کد خبر:۴۰۹۹۶۷

همایش «دین و عقل؛ در نظر و عمل» در آلمان برگزار شد

همایش «دین و عقل؛ در نظر و عمل» به ‌همت «بنياد مطالعات اسلامي برلين» و «مؤسسه دومنيكن هامبورگ براي مطالعات تاريخ مسيحيت و اسلام»، «اسقف نشين كلن» و همكاري رايزني فرهنگي ايران در آلمان برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، همایش «دین و عقل؛ در نظر و عمل»، 11 تا 13 ارديبهشت‌ماه به ‌همت «بنياد مطالعات اسلامي برلين» و «مؤسسه دومنيكن هامبورگ براي مطالعات تاريخ مسيحيت و اسلام»، «اسقف نشين كلن» و حمايت رايزني فرهنگي ايران در آلمان برگزار شد.

 

در اين همايش كه جمعي از پژوهشگران و اساتيد دانشگاهي ايران و آلمان حضور داشتند، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ایمانی‌پور، رئیس افتخاری «بنیاد مطالعات اسلامی برلین» در رابطه با رابطه عقل و دين، گفت: بررسی رابطه عقل و دین امری نوظهور نمی‌باشد، بلکه پيشينه اين مسأله به قدمت پيدايش اديان الهي است.

 

حجت‌الاسلام ايماني‌پور به دیدگاه قرآن در مورد عقل و رابطه‏ آن با دین اشاره كرد و افزود: قرآن بندگی کورکورانه خداوند را نفی می‌کند و مسائل اعتقادی نظیر توحید را با براهین عقلی اثبات می‏كند.

 

وي ادامه داد: قرآن قانون عليت را كه يكي از مهم‏ترين اصول عقلي است، بدون استثنا در تمام موارد، چه در حيطه موجودات مادي و چه در حيطه مجردات و حتی امور اجتماعی مي‏پذيرد.

 

حجت‌الاسلام ايماني‌پور، تأكيد كرد: قرآن كريم تفكر و تعقل را زير بناي تكامل انسان‏ها دانسته و جهالت آنها را موجب هلاكت مي‏داند.

 

وي با اذعان اينكه قرآن كريم، مهم‏ترين روش براي دعوت به سوي حق را حكمت و برهان مي‌داند، گفت: قرآن دلیل پشت كردن به دين الهي را عدم تعقل می‌داند و همچنين، هم راه عقل و اندیشه را محترم می‌شمارد و هم راه دل را، امّا در پیمودن راه دل نیز عقل ملاک، جهت و میزان صحت و سقم یافته‌های عارف است.

 

حجت‌الاسلام ايماني‌پور در سخنان پاياني خود، يادآور شد: بشر امروز، بیش از هر چیزی نیازمند دین عقلانی است و تنها در سایه‏ چنین ره آوردی است که می‌توان با تأكيد بر تفكر و تعقل جهانی عاری از خشونت را نوید داد.

 

مباحثي در رابطه با نسبت دین و عقل در اسلام و مسیحیت، ارائه دیدگاه‌های نظری پیرامون اخلاق زیستی و معنا و روند سکولاریزاسیون به عنوان یک پدیده مدرن و چالش هایی پیش روی آن در ادامه اين مراسم، بيان شد.

 

گفتنی است، در طول برگزاری سه روزه این همایش «دین و عقلانیت در دوره آغازین اسلام»، «دین و عقل در دوره مدرن»، «اخلاق زیستی در اسلام و مسیحیت» و «روند سکولاریزاسیون» مورد بررسي قرار گرفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار