به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ حجت الاسلام قربان جلال، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گلستان صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله تأمین محتوا، تأمین استاد و چگونگی ارائه دروس معارف در دانشگاهها را به عهده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری قرار داد.
وی افزود: طی سالهای گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی در همین رابطه مصوبهای مبنی بر متنوع بودن شیوههای ارائه دروس معارف را به تصویب رساند که یکی از این شیوههای جدید، تاسیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بود که از آن زمان تا کنون با برنامه ریزیهای دقیق و جدیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، تقریبا تمامی استانهای کشور یک مرکز حوزوی دانشجویی دارند.
حجت الاسلام جلال همچنین خاطرنشان کرد: در حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشجویان از هر رشته ای میتوانند شرکت کنند و همزمان با تحصیل دانشگاهی 60واحد دروس حوزوی را نیز بدون تعارض با دروس دانشگاهی میگذرانند؛ ترمهای تحصیلی حوزه پیش از ترمهای دانشگاه شروع شده و کلاسهای آن به شیوه حوزوی و با انفکاک جنسیتی برگزار میشود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گلستان دروس حوزوی را بر مبنای تأمل، تفکر و تعقل خواند و متذکر شد: در حوزه علوم اسلامی دانشگاهی بحث مدرک مطرح نیست در این جا رابطه وثیق استاد و شاگردی حاکم است و دین پژوهان ما معمولا احساس رضایت میکنند و در پایان نیز گواهی گذراندن دروس ارائه شده در حوزه را هم دریافت خواهند کرد.
وی تأکید کرد: در حوزه مسائل اخلاقی، رفتاری، سیاسی و اجتماعی و فضای مجازی دائما پیگیری میشوند؛ دروس حوزوی در باب های مختلف اعم از مسائل اعتقادی، دینی و معارفی و دیگر حوزهها مدام به روز میشوند.
حجت الاسلام جلال در ادامه تصریح کرد: وجهه غالب دروس حوزوی تربیتی است یعنی فقط محفوظات درسی نیست، دین پژوهان ما در کنار دروس معارف با مسائل تاریخی؛ اجتماعی و سیاسی روز نیز آشنا میشوند و آگاهیهای اجتماعی خود را بالا میبرند که این موارد در قالبهای گوناگون نشستهای بصیرتی و کرسیهای آزاداندیشی و مواردی از این دست پیگیری میشوند.
مسئول حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان واحد گرگان همچنین ابراز داشت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی از دروس ارائه شده در حوزه با دروس معارف دانشگاه تطبیق میخورد اما جالب است که بدانید بسیاری از دین پژوهان به دنبال این مورد نیستند و تطبیق دروس و گذراندن واحدهای دانشگاهی اولویت اول آنان نیست و آنچه اهمیت ویژه ای برای آنان دارد خوراک فکری و روحی و معنوی گنجانده در دروس حوزه علوم اسلامی است.
حجت الاسلام جلال با بیان اینکه عمده دین پژوهان حوزه دانشگاهی از مقاطع کارشناسی هستند، عنوان داشت: ما برنامه شغلی برای دین پژوهان نداریم اما به طور طبیعی دانشجویان حوزوی پتانسیل کارآفرینی پیدا خواهند کرد؛ در واقع تغذیه معنوی و روحی باعث میشود که آنان رسالت خود را در آینده دنبال کنند اما علوم اسلامی در زمان دو سال تحصیل آنان قابل دستیابی کامل نیست، ولی همین که در مسیر قرار میگیرند راه آینده را میتوانند راحتتر از دیگران پیدا کنند.