امیر حسین آذر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اینکه برنامه «مشاعره» سابقهای بیست ساله دارد، گفت: برنامه مشاعره ابتدا از شبکه یک آغاز شد، که طرح و ایده آن کار مشترکی بود. سپس این برنامه در کوچ خود، به شبکه دو آمد و پرداخت بیشتری بر روی آن صورت گرفت. اما به دلیل عدم استمرار این برنامه و ساعت نامناسب پخش و تعداد اندک تولید، هیچ کدام از این برنامه ها نتوانست مخاطب را همراه خود کند.
وی در ادامه افزود: مدیران وقت شبکه آموزش در سال 89-90 فرصت و مجال مناسبی برای برنامه پیش بینی کردند و این برنامه به صورت روتین تولید و پخش شد . بدین ترتیب، توانست مخاطب خود را پیدا کند.
وی اظهار کرد: بر خلاف سایر برنامه ها که معمولا از قشر خاصی دعوت می شوند، مهمترین ویژگی این برنامه ، شرکت مردم از همه طیف های مختلف جامعه و در سنین متفاوت است؛ به طوری که از دورترین نقاط کشور و از سنین4 سال تا 60 -70 سال در برنامه شرکت کردهاند.
تهیه کننده «مشاعره» با بیان اینکه محتوای این برنامه شعر و ادبیات است ،گفت: سنت مشاعره از دیرباز بین خانواده های ایرانی جای داشته اما به مرور زمان کمرنگ شده است. برنامه مشاعره توانست، یک سنت ایرانی اسلامی را احیا کند به طوری که خانواده ها رغبت آموزش شعر خوانی را به کودکان خود پیدا کردند.
امیر حسین آذر در ادامه با اشاره به نگرانی در مورد عدم استقبال مخاطب از برنامه مشاعره بیان کرد: این برنامه از ابتدای تولد خود نمونه مشابهی در هیچ کدام از شبکه های سیما نداشت. بیشتر برنامه های تولید شده بر مبنای اطلاعات عمومی شرکت کنندگان استوار است و وارد حوزه های تخصصی نمیشوند.
وی با بیان اینکه شعر و ادبیات از مردم جدا نیست و در خون آنان جاری است، افزود: . با توجه به اینکه شبکه آموزش در آن زمان جز شبکه های اصلی و پربیننده نبود و در بسیاری از شهرها هنوز پخش سراسری آن شروع نشده بود، پس از گذشت دوماه از آغاز پخش برنامه در هر روز، حدود 50 هزار پیامک برای شرکت و یا اظهار نظر در مورد برنامه به دست میرسید و بسیار بازخورد خوب و علاقمندی از سوی مخاطبان داشتیم.
آذر در ادامه افزود: طی 4 سال گذشته ، برنامه مشاعره بیش از 400 قسمت در شکل ها و مناسبت های مختلف تهیه و پخش شده است. یعنی سعی شده است با توجه به محتوای برنامه، برای جلوگیری از تکراری شدن و کسالت آوری مخاطب، فرم و ساختار برنامه دائماً تغییر کند. به طوری که پس از ضبط قسمت های ابتدایی گروه تولید برای ضبط سایر قسمت ها به شهرهای بزرگ کشور و آرامگاه شاعران و داخل منازل و حتی کشور تاجیکستان روی آوردیم.
وی گفت: در مناسبت های مختلف مشاعره نیز متناسب با آن هماهنگ می شد چنانکه در ایام محرم مشاعره آئینی ، مشاعره رضوی ، و در ماه رمضان مشاعره علوی را داشتیم .
این تهیه کننده اظهار داشت: با توجه به تقارن نوروز امسال با ایام فاطمی،«باغ یاس» با مضمون مشاعره فاطمی با شرکت دختران دانش آموزضبط شده که از اول تا چهاردهم فروردین هرشب پخش می شود.
این تهیه کننده به طرح بزرگ مشاعره قرآنی در سال 94 اشاره کرد و اظهار داشت:کار تحقیق و پژوهش طرح بزرگ مشاعره قرآنی در سال 93 انجام شد و از هزار سال شعر فارسی، از زمان رودکی سمرقندی تا معاصر، شعر بیش از 200 شاعر مطرح ، بررسی شده و تمام ابیاتی که به نوعی به آیات قرآنی اشاره دارد استخراج و در قالب 5 جلد کتاب جمع آوری شده است. این کتاب در آغاز سال 94 منتشر خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر مبنای این کتب فراهم شده و آموزش داوطلبان شرکت در برنامه، مشاعره قرآنی را خواهیم داشت.این طرح بزرگی است که می تواند فقط در قالب یک برنامه نباشد و به صورت دبیرخانه و طرح ملی به مرحله اجرا درآید.
آذر در مورد پخش زنده برنامه گفت: در برنامه مشاعره رقابت و شعر خوانی مخاطبان به تصویر کشیده میشود تا شرکت کنندگان به شعر و ادبیات تشویق و تهییج شوند. در این برنامه به ارتباط زنده و مستقیم در لحظه با مخاطب نیازی نیست، ضمن اینکه در برنامه های زنده معمولا برخی ریزهکاریها فراموش میشود.
وی لطف و محبت مردم را نسبت به دکتر آذر مجری کارشناس برنامه بسیار دانست و افزود: برنامه مشاعره به اهدافی که داشته رسیده است و افق های بلندتری پیش روی خود قرار دارد.
امیرحسین آذربااشاره به تقدیر از برنامه مشاعره در معاونت سیما خاطر نشان کرد: در برنامه تلویزیونی فارغ از بحث محتوا و علمی، نباید موضوع تهیه و تولید برنامه را از یاد برد . علیرضا فرح جود ، کارگردان برنامه که از روزهای آغازین در کنار برنامه بود و کمک کرد که مشاعره به جایگاه خود برسد. همچنین مدیران سازمان که همیشه حمایت کردند.