به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» طالبی در همایش لوزان بدون روتوش که در سالن بصیرت مجتمع فرهنگی ۱۳ آبان درحال برگزاری است گفت: در بیانیه لوزان هیچ عددو رقمی مشخص نیست و به همین دلیل نمی توان بیانیه لوزان را مستند قرار داد چرا که بعضی افراد بیانیه را کلمه به کلمه تفسیر می کنند در حالی بعضی از سیاستمداران می گویند که این سند حقوقی نیست.
وی افزود: ابهام بزرگی در این بیانیه وجود دارد که اجازه نمی دهد به طور واضح آن را تفسیر کرد بازطراحی و بازسازی آب سنگین اراک است که در صحبت های ظریف به آن اشاره شده است چرا که راکتور آب سنگی برخلاف راکتور آب سبک نیاز غنی سازی ندارد و یکی از روش های تولید بمب اتمی همین راکتور آب سنگین است و لذا این حساسیت را دارد ولی راکتور اراک حتی برای تولید برق هم کافی نیست و نمی تواند پلوتونیوم را به صورت کارکرد نظامی تولید کند اما بازطراحی راکتور آب سنگین اراک یعنی اینکه بخواهیم خانه ای را تغییر کاربری بدهیم هزینه های گزافی برای این بازطراحی متصور است..
این محقق هسته ای در ادامه به تصمیمات مذاکرات هسته ای اشاره کرد و گفت: این تصمیمات بازگشت پذیر است اما به چه قیمتی؟ هزینه ای که برای فعالیت هسته ای شده هزینه گزافی بوده. ما تا به امروز از نظر دادگاه جهانی مجرمی بودیم که جرممان رانپذیرفتیم اگر قراردادی نوشته شود و ما اعتراض کنیم که نقض عهد شده ما مجرمی می شویم که جرم خود را نپذیرفته و فضای فعلی علیه ما بیشتر تشدید پیدا می کند.
طالبی در ادامه بیان داشت: اگر بنا باشد تنها پنج هزار سانتریفیوژ در نطنز برای ما باقی بماند یعنی یک سوم سوختی را که در حال حاضر تولید می کنیم خواهیم داشت. پیش از انقلاب طرحی بود که ۲۰ گیگابایت سوخت اتمی تولیدشود ولی اگر آنها بخواهند راه اندازی شوند متأسفانه ما با این حجم سانتریفیوژ سوختی برای آن نخواهیم داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به قشر خاکستری جامعه باید توجه شود اگر این توافق خوب باشد فضای ایجادشده حاکی از یک موفقیت بزرگ است اما اگر یک توافق بد هم صورت بگیرد باید دوستانی که به فکر نقد آن هستند قشر خاکستری جامعه را که فقط تیتر خبرها را مطالعه می کند فراموش نکنند.