آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۶۷۸۰
یادداشت دانشجویی/

در سایهٔ تحریم‌ها می‌توانیم!

ما توانستیم در سایه تحریم‌ها در تمام زمینه‌ها از صنایع هوا فضا گرفته تا تولید داروهای نیازمند تکنولوژی بالا و ساخت سلول‌های بنیادی، موفق عمل کنیم و ثابت کردیم که «ما می‌توانیم».

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ از آنجایی که فقر، بیکاری، تورم و گرانی بسترهای اصلی بروز آسیب‌های اجتماعی هستند، تکیه بر تولیدات داخلی و تشویق مصرف آن‌ها می‌تواند درکاهش بیکاری، تورم و تولید سرمایه، اثر گذار باشد و نیز به طور مستقیم با آسیب‌های اجتماعی مقابله کند.


حمایت از تولید ملی نیازمند تحقق بسترهای فرهنگی مناسب در جامعه است و به این منظور باید فرهنگ مصرف جامعه را اصلاح کنیم و همچنین با تبیین میزان تأثیر مصرف کالاهای داخلی بر اقتصاد برای مردم، می‌توان مصرف کالاهای داخلی را با کمک کار‌شناسان دینی و فرهنگی به عنوان یک فریضه دینی در جامعه نهادینه کرد.


برای فرهنگ سازی در استفاده از تولیدات داخلی لازم است جهاد فرهنگی گسترده‌ای صورت پذیرد، چرا که یکی از روش‌های نفوذ بیگانگان برای تسلط بر اقتصاد کشور، القای توانایی ایران در ساخت و تولید فقط اقلام ساده است، این در حالی ست که ما توانستیم در سایهٔ تحریم‌ها در تمام زمینه‌ها از صنایع هوا فضا گرفته تا تولید داروهای نیازمند تکنولوژی بالا و ساخت سلول‌های بنیادی، موفق عمل کنیم و ثابت کردیم که «ما می‌توانیم».


امروزه یکی از راه‌های کشور گشایی فتح بازارهای اقتصادی دیگر کشور هاست که با این روش علاوه بر ایجاد وابستگی اقتصادی، فرهنگ جوامع نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد، با توجه به چرخه تولید، خرید کالای خارجی، به معنای افزایش اشتغال خارجی بوده ودر عوض شرایطی را برای تعطیل شدن صنایع و بیکاری بیشترنیروی کارداخلی فراهم کرده‌ایم، تنها راه جلوگیری از این پدیدهٔ شوم، مشارکت مردم در جهاد اقتصادی استفاده ازکالاهای داخلی است، البته مردم حق دارند از کالای مرغوب، زیبا، با کیفیت و با تکنولوژی روز استفاده کنند، کالایی که صرفه انرژی و توان رقابت با کالاهای مشابه خارجی را داشته باشد. این مسؤلیت بر عهده تولید کنندگان است که بایستی با در نظر گرفتن دو عنصر قیمت و کیفیت با تعهد، علاقه‌مندی و اشتیاق برای خدمت به جامعه و تولید ثروت ملی بیش از پیش قدم بردارند و اعتماد مصرف کنندگان را به گونه‌ای به تولیدات خود جلب کنند که مصرف کننده هیچ گونه احساس نیازی به استفاده از کالای خارجی مشابه نداشته باشد و در شرایط یکسان، با آسودگی خاطر محصول داخلی را انتخاب کند.


دولت هم موظف است که از سوداگری‌های اقتصادی و فعالیت‌های غیر مولد که سودهای کلان را نصیب برخی افراد می‌کند جلوگیری به عمل آورد، چرا که اگر چنین نباشد بخش مولد بیشترین آسیب را دیده و ساز و کار اقتصاد به سمت حباب‌های قیمتی و نوسان‌های شدید سوق می‌یابد، چنین اقتصادی در مواجهه با فشار اقتصادی خارجی کمترین پایداری و مقاومتی را داشته و به سرعت متلاشی می‌شود. جهاد اقتصادی در سایه همکاری و تعامل دولت، تولید کننده و مصرف کننده محقق خواهد شد.


اگر به اقتصادی شکوفا و پر رونق می‌اندیشیم بایستی تمام آحاد جامعه در این جهاد و مبارزه اقتصادی نقش آفرینی کنند. مقام معظم رهبری در همین خصوص در دیدار با مردم آذربایجان بر لزوم استفاده متعصبانه محصولات داخلی توسط تمام ایرانیان و تمام کسانی که به آینده مملکت خود و فرزندانشان علاقه دارند تأکید کردند. همچنین ایشان می‌فرمایند: اگر پایهٔ اقتصادی کشور براساس استفاده از ظرفیت‌های مردمی وتولید داخلی برنامه ریزی و مستحکم شود دیگر برای تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت عزا نمی‌گیریم و دچار نگرانی نمی‌شویم.

 

به قلم شهرام اسدی

 

انتشار یادداشت فعالین دانشگاهی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالان دانشگاهی است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار