به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، یداله ملکی، شب گذشته در جلسه کارگروه فرهنگی لرستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، با اشاره به ضرورت قانونگرایی بهعنوان یکی از الزامات حفظ فرهنگها، گفت: اگر همگان مطیع قانون باشند، فرهنگ نیز حفظ میشود و با این حال گرفتاریها و مشکلات زمانی ایجاد میشود که هنجار شکنی و قانونگریزی رخ دهد.
وی تصریح کرد: در جامعه امروز به شدت پدیده «قانونگریزی» مشاهده میشود، بسیاری از افراد قانون را قید و بند و محدودیت میدانند؛ در حالی که برجستهترین ناموس اجتماعی، حفظ قانون است.
رئیس دانشگاه آزاد خرمآباد با بیان اینکه در جوامع غربی، عرف مهمتری منبع قانون محسوب میشود ولی در جامعه مسلمانان، علاوهبر عرف، باورهای دینی نیز تأثیرگذارند، تصریح کرد: بهنظر میرسد مهمترین راهکار حفظ و حراست از فرهنگ دینی و بومی، قانونمند کردن افراد جامعه است.
ملکی با بیان اینکه نخست باید مقوله «فرهنگ» بهدرستی تعریف شود، افزود: در جامعه امروز، آیا مطالبی که در رابطه با توسعه فرهنگی و فرهنگسازی ارائه میشود با مفهوم فرهنگ سازگاری دارد؟ آیا فرهنگ قابل ساخت و تولید است و در یک عصر خاص میتوان یک فرهنگ را شکل داد؟ پاسخ به این قبیل سؤالات ما را به سمت ارائه راهکارها رهنمون میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد گفت: فرهنگ، یک جریان و پروسه است که در بستر تاریخ شکل میگیرد و در زمانهای طولانی مدت ممکن است تحولاتی در آن ایجاد شود؛ مجموعه باورها، تعاملات، رفتارهای انسانی و حتی ظاهر افراد هرکدام جلوهای از فرهنگ یک ملت است و این مظاهر قابل تغییر نیست.
وی تصریح کرد: ما اکنون در جامعه وارث شرایطی هستیم که در طول زمان به عنوان باورهای اجتماعی پذیرفته شدهاند و باید از آنها پاسداری کنیم نه اینکه این مؤلفهها را کم و زیاد و یا دستوری کنیم.