گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه تلنگر، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: تو این مدت که نبودیم یکی از خبرها و اتفاقایی که سر زبانها افتاد و خیلی ما رو سرخورده کرد مطرح شدن فروش سربازی بود برای کسانی که بدون دلیل سربازی نرفتهاند و به تعبیری سرباز فراری محسوب میشوند.
پیشنهاد دهندگان این موضوع دلیل آن را حل مشکل کسانی میدانستند که به دلیل نرفتن به سربازی و به تبع آن به برخی از امکانات دسترسی ندارند و با این طرح میتوانند جریمه فرار از خدمت خود را پرداخت کنند و معافیت بگیرند، البته به گفته بسیاری دیگر از صاحبنظران دلیل اصلی این کار جبران کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت بوده است.
به هر حال نکته که باید به آن توجه کنیم این است که سیستم دولتی حال حاضر ما دچار نوعی تفکر سرمایهداری شده است و هر بار و به بهانههای مختلف دست به اقداماتی میزند که به نوعی ارزشگذاریها را بر اساس میزان ثروت افراد قرار میدهد همانطور که در شمارههای قبلی هم گفتیم از نمونه اینها می توان به شیوع روز افزون دانشگاههای شهریهپرداز و بینالملل و مدارس پولی و خصوصی و از این دست اشاره کرد.
اما در خصوص این موضوع جدید یعنی فروش سربازی باید گفت که این موضوع به چند دلیل پذیرفته نیست:
دلیل اولی که بعضیها هم در لفافه به آن اشاره میکنند این است که دولت میخواهد با این کار به نوعی به برخی از آقازاده ها و افراد خاص که خود را مقید به قانون و سربازی و اینها نمیدانند امتیاز بدهد.
دلیل دیگر برای مردود دانستن این موضوع این است که با اجرای این طرح در واقع به ناکارآمدی قانون اذعان کردهایم و به کسانی که خلاف قانون رفتار کرده اند امتیاز دادهایم.
این موضوع از آنجا بیشتر نگران کننده میشود که ما میدانیم با این کار افراد جامعه به دو دسته تقسیم میشوند یک دسته عدهای که ثروت انبوه دارند و با پرداخت این مبلغ که پرداختش برایشان اصلا سخت نیست خود را از انجام خدمتی که به عنوان وظیفه عمومی برای همه است معاف میشمارند و عدهای دیگر که اقشار متوسط و مستضعف جامعه و اکثریت جامعه را تشکیل می دهند باید به سربازی بروند. عدهای چون پول دارند از انجام وظیفه معاف شوند و عدهای دیگر که ندارند نه...
و این دقیقا همان بی عدالتی و تبعیض طبقاتی است؛ نقطه ای که یکی از اهداف انقلاب اسلامی مبازه با آن بود.
با این قانون سرمایهدارها به راحتی از سربازی فرار می کنند و بدون اینکه کسی متعرض آنها شود بعد از چند سال با پرداخت مبلغی ناچیز (برای آنها) معاف میشوند در حالی که بچههای مستضعفین که بار اصلی انقلاب و نظام اسلامی به دوش آنها بوده است بایستی به سربازی بروند و در کوهها و کوهستانها و بیابانها و در سرما و گرما برای امنیت و آسایش آن بچه سرمایهدارهای راحت طلب نگهبانی بدهند که پول بابایشان را دزد نبرد و آب توی دلشان تکان نخورد.
همینجا به بعضی از دوستان که هنوز تفاوت داشتن ثروت را با «سرمایهداری»( به عنوان یک فرهنگ و سبک زندگی) نمیدانند عرض میکنیم که نه اسلام و نه انقلاب و نظام اسلامی با داشتن ثروت و کار و فعالیت و تولید مخالف نیستند آنچه ما با آن مخالفیم تفکر اصالت سرمایه در بدنه مدیریت کشور و در فرهنگ است و ارزشگذاری بر اساس ثروت مورد نکوهش قرار میگیرد؛ ثروتی که از ظلم وستم به مستضعفین و تضییع حقوق آنها پدید آمده و موجب تبعیض است.
جالب است بدانید:
سربازی حاصل تفکر ناپلئون بناپارت بود، چون در آن زمان برای جنگها صرفاً طبقه فقیر جامعه بسیج میشد و کشته میشدند و در ایام صلح اشراف در ارتش بودند لذا با عمومی کردن ارتش و سربازی، همگان مجبور بودند برای دفاع از کشورشان در ارتش حاضر شوند و تقریباً تمام کشورها از جمله ایران نیز پس از آن روی به شکل سرباز اجباری آوردند.
شما میتوانید جهت بازدید و دریافت نشریات دانشجویی به سایت پاتوق آزاداندیشی نشریات دانشجویی مراجعه کنید.