به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغر فانی روز سه شنبه در نشست مجلس مشورتی با معلمان همدان در پاسخ به مطالبات فرهنگیان در زمینه تجدید نظر در نظام آموزشی 6-3-3 اظهار کرد: در دولت گذشته در شورای انقلاب فرهنگی به مسوولان وقت وزارت آموزش و پرورش شتابزده بودن اجرای این طرح را تذکر دادم و پیشنهاد شد نظام 6-3-3 از پایه اول ابتدایی آغاز شود.
وی اضافه کرد: مسوولان وقت پس از گذشت سه سال، در پاسخ عنوان کردند که اجرای چنین پیشنهادی زمانبر بوده و 12سال طول می کشد در حالیکه اجرای کار دراز مدت در نظام آموزشی امری طبیعی است.
وی گفت: همچنین در شورای انقلاب فرهنگی تذکر دادم که اضافه کردن پایه ششم به مقطع ابتدایی نیازمند 48 هزار کلاس درس و 48 هزار معلم است که تامین این میزان نیرو و کلاس نیازمند زمان طولانی است ولی آنها اعلام کردند که تمامی امکانات فراهم شده است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: نتیجه اجرای چنین طرح عجولانه ای، تدوین شتابزده دروس پایه ششم ابتدایی شد و همین امر موجب شده که هر ساله مجبور به تغییر محتوای دروس هستیم.
فانی یادآورد شد: پیشتر اهداف پیش بینی شده برای دانش آموزان در پنج پایه در قالب مقطع ابتدایی تعریف شده بود و هم اینک نمی توان کتابی تدوین کرد که با اهداف پنجساله مقطع ابتدایی همخوانی داشته باشد بر همین اساس هر ساله مجبور به تغییر دروس ابتدایی با ورود به سال جدید هستیم.
وی اظهار کرد: علاوه بر این مشکلات همچنین برای تامین نیروی فرهنگی و معلم مورد نیاز با مشکل مواجه شده و با وجود نادرست بودن اساس این طرح ولی دولت یازدهم نیز مجبور به ادامه اجرای این طرح نادرست شده است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: عملیاتی کردن پیشنهادهای ارائه شده از سوی فرهنگیان برخی در کوتاه مدت و برخی نیز در بلند مدت امکان پذیر است.
فانی افزود: رییس دولت یازدهم در جریان انتخابات عنوان کردند که دولت راستگویان و درستکاران را تشکیل می دهند که امید می رود در وزارت آموزش و پرورش نیز بتوان صادقانه مشکلات را با جامعه فرهنگی در میان گذاشت.
وی اضافه کرد: بیان موانع و کاستی ها و پیگیری های صورت گرفته به طور حتم می تواند به ارتقای کیفیت در حوزه تعلیم و تربیت اثر مثبت بگذارد.
وی در پاسخ به درخواست فرهنگیان مبنی بر اولویت قرار دادن خانواده فرهنگیان در جذب نیرو اظهار کرد: روز گذشته مجوز استخدام پنج هزار نیروی انسانی در آموزش و پرورش توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی به صورت کتبی اعلام شد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: طبق دستورالعمل های اعلام شده، فرزندان فرهنگیان در صورت شرایط برابر در اولویت استخدام قرار دارند.
فانی بیان کرد: نارسایی های کنونی در زمینه دریافت حقوق از پیش از انقلاب تاکنون وجود داشته و نباید انتظار داشت که به سرعت آن را رفع کرد با این وجود در حال حاضر دولت یازدهم در مسیر رفع این مشکل گام برمی دارد.
وی بهینه شدن بیمه فرهنگیان را درخواست به حق این مجموعه برشمرد و بیمه کنونی این قشر فعال را مورد تایید این وزارتخانه ندانست.
وی افزود: وزارت آموزش و پرورش با بیش از یک میلیون معلم و 750 هزار بازنشسته یکی از بزرگترین و پرمخاطب ترین دستگاه های کشور است که انجام هر اقدامی بار مالی زیادی را می طلبد.
وی بیان کرد: با توجه به کاهش قیمت نفت از 108 دلار به حدود 50 دلار ولی دولت اقدام به افزایش 26 درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال 93 همچنین افزایش 23 درصدی در سال جاری کرد و این درحالیست که بودجه دولت حدود 11 درصد افزایش یافته است.
فانی در ارتباط با رتبه بندی فرهنگیان نیز اظهار کرد: این اقدام بسیار ارزشمند بوده و در صورت عملیاتی شدن آن شاهد یک جهش در آموزش و پرورش خواهیم بود.
وی گفت: اجرای طرح رتبه بندی معلمان موجب افزایش انگیزه آنان شده و شایستگی ها و مهارت های معلمان را افزایش می دهد و ماحصل مثبت این طرح عاید دانش آموزان خواهد شد.
وی بیان کرد: طبق تفاهمنامه منعقد شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی هر گونه اقدام در زمینه بیمه طلایی فرهنگیان مشمول بازنشستگان نیز می شود.
وزیر آموزش و پرورش در زمینه توسعه مراکز درمانی نیز افزود: این وزارتخانه علاوه بر افزایش، دنبال غنی کردن مراکز درمانی موجود است.
فانی از پیش بینی سهم استان ها در زمینه بازنشستگی پیش از موعد خبر داد و اضافه کرد: سال 93 با بازنشستگی پیش از موعد شش هزار فرهنگی موافقت شد امسال نیز بر اساس مولفه های پیش بینی شده با در نظر گرفتن ظرفیت استان ها این اقدام صورت می گیرد.
* 110 مدرسه کشور یک دانش آموز دارد
وزیر آموزش و پرورش روز سه شنبه همچنین در جمع فرهنگیان همدان گفت: 110 مدرسه در کشور دارای تنها یک دانش آموز است.
وی از مصوبات مناسب هیات وزیران برای ریشه کن کردن بیسوادی در کشور خبر داد و گفت: اواخر سال گذشته مصوبه کارشناسی شده ای هیات وزیران برای سواد آموزی داشت که آن را می توان جهشی برای ریشه کنی بیسوادی دانست.
وی اضافه کرد: در این مصوبه برای افراد بیسوادی زیر 49 سال سن محدودیت ها و مشوق هایی پیش بینی شده که امید می رود با این روش بتوان تحول اساسی در این زمینه ایجاد کرد.
وی دومین مصوبه دولت را حضور تمامی کودکان شش ساله در مدارس ذکر کرد و افزود: هم اینک چهارهزار 800 مدرسه در کشور با کمتر از پنج دانش آموز و 110 مدرسه در کشور با یک دانش آموز فعال هستند.
وزیر آموزش پرورش گفت: از نظر اقتصادی همه می دانند که دایر کردن کلاس درس برای یک دانش آموز و درنظر گرفتن یک معلم برای آموزش وی به صرفه نبوده ولی دولت یازدهم با این اقدام از ابتدا جلوی تولید افراد بیسواد را گرفت.
فانی انسداد مبادی بیسوادی از پایه اول ابتدایی و مصوبه دولت دراین رابطه را اقدامی مناسب برای از بین بردن بیسوادی دانست.
وی در ارتباط با لغو احکام صادره رسیدگی به تخلفات اداری فرهنگیان نیز گفت: سال گذشته برخی از احکام لغو شد و شماری نیز در حال رسیدگی است که امید می رود این مطالبه فرهنگیان عملی شود.
وزیر آموزش و پرورش در سفر یکروزه به همدان ابتدا در گردهمایی بزرگ فرهنگیان شهرستان رزن حضور یافت و عصر امروز نیز در یادواره شهدای فرهنگیان شهرستان تویسرکان شرکت کرد.
استان همدان 26 هزار معلم دارد و 283 هزار دانش آموز در سطح استان همدان در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.
کمی حقوق فرهنگیان را دلیل نیروزی زیاد قلمداد نکن و میدانی که "یک ششم " کارمندان ایران در این وزارت خانه هستند چرا "پنج ششم " دیگر دارای چنین وضعیت معیشتی نیستند یا اعتبار به آن ها اختصاص داده می شود یا می دزدند . آیا با این حال بایستی این گونه با ان ها مدارا کرد که مطمئن هستم این گونه نیست.عملیاتی کردن پیشنهادهای ارائه شده از سوی فرهنگیان در بلند مدت امکان پذیر است اما ایا فکر نمی کنی شما هم به دولت دوازدهم واگذار