به گزارش گروه فرهنگی« خبرگزاری دانشجو»، روز گذشته سهشنبه اول اردیبهشت در نشستی که در محل موسسه ناجی هنر برگزار شد، سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامیاز مدیرشبکه یک سیما به خاطر پخش برنامه «بیراهه» قدردانی کرد.
در این نشست که فضلالله شریعت پناهی مدیرگروه اجتماعی، مجیدهاشمیفرا مدیرپخش و محمدمهدی فرودگاهی مدیرتامین برنامه شبکه یک نیز حضور داشتند، درباره مستند «بیراهه» و راههای ارتقای کیفی این برنامه نکاتی بیان شد.
در ابتدای این نشست پس از پخش کلیپی از برنامههای پخش شده «بیراهه» درباره سرقت خودرو، داروهای ماهوارهای، قتلهای آنی، سرقت منزل، فریب دختران در شبکههای اجتماعی، شیشه و ماموران قلابی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی، ضمن تشکر از محمد احسانی به خاطر حضور در این جلسه، این حضور را نشان دهنده اهمیت رسانه ملی به خصوص شبکه یک نسبت به امر اطلاع رسانی برابر جرائم اجتماعی دانست و افزود: پخش برنامههایی مانند این مستند در کاهش سرقت و جرم جنایت در جامعه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
سردار منتظرالمهدی ادامه داد: ما همچنان خواستار ادامه پخش این مستند از شبکه یک هستیم اما تنها نگرانی ما این است که با پخش این مستند، نا امنیها در جامعه افزایش یابد که انشاالله با اضافه شدن چاشنی هنرهای تصویری و رعایت ظرایف تدوین و پخش، این تردیدها نیز از بین برود.
پخش سری جدید سیاساکتی از شبکه یک
مدیرعامل موسسه ناجی هنر همچنین از آغاز پخش سری جدید انیمیشن سیا ساکتی از شبکه یک سیما خبر داد و افزود: تاکنون دو سه قسمت از این انیمیشن روی آنتن رفته است و ما از جناب آقای احسانی درخواست داریم با توجه به تاثیرگذاری این انیمیشن در افکار عمومی و مخاطبان درصورت امکان مابین سریالهای شبانگاهی شبکه یک، یک نوبت دیگر انیمیشن سیا ساکتی پخش شود.
در ادامه این جلسه احسانی هم گفت: اساس همکاری ما با نیروی انتظامی آرامش بخشی در جامعه به خصوص بین مخاطبان است. هدف ما هم از پخش برنامههای مانند مستند بیراهه، افزایش آگاهی مردم نسبت به سواستفادههای شیادان در حوزههای گوناگون و معرفی روشهای پیشگیری و ترویج امنیت درکشور است.
وی تصریح کرد: یکی از برنامههای ما در شبکه این است که برنامههای مربوط به حوزه نیروی انتظامی را از صرف برنامههای ویژه و مستقیم عملکرد پلیس به سمت حضور در برنامههای پربیننده شبکه و ارائه غیرمستقیم پیام سوق دهیم.
تولید برنامههای پلیسی با مضمون کودک در گروه کودک
مدیرشبکه یک سیما در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی گروه کودک، افزود: تولید برنامههایی با مضامین پلیسی برای کودکان و با زبان آنها در آینده این کودکان بسیار تاثیر گذار خواهد بود به گونهای که برنامههای آموزشی که اکنون برای جامعه کودکان پخش میشود ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر در قالب هنجارهای اجتماعی آنها بروز خواهد کرد.
احسانی درباره حضور مسولان ناجا در برنامههای مختلف سیما هم گفت: حضور افرادی از پلیس در سیما خوب است ولی باید حجم آن متناسب بوده و منجر به ضدتبلیغ نشود همچنین با برنامهریزی درست و انتخاب ماموران زبده و خوش صحبت در انتقال مفاهیم امنیتی، به جذابیتها و اثرگذاری آن در بین مخاطبان افزود.
او تصریح کرد: میطلبد تا افرادی از نیروی انتظامی برای حضور در برنامههای سیما انتخاب شوند که از فن بیان خوب در انتقال مسایل مختلف برخوردار باشند که در این راستا حتی میتوان از افسران و ماموران زن نیروی انتظامیهم بهره برد.
مدیر شبکه یک همچنین به ضرورت ورود طنز به حوزه پلیس اشاره کرد و افزود: تاثیرگذاری طنز در انتقال نکات آموزشی غیرقابل انکار است و وجود دست مایههایی از طنز در سریالهای پلیسی قطعا در جذب بیشتر بیننده موثرتر خواهد بود.
برنامهها را سر ساعت پخش میکنیم
احسانی در پایان گفت: ما در حال تنظیم جدول پخش برنامههای شبکه یک هستیم و هدف ما این است که برنامهها را دقیقا در همان ساعت مقرر به روی آنتن ببریم به طوری که برنامهها را مانند پخش سریالهای شبانگاهی که راس ساعت ۲۲ پخش میشود، سر وقت پخش کنیم. برنامه «بیراهه» هم تا روزهای آینده و با تعیین کد جدید پخش، به صورت هفتگی و در ساعت و روز معین پخش خواهد شد.
در ادامه این نشست فضل الله شریعت پناهی مدیرگروه اجتماعی شبکه یک سیما هم درباره زمان پخش مستند «بیراهه» گفت: پیشنهاد ما این است که این مستند به جای پخش یک برنامه ۳۰ دقیقهای در هفته به ۱۵ دقیقه کاهش یافته ولی دوبار در هفته پخش شود چرا که اثرگذاری مستندهای آموزشی در حوزههای اجتماعی در تایمهای کوتاه، بیشتر است.
وی همچنین پیشنهاد داد به منظور ارتقای کیفی مستند بیراهه به غیر از مسولان و فرماندههای عملیات، از حضور اساتید دانشگاه و روانشناسان و آسیب شناسان هم بهره برد، چرا که این افراد میتوانند ضمن واکاوی علل بروز جرائم اجتماعی در کشور، نکات دقیق آموزشی و شهروندی را به بینندگان منتقل کنند.