به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، مهندس محمد حقانی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی حتی تأکید فرمودند برای تحقق این مهم، اگر لازم باشد قانون را عوض کنید و از این پس، هیچ نهادی از نقد مصون نخواهد بود، ضمن این که قوه قضاییه هم طی بیانیهای، مقامات قضایی را از صدور حکم تخریب محیط زیست و باغات منع کرد.
وي با اعلام اين كه معظمله با تأکید بر این که نسبت به عملکرد دستگاهها، مردم باید قضاوت کنند، فرمودند آلودگی هوا، ریزگردها، کمبود آب و فرسایش خاک، بیشتر از تبلیغات، با کار و تلاش جدی و پیگیری مستمر حل خواهد شد، اعلام کرد: تمامی دستگاهها به جای اقدامات نمادین، باید فعالیتهای مجدانه را سرلوحه خود قرار داده و استمرار پیگیرانه را مورد توجه قرار دهند.
عامل بسیاری از مشکلات عدم تعادل زیست محیطی است
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در این دیدار، زمینخواری و کوهخواری و ساخت و ساز در ارتفاعات را رنجآور و اسفبار خواندند، اظهار کرد: همانطور که ایشان نیز به درستی تأکید فرمودند، باید این اقدامات جرم تلقی شده و افراد سوء استفاده کننده، بدون هیچگونه اغماضی مورد تعقیب قضایی قرار گیرند.
مهندس حقانی با بیان این که رهبر معظم انقلاب اسلامی با اعلام این که اسلام همواره بر لزوم احساس مسئولیت انسانها در قبال طبیعت و تعامل انسان و طبیعت تأکید دارد، زیرا عامل اصلی بروز مشکلات زیست محیطی، بر هم خوردن تعادل است، تصریح کرد: متأسفانه جامعه ما از توازن محیط زیستی خارج شده و عامل بسیاری از مسائل و مشکلات موجود نیز همین عدم تعادل است.
وی با تأکید بر این که امروز کاشت درخت به یک کار نمادین تبدیل شده، در صورتی که این اقدام ارزشمند باید به یک سنت حسنه تبدیل شود، اضافه کرد: متأسفانه این سنت در بسیاری از موارد، جنبه تبلیغاتی به خود گرفته و همزمان، باغات و جنگلهای موجود در شهرها و دیگر نقاط کشور نیز قطع شده و قلع و قمع میشوند.
6 هزار هکتار از جنگلهای کشور هر سال از بین میرود
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که هر سال بیش از 6 هزار هکتار از جنگلهای کشور از بین میرود و توسعه پایدار کشور را که در نسبت تام با مسأله محیط زیست است، مورد تهدید قرار داده، اظهار کرد: توسعهای پایدار است که در آن به جای منافع شخصی و کوتاهمدت عدهای معدود، مصالح عمومی و طولانیمدت آحاد جامعه مورد توجه قرار گیرد.
مهندس حقانی با بیان این که اهمیت حفظ محیط زیست تا به آنجاست که در قانون اساسی به صراحت این موضوع مورد تأکید قرار گرفته، تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی، فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.
وی با تأکید بر این که اسلام توجه ویژهای نسبت به موضوع محیط زیست و حفظ آن معطوف داشته، با استناد به روایتی از امام صادق (ع) در بحارالانوار (جلد 78) که میفرمایند «زندگی بدون داشتن سه چیز بر انسان گوارا نیست: هوای تمیز، آب فراوان و زمین حاصلخیز»، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز مردم ما از هیچ کدام از این نعمتهای سه گانه خدادادی بهرهمند نیستند.
مترو یک طرح زیست محیطی ارجحیت دار است
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که مترو یک طرح زیست محیطی است که باید در ارجحیت قرار گرفته و در نوبت دریافت اعتبار باقی نماند تا هر چه زودتر تکمیل شده و به بهرهبرداری کامل برسد، اظهار کرد: دولت، مدیریت شهری را با پرداخت سهم 50 درصدی از بودجه ساخت مترو در توسعه حمل و نقل ریلی کمک کند.
مهندس حقانی با بیان این که توسعه مترو با توجه به تأثیری که در جهت کاهش آلودگی هوا و بهبود محیط زیست شهری دارد با توسعه فضای سبز و باغات برابری میکند، تصریح کرد: دولت برای ساخت مترو حتی به سهمی که قانون برای آن تعیین کرده نیز نباید بسنده کند و بسیار فراتر از آن در جهت توسعه مترو باید به کمک مدیریت شهری بیاید.
وی در پایان با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) از ریاست جدید سازمان صدا و سیما درخواست کرد در برنامههایی که از شبکههای مختلف صدا و سیما پخش میشود، موضوع محیط زیست و حفاظت و صیانت از آن را مورد توجه قرار دهد، خاطرنشان کرد: از رسانه ملی انتظار میرود برای موضوع ملی حفظ محیط زیست نیز به اندازه تبلیغات برخی از کالاهای تجاری ارزش قائل شده و موضوع آموزشهای زیست محیطی به شهروندان را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد.