به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، منوچهر محمدی در بررسی بیانیه سوئیس و عملکرد تیم مذاکره کننده هسته ای تحت عنوان (از بیانیه تا فکت شیت) که امروز در دانشکده مکانیک صنایع و مواد دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی برگزار شد گفت: ما یک اصول مسلمی داشتیم اول اینکه می دانیم دشمنی و خصومت ما با آمریکایی ها بر سر موضوعات پیش پا افتاده نیست و براساس ارزش و اصولی است که در دو کشور حاکم است و این ارزش ها و اصول ها در تقابل با یکدیگر قرار دارد.
وی افزود: دومین مسئله این است که زمانی ما می توانیم با آمریکایی ها مذاکره کنیم و حرف از بازی برد برد بزنیم که در اختیار ما ابزارها و اهرم های قوی برای معامله وجود داشته باشد.
معاون سابق آموزشی و پژوهشی وزارت امور خارجه در ادامه به تشریح مذاکرات با آمریکا پرداخت و گفت: ما دو بار توانستیم بازی برد برد با آمریکا داشته باشیم یکی در مسئله آزادی گروگان های آمریکایی که با تسخیر لانه جاسوسی به دست آمده بود بوده است ما اموال و دارایی های خود را که در آمریکا توقیف شده بود طی مذاکراتی که انجام شد توانستیم به دست بیاوریم. این مذاکرات به صورت رو در رو نبود و عکس تمام قد با آمریکا نداشتیم و توسط دولت الجزایر انجام شد.
وی در ادامه بیان داشت: مورد دوم ماجرای مک فارلن بود که تعدادی گروگان آمریکایی در لبنان وجود داشتند که آمریکایی ها از هر وسیله ای استفاده کردند ولی نتوانستند آنها را آزاد کنند و متوجه شدند آزادی آنها در دست سیاست ایران است و توسط ایران میسر است در آن زمان از طریق قاچاقچی اسلحه با هم معامله ای انجام دادیم و در مقابل هر گروگان آزاد شده یک قطعه یدکی و تسلیحات به ایران داده می شد و جالب است این اتفاق دقیقا زمانی پیش آمد که کنگره آمریکا وضع کرده بود که ایران نباید هیچ تسلیحات یا تجهیزات نظامی بگیرد ولی ما در این قضیه هم توانستیم بازی برد برد داشته باشیم.
محمدی به اظهارات روحانی در زمان انتخابات اشاره کرد و گفت: روحانی در انتخابات گفت که ما کاری می کنیم که چرخ سانتریفیوژها بچرخد و چرخ زندگی مردم نیز بچرخد و با آمریکا هم تعامل داشته باشیم. من همان زمان هم تعجب کردم چرا که ما چیزی نداشتیم که بخواهیم با آمریکا معامله کنیم.
وی افزود: دست ما خالی بود ولی با سخنان رئیس جمهور و وزیر امور خارجه خالی تر هم نشان داده شد رئیس جمهور تمام اعتبارات سیاسی و اجتماعی خود را روی همین مسئله هسته ای گذاشته که منجر به توافق ژنو شد که ما در این توافق پذیرفتیم کلیه تجهیزات هسته ای خود را فریز کنیم و در مقابل آمریکا پذیرفت مقدار کمی از دارایی های ما را به ما بازگرداند.
معاون سابق آموزشی و پژوهشی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مسئولان ما پس از این توافق آن را جشن گرفتند و کارناوال شادی به راه انداختند گفت: ما امیدوار بودیم که در ادامه و پس از توافق ژنو این قضیه تغییر کند در مورد بیانیه لوزان جالب است که هم ایران یک متن منتشر کرده و هم آمریکا که هر دو متن فاصله زیادی با یکدیگر دارند هر چند که خود بیانیه لوزان گرایش زیادی به فکت شیت آمریکایی دارد.
محمدی با بیان اینکه بی سابقه است که از یک متن چهار سند بیرون بیاید گفت: گفته شده در این بیانه تمام تحریم ها لغو شد در حالی که وقتی متن اصلی را می خوانیم چنین بندی نوشته نشده بلکه تنها تحریم های هسته ای آن هم مرحله به مرحله متوقف خواهد شد در بیش از ۵۰ تحریم فقط سه مورد انحصارا هسته ای است که آن هم ارزش کمی دارد و تا پس از راستی آزمایی این تحریم ها حتی مرحله ای هم متوقف نخواهد شد.
وی به بیان الجزایر اشاره کرد و گفت: در جریان بیانیه الجزایر بیش از ۵ میلیارد دلار و مبالغ هنگفتی از دارایی ما پلمپ قضایی شده بود کارتر اعلام کرد که کلیه این دعاوی باید از سیستم خارج شود و به ایران بازگردد و امریکایی ها هر زمان بخواهند قوانین خود را زیر پا می گذارند.
معاون سابق آموزشی و پژوهشی وزارت امور خارجه در پایان گفت: در بیانیه لوزان هیچ یک از خطوط قرمز نظام لحاظ نشده و این یکی از مشکل ترین و اساسی ترین مشکلات ما با این بیانیه می باشد.