به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از «هاآرتص» ، این روزنامه صهیونیستی نوشت: در حالیکه ایران تلاش می کند از نشست بازبینی معاهده منع گسترش سلاح های اتمی برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل برای امضای این معاهده استفاده کند؛ دولت آمریکا به صراحت اعلام کرده است با هرگونه تلاش علیه اسرائیل در این نشست مخالفت خواهد کرد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه صهیونیستی در شماره امروز خود در مطلبی نوشت، ایران که در مسیر رسیدن به توافق نهایی با کشورهای ۱+۵ توانسته است به توافق چارچوب دست یابد، تلاش می کند از نشست بازنگری ان پی تی(معاهده منع گسترش سلاح های اتمی) که روز دوشنبه آغاز به کار کرد برای احیای فشارهای بین المللی به اسرائیل به منظور امضای این معاهده و اعلام توانمندی هسته ای اش استفاده کند.
ایرانی ها معتقدند پیشرفت های حاصل شده در روند مذاکرات آنها با غربی ها درباره برنامه هسته ای تهران، کار را برای آنها به منظور منحرف کردن مباحث این نشست به موضوع برنامه هسته ای اسرائیل، آسان تر کرده است.
بر اساس این گزارش محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که در مراسم گشایش این نشست شرکت کرده بود ، در گفتگو با رسانه های ایران پس از ورود به نیویورک گفت، تا آنجایی که به ایران مربوط است، برنامه هسته ای اسرائیل اولویت دستورالعمل نشست خواهد بود. وی اضافه کرد در جریان این کنفرانس ایران پیشبرد روندهای تبدیل کردن خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح های هسته ای را درخواست خواهد کرد.
وی در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه این نشست به نمایندگی از جنبش غیرمتعهدها، این موضع خود را درباره برنامه اتمی اسرائیل تکرار کرد.
این روزنامه در ادامه نوشت، دولت آمریکا به صراحت اعلام کرد با هرگونه تلاش علیه اسرائیل در این نشست مخالفت خواهد کرد. آدام شینمن نماینده ویژه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در امور مربوط به منع گسترش سلاح های هسته ای چند روز گذشته در گفتگو با خبرنگاران گفت، آمریکا با نشست ها برای حفظ خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای موافق است، اما دوست ندارد این نشست بازبینی به گردهمایی علیه اسرائیل تبدیل شود.
نشست بازبینی ان پی تی، هر پنج سال یک بار برگزار می شود و همه کشورهای امضا کننده این معاهده در آن شرکت می کنند. علاوه بر ظریف، وزرای خارجه دیگری از جمله جان کری وزیرخارجه آمریکا، فدریکا موگرینی وزیر خارجه اتحادیه اروپا، وزیر خارجه روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان، مصر و دیگر کشورها نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.
در دوره گذشته نشست بازبینی ان پی تی در ماه مه 2010، مصر موفق شد آمریکا را وادار کند در بیانیه نهایی پاراگرافی را درباره برخورد با برنامه هسته ای اسرائیل اضافه کند.
برای نخستین با طی بیست سال گذشته، در اقدامی عجیب انتظار می رود اسرائیل به عنوان ناظر در نشست روز سه شنبه شرکت کند. یک مقام ارشد اسرائیل گفت تصمیم اسرائیل برای شرکت در نشست بازبینی «ان پی تی» به منظور نشان دادن رویکرد مثبت این رژیم و نیز اثبات این موضوع است که این کشورهای عربی هستند که جلوی پیشرفت روند خلع سلاح هسته ای را در خاورمیانه گرفته اند.