط سرخ مقاومت و پیشرفت رقم خورد. دفاع مقدس و سربازان دلیر امام عصر (عج) آن چنان دلیرانه و هوشمندانه در برابر توطئه شرق و غرب مقاومت کردند، که امروز ایران را از لحاظ نظامی و سیاسی به بلوغی رسانده‌اند که دشمنان در این حوزه‌ها حرفی برای گفتن ندارند و جبهه‌های جدید را ایجاد کرده اند.

 

جنگ اقتصادی راه جدید پس از شکست در عرصههای سخت و نرم

 

سخن گفتن از جنگ فرهنگی و البته جنگ اقتصادی ساعت‌ها وقت می‌خواهد ولی در اصل کلام باید گفت وقتی اراده یک ملت را با تحریف اندیشه و سیاست و گلوگه نمی‌توان سست کرد، هستی و معاش و حیاتش را نشانه می‌روند و سعی می‌کنند از درون او را دچار فرسایش کنند.

 

این روزها با وجود همه تلفاتش افسران امام خامنه‌ای راه و رسم مبارزه جنگ نرم را آموخته‌اند و ولی هم از آنها «ابدا ناراضی نیست»، پس وقتش رسیده دشمن تاکتیک جدیدی را آغاز کند. تاکتیکی که جنگ را به میدان اقتصادی و معیشت مردم کشانده است.

 

اما دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت به نسل سوم و چهارمی که امروز میهمان خاکریزها و سنگرهایش هستند به خوبی راه مقابله با جنگ عقیده‌ها را اموخته است. افسران جنگ نرم این روزها در خاکریزهای جنگ سخت مشق عشق می‌کنند و راه و رسم مبارزه را می‌آموزند.

 

می‌آموزند که جهادیون عرصه فرهنگ شهدا و خدمت چطور باید در جنگ اقتصادی مقاومت کنند و چطور حربه‌های دشمن را خنثی و او را با پاتک‌هایشان زمین‌گیر کنند.

 

جهادی و راهیان نور فصل نویی برای آموزش افسران جنگ اقتصادی است. جوانانی که فرهنگ شهادت و جهاد را با پوست و گوشت خود لمس و درک کرده و حالا آماده رزم می‌شوند. اما این جنگ آدابی دارد.

 

باید تلاش کنیم از هر فرصتی در این جنگ بهترین بهره برداری را کنیم، حتی از اردوهای راهیان نور. جایی که هزاران ساعت نفر مخاطب در اختیار ما هستند تا به خوبی تحت تعلیم قرار گیرند. تعلیمی با رنگ و بوی شهدا و فرهنگ مقاومت.

 

پس سعی کنیم از این فرصت بهترین بهره را ببریم. جدای از اقداماتی نظیر: مدیریت مسیرها و موافقت برای کنترل سوخت و هزینه، کاهش هدایا و بسته‌های زائران و کاغذزدایی، توجه به روایت ریزگردها و منشا آن، مدیریت هزینه حمل و نقل و وسائل نقلیه، آموزش و صحبت با اردونشینان در مورد اقتصاد نفتی، اتکا به تولیدات خوراکی داخلی استان خوزستان و پرهیز از اسراف در مواد غذایی، اقداماتی آموزشی نظیر تفکیک زباله در مبدأ، حذف برخی عادت‌های غذایی مضر نظیر نوشابه و دور ریز نان، توجه به خیرات و مبرات در طول سفر و حمایت از صنایع دستی اهالی بومی مناطق مورد بازدید، که به صورت کاربردی و اجرایی در خود اردو قابل اجراست، نیاز به کارهای دیگری برای بهره بردن از «راهیان نور با طعم اقتصاد مقاومتی» داریم.

 

 

توجه به نگرش علمی و تشکیل ستادهای تحلیلی برگزاری اردوهای راهیان نور

 

توجه به نگرش علمی در فعالیت‌هایی که زمان‌بر و با حضور نیروی انسانی فراوان و البته هزینه مقادیر بسیار زیادی از منایع است، موجبات بهینه‌سازی در مصرف این نیازمندی‌ها و در مقابل نیز دستیابی به نتیجه‌ای مثمر ثمر و  مفید به فایده را تضمین می‌کند.

 

اکنون که در عصر کمیابی زمان و منابع با بکارگیری فناوری و اجرای بهترین روش‌ها بر اساس به کارگیری آموزه‌های علمی – پژوهشی هستیم زمان آن فرا رسیده تا با تجهیز یکی از ماندگارترین و برترین الگوهای فرهنگی ایران اسلامی به سلاح علم و تحقیق و برنامه‌ریزی موجبات اثرگذاری بیش از پیش، بهینه کردن آثار آن و نیز صدور فرهنگ آن را فراهم کرده‌ایم.

 

از جمله مهمترین راهکارهای علمی و بهینه کردن اردوهای راهیان نور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

۱- هدفمند کردن و سازماندهی فعالیت گروه‌های راهیان نور شهرستان‌ها و دانشگاه های کوچک برای جلوگیری از موازی کاری و پرتی هزینه و وقت و نیروی انسانی

 

۲- افزایش اثرگذاری و آثار مثبت اردوهای راهیان نور با اجرای مدون و بر اساس برنامه منظم

 

۳- فعالیت بر اساس طرح مشخص و از پیش تعیین شده برای ایجاد قابلیت مقابله با آثار تخریبی احتمالی

 

۴- افزایش روحیه و کارایی نیروی انسانی در فرآیند اجرایی قبل، حین و بعد از اردو

 

۵- جلوگیری از اتلاف منابع در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی، کاغذ، مواد غذایی، زمان و نیروی انسانی در حین برگزاری اردو

 

۶-افزایش توان تاثیری و فراگیری مخاطبان اردوی راهیان نور با رفع نقاط ضعف تئوریک و علمی آن در اجرا و آموزش های فرهنگی حین اردو

 

۷- افزایش قابلیت ارزیابی و آسیب شناسی اردوهای راهیان نور

 

۸- ایجاد امکان مقایسه و ارزیابی فعالیت گروه‌های مختلف فعال در زمینه اعزام به مناطق عملیاتی جنوب کشور

 

۹ - امکان همانندسازی و شبیه‌سازی تجارب دانشگاه‌ها با سابقه و موفق برای همه دانشگاه‌های کشور

 

۱۰- امکان ایجاد بانک اطلاعاتی و داده پردازی برای یافتن بهترین راه حل‌ها برای اجرای اردوها

 

۱۱- کاهش نقاط ضعف و اشتباهات حین اجرای اردوهای راهیان با کمک گرفتن از ستاد مرکزی و مبلغین با تجربه

 

۱۲- امکان هماهنگ سازی و ایجاد وحدت جهت و وحدت فرماندهی میان دانشگاه‌های فعال در زمینه برگزاری اردوهای راهیان نور

و...

 

دورنمای حرکت علمی و حساب شده در فعالیت فرهنگی و ارزشی راهیان نور

 

دور نمایی که برای ایام پس از اجرای کامل اینچنین رفتارهای محاسباتی در یک طرح کاملا فرهنگی در مناطق مختلف ترسیم می‌شود، تحقق کلیه اهداف ادبیات اقتصاد مقاومتی در عمل و بهره‌مندی از ثمرات پیش بینی شده برای این کلیدواژه کاربردی است.

 

تا جایی که تمامی فعالیت‌ها بر اساس اطلاعات موجود در شبکه اطلاعاتی شکل گرفته انجام شود و از این طریق بتوان درصد خطاها و اتلاف منابع را کاهش داده و ضمنا با سازماندهی شکل گرفته بتوان نوع و نحوه و کیفیت فعالیت‌های راهیان نور را به صورت بهینه و به نحو احسن انجام داد.

 

یعنی می‌توان به نقطه‌ای رسید که از حدود یکسال قبل برنامه، نیازمندی‌ها و زمانبدی فعالیت‌های متمرکز و کنترل از راه دور گروه‌های راهیان نور حداقل برای یکسال آینده مشخص باشد و حرکت ایضایی و پراکنده صورت نگیرد و تمام روند بر اساس نقشه راه ترسیم شده بر اساس داده‌های علمی و پردازش تحقیقاتی صورت گرفته برای مخاطبان اردو، در بانک اطلاعاتی آن دانشگاه انجام گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار