کد خبر:۳۹۶۵۶۵
رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران:

مقام معظم رهبری در باره حفظ محیط زیست حجت را تمام کردند/ توسعه مترو به اندازه توسعه فضای سبز در کاهش آلودگی هوا مؤثر است

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در دیدار اخیر با دست‌اندرکاران محیط زیست، منابع طبیعی و فضای سبز، گفت: حفظ محیط زیست همواره جزو مطالبات و دغدغه‌های معظم‌له بوده اما ایشان در این دیدار در باره حفاظت از محیط زیست، صیانت از باغات و حراست از درختان، حجت را بر همه مسئولان تمام کردند.
مقام معظم رهبری در باره حفظ محیط زیست حجت را تمام کردند/ توسعه مترو به اندازه توسعه فضای سبز در کاهش آلودگی هوا مؤثر است

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، مهندس محمد حقانی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی حتی تأکید فرمودند برای تحقق این مهم، اگر لازم باشد قانون را عوض کنید و از این پس، هیچ نهادی از نقد مصون نخواهد بود، ضمن این که قوه قضاییه هم طی بیانیه‌ای، مقامات قضایی را از صدور حکم تخریب محیط زیست و باغات منع کرد.

 

وي با اعلام اين كه معظم‌له با تأکید بر این که نسبت به عملکرد دستگاه‌ها، مردم باید قضاوت کنند، فرمودند آلودگی هوا، ریزگردها، کمبود آب و فرسایش خاک، بیشتر از تبلیغات، با کار و تلاش جدی و پیگیری مستمر حل خواهد شد، اعلام کرد: تمامی دستگاه‌ها به جای اقدامات نمادین، باید فعالیت‌های مجدانه را سرلوحه خود قرار داده و استمرار پیگیرانه را مورد توجه قرار دهند.

 

عامل بسیاری از مشکلات عدم تعادل زیست محیطی است

 

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که مقام معظم رهبری (مدظله­العالی) در این دیدار، زمین­خواری و کوه­خواری و ساخت و ساز در ارتفاعات را رنج­آور و اسف­بار خواندند، اظهار کرد: همان­طور که ایشان نیز به درستی تأکید فرمودند، باید این اقدامات جرم تلقی شده و افراد سوء استفاده کننده، بدون هیچ­گونه اغماضی مورد تعقیب قضایی قرار گیرند.

 

مهندس حقانی با بیان این که رهبر معظم انقلاب اسلامی با اعلام این که اسلام همواره بر لزوم احساس مسئولیت انسان­ها در قبال طبیعت و تعامل انسان و طبیعت تأکید دارد، زیرا عامل اصلی بروز مشکلات زیست محیطی، بر هم خوردن تعادل است، تصریح کرد: متأسفانه جامعه ما از توازن محیط زیستی خارج شده و عامل بسیاری از مسائل و مشکلات موجود نیز همین عدم تعادل است.

 

وی با تأکید بر این که امروز کاشت درخت به یک کار نمادین تبدیل شده، در صورتی که این اقدام ارزشمند باید به یک سنت حسنه تبدیل شود، اضافه کرد: متأسفانه این سنت در بسیاری از موارد، جنبه تبلیغاتی به خود گرفته و هم­زمان، باغات و جنگل­های موجود در شهرها و دیگر نقاط کشور نیز قطع شده و قلع و قمع می­شوند.

 

6 هزار هکتار از جنگل­های کشور هر سال از بین می­رود

 

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که هر سال بیش از 6 هزار هکتار از جنگل­های کشور از بین می­رود و توسعه پایدار کشور را که در نسبت تام با مسأله محیط زیست است، مورد تهدید قرار داده، اظهار کرد: توسعه­ای پایدار است که در آن به جای منافع شخصی و کوتاه­مدت عده­ای معدود، مصالح عمومی و طولانی­مدت آحاد جامعه مورد توجه قرار گیرد.

 

مهندس حقانی با بیان این که اهمیت حفظ محیط زیست تا به آن­جاست که در قانون اساسی به صراحت این موضوع مورد تأکید قرار گرفته، تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی، فعالیت­های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.

 

وی با تأکید بر این که اسلام توجه ویژه­ای نسبت به موضوع محیط زیست و حفظ آن معطوف داشته، با استناد به روایتی از امام صادق (ع) در بحارالانوار (جلد 78) که می­فرمایند «زندگی بدون داشتن سه چیز بر انسان گوارا نیست: هوای تمیز، آب فراوان و زمین حاصل­خیز»، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز مردم ما از هیچ کدام از این نعمت­های سه گانه خدادادی بهره­مند نیستند.

 

مترو یک طرح زیست محیطی ارجحیت دار است

 

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که مترو یک طرح زیست محیطی است که باید در ارجحیت قرار گرفته و در نوبت دریافت اعتبار باقی نماند تا هر چه زودتر تکمیل شده و به بهره­برداری کامل برسد، اظهار کرد: دولت، مدیریت شهری را با پرداخت سهم 50 درصدی از بودجه ساخت مترو در توسعه حمل و نقل ریلی کمک کند.

 

مهندس حقانی با بیان این که توسعه مترو با توجه به تأثیری که در جهت کاهش آلودگی هوا و بهبود محیط زیست شهری دارد با توسعه فضای سبز و باغات برابری می­کند، تصریح کرد: دولت برای ساخت مترو حتی به سهمی که قانون برای آن تعیین کرده نیز نباید بسنده کند و بسیار فراتر از آن در جهت توسعه مترو باید به کمک مدیریت شهری بیاید.

 

وی در پایان با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری (مدظله­العالی) از ریاست جدید سازمان صدا و سیما درخواست کرد در برنامه­هایی که از شبکه­های مختلف صدا و سیما پخش می­شود، موضوع محیط زیست و حفاظت و صیانت از آن را مورد توجه قرار دهد، خاطرنشان کرد: از رسانه ملی انتظار می­رود برای موضوع ملی حفظ محیط زیست نیز به اندازه تبلیغات برخی از کالاهای تجاری ارزش قائل شده و موضوع آموزش­های زیست محیطی به شهروندان را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار