به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، از ابتدای روی کار آمدن دولت جدید برخی حاشیهها و مسائل جنجال آمیزی مطرح شد که با وجود صبقه غیر سیاسی آن، ماهیت و رنگ و بویی سیاسی به خود گرفت. موضوعاتی مانند کیفیت بنزین تولید شده توسط پالایشگاههای داخلی و ریزگردهای استان خوزستان از مهم ترین این مسائل بوده است. برخی معتقدند که علت سیاسی شدن این موارد حضور فردی سیاسی همچون معصومه ابتکار در سمت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست بوده است. جالبتر اینکه با وجود وضعیت نامطلوب و چه بسا طاقتفرسای اهواز که جای رسیدگی دوچندان داشت، ابتکار همچون همیشه ابتکارات جدید اما نخنما به خرج داده و در صحنههای سیاسی اعلام حضور میکند که به عنوان مثال میتوان از حضور وی در بازگشایی دفتر منحله انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف یاد کرد.
همزمان با ماسکهایی که مردم اهواز بر صورتهای خود نشانده و منتظر یاری رساندن مسئول محترم مربوطه بودند، ابتکار در ابتکاری قدیمی بر صندلی جشنی بیاساس تکیه زده بود تا باز هم از شاهکارهای سیاسیاش بگوید و مورد تقدیر واقع شود.
نمیدانیم چرا برخلاف تذکرات رهبر معظم انقلاب، دانشگاهها در هر دوره به باشگاهی برای جولان دادن احزاب میشود، تا جایی که مسئولان دست از کار خود کشیده و برای نصیحت دانشجویان به دانشگاهها میروند... در حالی که عزم جدی برای حل این بحران اهواز در میان مسئولین مشاهده نمیشد، رهبر فرزانه انقلاب با دستور جدی و عاجل خود موضوع را وارد فضای جدیدی کردند. و بلافاصله وزیر بهداشت به نمایندگی دولت به خوزستان رفته و علاوه بر همدردی با مردم منطقه، از نزدیک به پیگیری پدیده گرد و غبار خورستان پرداخت. حتی معاون اول رئیس جمهور در صدر هیئتی بلندپایه برای پیگیری موضوع به کشور عراق سفر کرده و برای حل آن با مقامات این کشور به گفتگو پرداخت. در تمام این روزها اما سازمان محیط زیست بهعنوان متولی اصلی و مسئول ماجرا نه تنها هیچگونه اقدام جدیای برای حل موضوع از خود نشان نداد، بلکه حتی زمزمه هایی توهین آمیز از مسئولین محیط زیست به گوش میرسید که از پیگیری موضوع توسط وزیربهداشت عصبانی بوده و با انواع توهین ها به این پیگیریهای دغدغهمندانه و لازم، واکنش نشان داده بودند. علاوه بر مردم، نمایندگان مجلس، خبرنگاران و جامعه دانشگاهی نیز به طرق مختلف اعتراض خود را به این موضوع ابراز میداشتند تا آن که در روزهای سختی که مردم اهواز میگذراندند، شاهد حضور معصومه ابتکار در دانشگاه شریف بودیم. آن هم نه برای همفکری و هم اندیشی علمی برای حل موضوع گرد و غبارها، بلکه برای یک جشن کاملا سیاسی! جای تعجب داشت در روزهایی که مردم استان استراتژیک و مرزی کشور از یک پدیده زیست محیطی به شدت رنج میبرند و سازمان محیط زیست هیچ اقدام جدی برای حل آن نکرده است، به ناگاه رئیس این سازمان در یک جشن کاملا سیاسی شرکت جسته و درباره تلاش دولت برای رفع حصر سران فتنه و دغدغه فضای باز سیاسی کشور دم میزند.
فارغ از عملکرد ضعیف و سوال برانگیز سازمان محیط زیست در موضوع گرد و غبار، به نظر میرسد که شاید بد نباشد رئیس سازمان محیط زیست به جای بهره برداری صرفا سیاسی و جناحی از دانشجویان، با حضور در جوامع دانشگاهی و علمی برای دستیابی به راهکارهایی جدی و عملی برای حل معضلات زیست محیطی کشور قدم برمیداشت. چه آن که بدون شک بهترین محفل برای کمک رسانی نظری و علمی برای حل این مشکلات، جامعه علمی دانشگاه بوده و همین جامعه است که میتواند با راهکارهای علمی خود برای حل این نوع معصلات راهکارهایی جدی و قابل دفاع ارائه دهد.
شاید بد نباشد خانم ابتکار همانطور که برای حضور در چنین جشنی احساس وظیفه کرد، روزی هم به دانشگاه بیایند و پاسخگوی سوالات جدی دانشجویان در مورد عملکرد سازمان متبوعش باشد.
به نظر میرسد سازمان محیط زیست، بیش از آن که به دنبال هم فکری و هم افزایی با جامعه دانشگاهی و استفاده از ظرفیتهای واقعی دانشگاه باشد، به دنبال اقدامات نخ نمایی است که لزوماً بُرد تبلغاتی و خبری داشته و شأن دانشگاه را در حد پیاده نظام جناحی پایین میآورد. حال آن که شأن دانشگاه از چنین نگاههای سیاست زدهای، جداست و محیط دانشگاه محفل همفکری و ارائه راهکار علمی و نظری است، نه سوء استفادههای تبلیغاتی و سیاسی... به امید روزی که گرد و غبار سیاست از پیشانی مسئولان رخت بربندد...