کد خبر:۴۰۵۴۵۹
صدیقی در نشست خبری اعلام کرد

اعلام جزئیات نتایج پرونده بورسیه‌ها تا چند روز آینده

معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: جزئیات نتایج را وزارت علوم در بیانیه اعلام خواهد کرد که نتیجه نهایی چگونه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی صدیقی در نشست خبری که امروز در سازمان امور دانشجویان برگزار شد ضمن ارائه گزارشی از عملکرد برنامه‌های سال ۹۴ در خصوص پرونده بورسیه‌ها گفت: درخواست‌های تجدیدنظری که برای بورسیه‌های قبلی رسیده بود بررسی شد و پس از جمع بندی نتایج به تایید شورای مرکزی بورس رسیده است و از اواخر فروردین نتایج به تدریج به دانشگاه‌ها اعلام شده است.


وی در ادامه درباره جزئیات این نتایج گفت: جزئیات این نتایج را وزارت علوم تحقیقات و فناوری طی بیانیه‌ای اعلام خواهد کرد که نحوه بررسی‌ها و نتیجه نهایی چگونه خواهد بود پاسخ حقوقی کمیسیون اصل ۹۰ آماده شده و فردا به تایید وزیر علوم می‌رسد این پاسخ به شکل حقوقی است.


معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه بیان داشت: این مسئله مسئله‌ای است که چند ارگان و نهاد نظارتی در آن دخالت دارند و کمیسیون اصل ۹۰ برداشتی داشته که آن را اعلام کرده است و نتیجه آن را به وزیر علوم ارائه کرده است.


وی با بیان اینکه کمیته تشخیص مصادیق بورسیه‌های غیرقانونی استقلال تصمیم گیری نداشته است گفت: این کمیته استقلال تصمیم گیری نداشته و فقط می‌توانستند نظرات خود را به شورای مرکزی بورس اعلام کنند که نهایتا وزیر علوم آن را تنفیذ کند. کمیته‌ای می‌تواند محل مراجعه باشد که استقلال تصمیم گیری داشته باشد این کمیته در حقیقت کمک کننده شورای مرکزی بورس بوده است.

صدیقی در ادامه بیان داشت: در حوزه دانشجویان غیرایرانی سیاست وزارتخانه در سال‌های اخیر توسعه پذیرش دانشجویی غیرایرانی است، ۱۱۳۳ بورسیه جدید غیرایرانی به دانشگاه‌ها وارد شده‌اند و قریب به سه هزار دانشجویی غیربورسیه داشته‌ایم که در این حوزه ۵۰ درصد رشد نسبت به سال ۹۲ داشته‌ایم، آمار دانشجویان غیرایرانی به تفکیک گروه آموزشی ۵۰ درصد گروه علوم انسانی، ۳۰ درصد فنی و مهندسی، ۱۷ درصد علوم پزشکی و پایه و ۳ درصد گروه هنر هستند جذب دانشجویان پزشکی هم در همین حوزه با همکاری وزارت بهداشت انجام می‌شود.

 

وی به بیان آماری درباره پذیرفته شدگان بورسیه پرداخت و گفت: ۵۰۹ نفر در مقطع کار‌شناسی، ۳۵۸ نفر در مقطع ارشد، ۱۲۷ نفر در مقطع دکترا پذیرفته شده‌اند در حوزه وزارت بهداشت هم ۳۴ نفر کار‌شناسی، ۳ نفر مقطع ارشد، ۱۳۸ نفر دکترای عمومی و ۴۳ نفر دکترای تخصصی هستند.

 

معاون وزیر با بیان اینکه بیش از ۲۱ هزار نفر دانشجویی غیرایرانی در ایران مشغول به تحصیل هستند، گفت: این دانشجویان از ۱۰۲ کشور مختلف به صورت بورسیه وغیربورسیه مشغول به تحصیل هستند، جشن فارغ التحصیلی دانشجویان در سال جاری در روز مبعث در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

 

وی درباره برنامه‌های سال ۹۴ گفت: در سال ۹۴ بنا داریم تعداد بورسیه‌ها را به ۱۵۰۰ برسانیم که ۵۰ درصد رشد است و امیدواریم دانشجویان غیربورسیه خارجی از رقم سه هزار به ۵ هزار افزایش یابد ما به دانشگاه‌ها گفتیم به ازای هر درصد دانشجوی آزاد و غیربورسیه خارجی آماده‌ایم تا تعدادی را به شکل بورس بپذیریم بنا به حرکتی که خواهد شد در رشته‌های که کمتر پذیرش وجود دارد پوشش بیشتری خواهیم داشت.

 

صدیقی درباره دانشجویان داخل کشور گفت: می‌دانیم که ما بحث انتقال دانشجویان از خارج به داخل را داریم در سال گذشته ۱۱۲ نفر از طریق شورای پذیرش منتقل شدند و تعدادی هم مستقیماً با مکاتبه ومراجعه به دانشگاه منتقل شدند در سال ۹۳ حدود ۲۰ هزار درخواست نقل و انتقال در سال ثبت شده که نهایتاً ۷ هزار و ۸۰۰ نفر موفق شدند نقل و انتقال انجام دهند و این یعنی ۳۸ درصد تقاضا جواب مثبت گرفته و یا به صورت مه‌مان یا انتقال قطعی شده‌اند.

 

رئیس سازمان امور دانشجویان با اعلام این خبر که اردیبهشت ماه ثبت نام نقل وانتقالات صورت می‌گیرد، گفت: بررسی دانشگاه مبداء از یک خرداد تا ۱۵ تیر انجام می‌شود و دانشگاه مقصد از ۱۵ تیر تا پایان مرداد فرصت دارند و نتیجه نیز در هفته اول اردیبهشت ماه مشخص و اعلام می‌شود.

 

صدیقی درباره دانشجویان شاهد و ایثارگر گفت: تعداد کانون علمی و فرهنگی ایثار به ۶۱ مورد رسیده است که این کانون‌ها وظیفه تقویت علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر را دارند کل دانشجویان شاهد ۶۳ هزار و ۸۳۰ نفر هستند که در این مجموعه حدود ۲۸ هزار در دوره‌های روزانه و شبانه و مابقی در دانشگاه‌های پیام نور، علمی- کاربردی و فنی و حرفه‌ای مشغول تحصیل هستند در حوزه ورزش دانشجویی در ۱۲ المپیاد دانشجویان دختر و پسر در سال گذشته در ۹ رشته برادران و ۸ رشته خواهران با حضور ۴۵۰۰ ورزشکار و مربی برگزار شد.


معاون وزیر علوم در ادامه بیان داشت: در سال ۹۳، ۹۸ صدم مترمربع فضای بسته و سرپوشیده ورزشی داشتیم که با احتساب فضای باز ۲۴/۱ مساحت فضاهای سرپوشیده در دانشگاه‌ها می‌شود اُفق در برنامه ششم رسیدن به ۵/۱ مترمربع برای فضاهای سرپوشیده می‌باشد.در فدراسیون‌های ورزش‌های دانشگاهی هم اعزام تیم‌ها را در سال ۹۳ داشتیم که مقام نائب قهرمانی جهان در رشته کاراته دختران و پسران جهان کسب کردیم همچنین مقام چهارم تیم فوتبال پسران را در مسابقات جهانی اسپانیا گرفتیم و مجوز تیم ملی دانشجویان دختر در رشته کاراته باعث شد زمینه‌ای برای ورود تیم ملی کاراته کشور با حجاب در سطح بین المللی شود.در سال ۹۴ در حوزه ورزشی اولین المپیاد، ورزش‌های همگانی را در دو بخش دختران و پسران در تابستان امسال خواهیم داشت و همچنین اعزام دانشجویی به یونیورسیاد در هشت رشته ورزشی از دیگر برنامه‌های ماست، سند چشم انداز توسعه ورزش دانشجویی را هم با تاکید بر ورزش همگانی در سال ۹۴ به جمع بندی و تصویب رساندیم.

 

وی درباره صندوق رفاه دانشجویان گفت: در سال ۹۳ شاهد یک نظم و انضباط خوب در صندوق بودیم، ۳۴۰ میلیارد تومان انواع تسهیلات دانشجویی به شکل وام تحصیلی، مسکن، شهریه و غیره به دانشگاه‌ها ابلاغ شد، وام دانشجویان دکترا را در نیمه دوم سال ۹۳ شروع کردیم که تا پایان سال حدود ۹۰۰ نفر استفاده کردند.

 

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: دستورالعمل خوابگاه‌های غیردولتی و شیوه نامه آن‌ها تهیه و تدوین شده و جهت تصویب وزیر ارائه خواهد شد در سال ۹۴ وام دانشجویان دکترا را ادامه خواهیم داد و علی رغم اینکه اعتبارات دولتی صندوق رشد قابل توجهی ندارد باز هم این وام‌ها ادامه خواهد داشت درآمد صندوق از بازگشت وام‌ها صددرصد محقق شده است.

 

صدیقی در ادامه بیان داشت: ۱۸۰ میلیارد تومان از بازگشت وام‌ها محقق شده و این مسیر در سال ۹۴ ادامه خواهد داشت و آمادگی داریم تا یارانه تغذیه را به تسهیلات تبدیل کنیم و از این مسیر یارانه بازگشت خواهد داشت و پوشش بیشتری به دانشجویان خواهیم داشت و طرح بعد از پیش بینی در برنامه ششم در سال ۹۵ اجرایی می‌شود.

 

وی در خصوص حوزه دفتر مشاوره گفت: ۳۶ هزار دوره برنامه‌های آموزشی و کارگاه در سال ۹۳ وجود داشته و تعداد کار‌شناسان نیز ۳۶ هزار نفر بود برای دانشجویان در سال ۹۴ هم برنامه آموزش خاص و مشاوره پیش بینی شده که حدود ۴۲۰ هزار نفر تحت پوشش این برنامه‌ها قرار گرفته و دو میلیون مورد نشریات وجود داشته است.


صدیقی به طرح مقیاس سیمای زندگی روانی و اجتماعی دانشجویان اشاره کرد و گفت: اجرای برنامه کشوری ارتقای مهارت‌های مشاوره‌ای و درمان‌گری از فعالیت‌های مرکز مشاوره می‌باشد طرح دوم نیز که در دفتر مشاوره انجام می‌شود اجرای کشوری مقیاس سیمای زندگی روانی اجتماعی در دانشگاه هاست طرح انطباق پذیری مسیر شغلی و تحصیلی دانشجویان را داریم که مقدمه‌ای بر بحث کارآفرینی در دانشگاه هاست.


وی به تشریح ارزیابی مدارک فارغ التحصیلان خارج از کشور پرداخت گفت: ۳۸۰۷ مدرک فارغ التحصیلان خارج از کشور ارزیابی شد که ۴۷ درصد در مقطع ارشد ۲۲ درصد کاردانی و کار‌شناسی و ۳۱ درصد در مقطع دکتری بوده‌اند ما در حوزه دانش آموختگان به دنبال مکانیزه‌تر کردن روند ارزشیابی هستیم که حضور دانشجو به حداقل برسد و فقط یک بار مراجعه کند.


صدیقی به سیاست سازمان دانشجویان اشاره کرد و گفت: سیاست این سازمان بر این است که مراجعات حضوری به حداقل برسد که در این رابطه توفیق نسبتا خوبی داشته‌ایم.


معاون وزیر علوم درباره بورس داخل گفت: در سال ۹۳ قریب ۶۰۰ حکم جدید صادر شدکه خیلی از آن‌ها تعهدات دوره قبل بوده و ظرفیت‌هایی بوده که در دوره‌های قبل داده شده و ما قاعدتا براساس‌‌ همان تعهدات مسئله را پیگیری کردیم و کنترل علمی و مصاحبه انجام شد.


صدیقی درباره بورس خارج گفت: در این حوزه روند نزولی از سال ۹۳ ادامه پیدا کرد و تنها ۲۸ حکم داشتیم گرچه در شهریور ماه ۱۱۵ نفر برای بورس خارج از کشور پذیرفته شدند و در حال حاضر مشغول کارهای پیش از اعزام خود هستند این افراد همه رتبه‌های یک تا چهار دکتری بودند و متوسط معدلشان در کار‌شناسی ۱۶. ۷ و در ارشد ۱۷. ۷ بوده است.


رئیس سازمان دانشجویان در خصوص ظرفیت دکتری امسال گفت: برای کنکور دکتری که نتایج نهایی به زودی اعلام خواهد شد ۱۰۰ ظرفیت دکتری برای خارج از کشور پیش بینی شده گرچه رشته‌ها‌‌ همان رشته‌های دفترچه دکتری است ولی گرایش‌ها قطعا گرایش‌های نو و تازه‌ای هستند که توسط مشاورین علمی مشخص می‌شوند.


وی در ادامه به بیان آماری از دانشجویان دکتری پرداخت و گفت: سال ۹۳، ۸۰۹ دانشجوی دکتری داخل از امکان فرصت مطالعاتی استفاده کردند که ۷۱۶ نفر به خارج از کشور رفتند و ۹۳ نفر در دانشگاه‌های داخل این فرصت را دنبال می‌کنند امسال می‌خواهیم ۸۰۹ مورد را به ۱۲۰۰ برسانیم و این ظرفیت‌ها تصویب و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.


صدیقی در خصوص تسهیلات ارزی برای دانشجویان خارج از کشور گفت: سال گذشته ۲۶ هزار نفر از این تسهیلات ارزی استفاده کردند و ۸۰۰۰ نفر نیز برای شهریه استفاده می‌کنند درباره بورس داخل سیاست حداقلی است یعنی تعداد بورس داخل کاهش خواهد داشت علت این است که دانشگاه‌های ما نیاز به دانشجوی بورسیه کمتر دارند در شرایطی که ۱۰۰ هزار فارغ التحصیل دکتری منتظر استخدام هستند تا وارد دانشگاه‌ها شوند طبیعی است که بورس داخل باید کاهش یابد و امسال کمتر از ۲۰۰ نفر خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
علی
Ireland
۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۳
با فرض بر اینکه شورای بورس تخطی کرده باشه، به نظر شما بازی با آبرو و زندگی دانشجو عادلانه است؟ یا اینکه از روی ضعف؟ مطمئنا که عادلانه نیست آقای دکتر.
اگر مبنا عدالت باشد اولا باید با کسی که حکم را امضا کرده برخورد شود و نه دانشجوی بی پناه. در ثانی این کجای عدالت است که یک قانون بطور خاص و فقط در یک برهه خاص اعمال شود؟! چرا سوابق و روش بورسیه شدن دوره های قبل بطور شفاف برای مردم بازگو نمیشود؟
"و خداوند بزرگتر است"
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار