به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان»، نشست دانشجویی با حضور محمدرضا عارف، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیات امنای دانشگاه صنعتی اصفهان، عصر دیروز در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
محمدرضا عارف در این نشست با اشاره به نقش جنبش دانشجویی از قبل تا بعد از انقلاب، گفت: جنبش دانشجویی طی سالهای ۸۴ تا ۹۲ دچار افول شد و این مسئله به دلیل نگاه امنیتی اتفاق افتاد؛ البته نباید یکطرفه قضاوت کنیم، و اگر آسیبشناسی در این زمینه صورت نگیرد، باز هم این موارد تکرار میشود.
وی افزود: یکی از این آسیبها تک بعدی بودن دانشجو و درگیری صرف با کتاب و درس است، باید توجه داشته باشیم که وظیفه دانشجویان در دهه چهارم بیش از قبل انقلاب است و دانشجویان باید نیازهای کشور را برطرف کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بیان داشت: دانشجو باید در کنار مسئولیتهای ذاتی، وظایف اجتماعی خود را نیز انجام دهد، در کنار دردمند بودن، اهل فکر بودن و وابسته نبودن، باید مشکلات را برطرف کند و آماده پذیرش مسئولیتها باشد.
عارف با بیان اینکه جنبش دانشجویی نباید به احزاب سیاسی وابسته باشد، تصریح کرد: جنبش دانشجویی باید آرمانگرایی، حرکت در خط انقلاب و اسلام و محور قرار دادن اخلاق و عقلانیت و خرد جمعی را در دستور کار قرار دهد.
وی گفت: در سال همدلی و همزبانی؛ همگرایی جنبش دانشجویی در عین اختلاف نظرها یک ضرورت است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شرایط فعلی جنبش دانشجویی گفت: باید دید چرا برخی انشعابها در بدنه جنبش دانشجویی غیر منطقی شد، ما تکثر را میپذیریم و البته که این یک ارزش است، اما درگیری و نزاع و این شرایط یک آسیب است.
عارف رسیدن به فاز سوم جنبش دانشجویی در دهه عدالت و پیشرفت را ضروری خواند و تصریح کرد: فاز سوم فازی است که با روی کار آمدن دولت دبیر و امید و تدوین برنامه ششم توسعه همراه شده است و در این شرایط انتظار از دانشجویان در دهه چهارم انقلاب خیلی بیشتر از قبل انقلاب است.
وی تصریح کرد: ما نیازهایی دایم که دانشجویان باید برطرف کنند، البته دولت هم وظیفهاش برداشتن موانع است و باید به جای نگاه تنگ دولتی محوریت را به مردم بدهند. که اینجا مردم همان جوانان متخصصی هستند که سهمی در اقتصاد دانش بنیان و اشتغال و تورم را ایفا کند.
این استاد دانشگاه بیان داشت: باید در کنار وظایف دانشجویی و حفظ ویژگی جوان دانشجو که دردمند بودن، اهل فکر بودن و وابسته نبودن به گروههای سیاسی است، به وظایف و نقشهای اجتماعی خود عمل کنید.
عارف در ادامه گفت: فاز سوم جنبش دانشجویی با پیش فرض اینکه حضور جنبش یک ضرورت است در حال شکلگیری است، هر کس این را قبول نداشته باشد، تفکرش باطل است؛ چرا که نمیتوان با این جنبش برخورد حذفی داشت، اقدام حذفی نتیجه اش متوجه خودمان است.
وی آرمانگرایی و عدالت خواهی، حرکت در مسیر انقلاب و اسلام، محور قرار دادن اخلاق و عقلانیت و خرد جمعی را از ویژگیهای جنبش دانشجویی خواند و گفت: همه باید پایبند به این شعارها باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تاکید کرد: از حرکتهای احساسی پرهیز کنید، باید بمانید تا تاثیرگذار باشید. البته بدون فرصت طلبی و نقش دوگانه و دورویی. استقلال فکری و تبدیل شدن به تریبون یک جریان خاص حتی اگرجریان به حق باشد در شان دانشجو نیست. ما نمیگوییم با سیاسیون و بزرگان رابطه نداشته باشید، اما همفکری متفاوت از تریبون شدن و پرچمداری است که این آفت جنبش دانشجویی است.
عارف با اشاره به شعار سال گفت: باید با وجود اختلاف نظرها، محوریت دانشگاه بر همگرایی باشد؛ چرا که ما روی اصول با هم اختلاف نداریم و اختلاف در تاکتیکها طبیعی است و حرکت را بهبود میدهد و به خصوص در سال همدلی باید این همگرایی افزایش یابد.
وی با اشاره به شرایط علمی دانشگاهها بیان داشت: رکن و اساس تولید علم بر عهده جوانان و دانشجویان است. هر کسی به دانشگاه میآید نه برای خودش بلکه برای تعداد زیادی باید شغل ایجاد کند، شما جهادگر توسعه و پیشرفت هستید و باید برای حفظ آرامش و نشاط در محیطهای دانشجویی تلاش کنید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: البته آرامشی نمیخواهیم که مبتنی بر فضای امنیتی است. آرامش همراه با نشاط مفید است. تلاش کنید تا حاشیهسازی نباشد و دنبال حرکات تند نباشید که برایتان کف بزنند، باید بر اساس منطق و اصول حرکت کنید.
عارف تاکید کرد: شما تشکلهای دانشجویی باید روی برنامههای مشترک سرمایه گذاری کنید و در همه صحنهها در خط مقدم بوده و باید به مسئولیت پذیری اجتماعی توجه داشته باشید.
وی با اشاره به انتخابات مجلس دهم گفت: اهمیت انتخابات سال ۹۴ به مراتب بیشتر از سال ۹۲ است و مسیر آینده یک دهه که از ۹۲ شروع شد، باید از اسفند ۹۴ عبور کند. شما به عنوان دانشجو باید وظیفه اجتماعی و سیاسی را درک کنید چرا که یکی از گروههای مرجعی هستید که مردم به شما نگاه میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با مهمترین وظیفه جنبش دانشجویی در سال انتخابات بیان داشت: حفظ سرمایه اجتماعی و ارتقای آن اصلی ترین وظیفه شما است. دیدید سرمایه اجتماعی در سال ۹۲ چه کرد و دست برتر گروه مذاکره کننده ما شد.
عارف افزود: باید تلاش کنید اصلح را معرفی کنید تا مجلسی مقتدر، کاردان و کارشناس داشته باشیم. باید در سال همدلی و همزبانی همه دستاندر کاران انتخابات در این مسیر حرکت کنند.
وی تصریح کرد: در این مسیر باید سعی کنید عوامل، دلزدگیها را مطرح کنید. شبیه مسئله حصر و برخی دانشجویان زندانی که امسال باید این مسائل با همدلی رفع و رجوع شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: اصل حاکم بر انتخابات باید فتوای رهبری باشد، رای حقالناس است همه از مسئولین تبلیغات تا برگزار کنندگان باید این را نصبالعین قرار دهند، و الا خسر الدنیا و والاخره میشوند.
لازم به ذکر است، در پایان برنامه نیز عارف به سوالات چهار نفر از دانشجویان که به صورت تریبون شفاهی سئوالات خود را مطرح کردند، پاسخ داد.