احمد حاجی شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن در گفتگو با خبرنگار «دانشجو» به بررسی وضعیت چاپ قرآن در سال 93 پرداخت و بیان داشت: برای بهبود وضعیت چاپ قرآن در کشور اقدامی از طرف دولت صورت نگرفت، به طور مثال هیچ یارانهای برای این موضوع در نظر گرفته نشد تا بتوان قرآن را به تعداد لازم چاپ و به مناطق محروم فرستاد. بنابراین ناشران به صورت معمول به چاپ قرآن اقدام کردند.
وی ادامه داد: تا حدود یک ماه، دو ماه گذشته تیراژ چاپ قرآن مانند سال گذشته و حتی کمی بیشتر بود اما متأسفانه در یک ماه اخیر، قیمت کاغذ بسیار افزایش یافت به طوری که تا قبل از آن قیمت کاغذ 64 هزار تومان بود اما الان هر بند بالای 80 هزار تومان است.
با گران شدن کاغذ، افت شدیدی در چاپ قرآن به وجود آمده است
حاجی شریف گفت: بنابراین در این مدت ما یک افت شدید در چاپ قرآن داشتیم در صورتی که ما قبل از آن بسیار امیدوار بودیم که امسال در این زمینه شرایط مطلوبتری وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: وقتی قیمت کاغذ بالا میرود بنابراین قیمت قرآن نیز بالاتر خواهد رفت لذا خرید مردم پایین می آید. بنابراین هیچ ناشری جرأت نمی کند با چنین وضعیتی اقدام به چاپ قرآن کند. تنها کاری که امسال در راستای افزایش قرآن در مناطق محروم صورت گرفت، طرح نورباران بود.
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن افزود: این طرح که از فروردین ماه امسال از سوی دارالقرآن اعلام شد، با هدف هدیه دادن قرآن از سوی مردم برای فرستادن به مناطق محروم برگزار شد.
وی تصریح کرد: در این طرح هر فرد می توانست در حد توان خود مبلغی را به حساب اعلام شده واریز کند تا در جهت چاپ و خرید قرآن استفاده شود، که تا به حال نیز با اجرای این طرح، حدود 85 هزار جلد قرآن چاپ شده است و به مناطق محروم، حسینیهها و مساجد اهدا شده است.
از نزدیک شاهد کمبود قرآن در مناطق مختلف کشور هستم
حاجی شریف عنوان کرد: در حال حاضر بسیاری از مناطق هستند که در مساجد و حسینیههایشان قرآن به تعداد لازم نیست، من خودم هر سال به دلیل بررسی وضعیت آموزشی به بسیاری از مناطق می روم. حتی به روستاها نیز می رویم. بنابراین از نزدیک شاهد کمبود قرآن در بسیاری از مناطق هستم.
وی گفت: امسال به یکی از استانها که اتفاقا استان محرومی هم نیست سفری داشتم، وقتی به یکی از روستاهای این شهر رفتم دیدم قرآن در مساجد و حسینیههایشان به تعداد کمی است. از مسئول دارالقرآن آنجا سؤال کردم که مگر از طرح نور باران قرآن به دست شما نرسیده است، پاسخ داد بله به دستمان رسیده است اما وقتی آن ها را بین شهرها و روستاهای استان تقسیم کردیم به این روستا تنها سه جلد قرآن رسید.
وی با ابراز ناراحتی از وضعیت چاپ قرآن در کشور تأکید کرد: مسئولان نباید نسبت به چاپ قرآن بی تفاوت باشند، بهتر است کمی به این موضوع توجه داشته باشیم که چگونه کشورهای دیگر اقدام به چاپ قرآن میکنند. آیا درست است که ما حتی در مساجد خود به تعداد کافی قرآن نداشته باشیم؟
وقتی از صدا و سیما خواستار همکاری برای ساخت و پخش تیزر شدیم گفتند که باید هزینه آن را پرداخت کنید
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن بیان داشت: طرح نور باران، تنها چیزی بود که با شرایط کنونی به ذهنمان رسید، تا از خود مردم بخواهیم در این رابطه اقدام کنند اما متأسفانه در این زمینه هم کمکی از سوی صدا و سیما هم صورت نگرفت، زیرا صدا و سیما برای تیزر تبلیغات این طرح حاضر نشد بدون هزینه قدمی بردارد.
وی اضافه داشت: وقتی از صدا و سیما خواستار همکاری برای ساخت و پخش تیزر شدیم گفتند که باید هزینه آن را پرداخت کنید و این در حالی بود که پول رسیده برای این طرح را مردم داده بودند.
وی با اشاره به این مطلب که الان هم دیر نشده و صدا و سیما می تواند در این زمینه به خصوص در ایام پیش رو نوروز اقدامات مناسبی انجام دهد گفت: جالب اینجاست که صدا و سیما برای یک برنامه فوتبالی کلی هزینه میکند اما نوبت به قرآن که می رسد همکاری لازم را ندارد، من نمی گویم پرداخت به فوتبال و امثال آن بد است اما این بد است که به قرآن کم توجهی شود. به دلیل عدم همکاری صدا و سیما ما توانستیم تبلیغات محدودی از طریق پوستر و ... انجام دهیم.
در رابطه با موضوع تعلق گرفتن یارانه کاغذ برای چاپ قرآن هیچ اقدامی تا به حال صورت نگرفته است
حاجی شریف در پایان خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد نیز یک تعداد کمی قرآن به مساجد فرستاد که آن تعداد نیز با توجه به نیاز قابل توجه نیست. اخیرا هم به نظر قرار است تعدادی دیگر را نیز به چاپ برساند. اما در رابطه با موضوع تعلق گرفتن یارانه کاغذ برای چاپ قرآن هیچ اقدامی تا به حال صورت نگرفته است.