آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۰۰۹۳

بهانه جدید برای به تعویق انداختن لغو تحریم‌ها؛ طرح نظارت بر توافق در سنای آمریکا تصویب شد

سنای آمریکا لایحه‌ای را تصویب کرد که براساس آن کنگره اجازه پیدا می‌کند هرگونه موافقتنامه با ایران را بررسی کند یا با مخالفت احتمالی کنگره روبرو شود.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از رویترز؛ سنای آمریکا پس از ماهها گفتگوهای دشوار درمورد اینکه کنگره چگونه می تواند در ادامه مذاکرات آمریکا و پنج قدرت دیگر جهان (روسیه ، انگلیس ، چین ، فرانسه و آلمان ) با ایران اظهار نظر کند سرانجام لایحه ای را تصویب کرد که براساس آن کنگره اجازه پیدا می کند هرگونه موافقتنامه با ایران را بررسی کند یا با مخالفت احتمالی کنگره روبرو شود.


سنای آمریکا روز پنجشنبه این لایحه را با رای اکثریت قاطع آراء یعنی 98 رای موافق در برابر یک رای مخالف تصویب کرد. اکنون نوبت مجلس نمایندگان آمریکاست که این لایحه را به رای بگذارد و این کار تا هفته آینده انجام خواهد شد.


کاخ سفید اعلام کرد اگر مجلس نمایندگان نیز این لایحه را بدون ایجاد تغییر در آن تصویب کند باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آن را امضا خواهد کرد.


جان بینر ( John Boehner ) رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا کمی پس از آنکه این لایحه در سنا تصویب شد در بیانیه ای در حمایت از آن اعلام کرد :« من مشتاقانه در انتظار تصویب این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا هستم.»


این لایحه به کنگره 30 روز زمان می دهد تا پس از دستیابی ایران و مذاکره کنندگان به یک موافقتنامه هسته ای ، آن را بررسی کند. در این مدت اوباما اجازه نخواهد داشت تحریم های آمریکا علیه ایران را که به تصویب کنگره رسیده است به طور موقت نادیده بگیرد.


اگر سنا و مجلس نمایندگان قطعنامه ای را در مخالفت با این موافقتنامه تصویب کنند، اوباما به هیچ وجه نمی تواند از تحریم های کنگره علیه ایران صرفنظر کند. تحریم های کنگره بخش اعظم تحریم های آمریکا را علیه ایران به خود اختصاص می دهد.


این تحریم ها فقط توسط کنگره می تواند به طور دائم لغو شود.


میچ مک کانل ( Mitch McConnell ) رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا گفت قانونگذاران یک بحث دیگر را برسر موافقتنامه هسته یا نهایی با ایران پشت سر گذاشتند. اما اشتباه نکنید، این پایان ماجرا نیست.


سناتور دموکرات بن کاردین ( Ben Cardin ) از اعضای برجسته کمیته روابط خارجی سنا و از حامیان این لایحه علیه ایران گفت هر دو حزب در مورد بی اعتماد بودن به ایران توافق دارند.


روند تصویب این لایحه با پیچیدگی ها و کشمکش هایی بین جمهوریخواهان و دموکرات ها ازجمله بحث برسر دعوت جمهوریخواهان از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای سخنرانی در کنگره در ماه مارس همراه بوده است.


سناتور جمهوریخواه تام کوتون ( Tom Cotton ) که ماه مارس با نوشتن نامه ای به مقامات ایران اعلام کرده بود یک موافقتنامه هسته ای تنها تا زمانی که اوباما رئیس جمهور آمریکاست ادامه خواهد یافت تنها سناتوری بود که در رای گیری روز پنجشنبه سنا به این لایحه رای منفی داد.


اوباما مدتها بود تهدید می کرد این لایحه را وتو خواهد کرد زیرا باعث به خطر افتادن مذاکرات با ایران می شود. ایران و شش قدرت جهان قرار است تا ضرب الاجل 30 آوریل که خودشان تعیین کرده اند به یک موافقتنامه نهایی دست یابند که براساس آن برنامه هسته ای ایران در ازای لغ. تحریم هاعلیه این کشور محدود خواهد شد.


اما اوباما پس از حمایت بسیاری از دموکرات ها از این لایحه موافقت کرد نسخه اصلاح شده آن را تایید کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
من
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
یاااااااااااااااااااااا علی. :)
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳
مثل روز روشن است که امریکا هیج منفعتی به ما نمی رساند.
مگر این که به شدت تحت فشار اقتدار ما قرار گیرد.
هرگاه امریکا مطمئن شود قدرت ما چه میزان است و ما توان اتمی شدن نداریم برای حمله به ما درنگ نمی کند.
این نبرد حق و باطل است با این تفاوت که دشمن در باطل خود متحد است و ما در حق خودمان متفرق
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِکُمْ لا يَأْلُونَکُمْ خَبالاً وَدُّوا ما عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَکْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَکُمُ الْآياتِ إِنْ کُنْتُمْ تَعْقِلُونَ(118) ها أَنْتُمْ أُولاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَکُمْ وَ تُؤْمِنُونَ بِالْکِتابِ کُلِّهِ وَ إِذا لَقُوکُمْ قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا عَضُّوا عَل
7
0
ج د
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
جالب این است دمکرات ها وجمحوری خواهان همیشه مثل سگ وگربه در کنگره سنا به هم می پریدنند ولی در موضوع ایران از ترس مثل عروس وداماد اشتی کردند وهمه بجز یک نفر رای داداند اینجا باید فهمید اوباما هم کاره ریای نیست یک مترسک است در دست افراطیون امریکاه
9
0
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
نکته‌ای که باید دکتر ظریف به آن اشاره کند و به طرف آمریکایی و کنگره گوشزد کند این است که در صورت نرسیدن به لغو کامل تحریمها،همه به نقطه اول برمیگردیم.
9
1
دانشجو
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۷
نقطه اول که هیچ، خیلی بد تر از اون. سوخت اکسید شده رو میشه برگردوند، یا ....
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
برای مجلس ایران متاسفم.چرا که آن کشور زورگو و استعمارگر داره برای همین زورگویی اش قانون تصویب میکنه و مجلس ایران به فکر عدم بررسی صلاحیت در دور بعدشون هست.
البته این انتقاد به مجلس اصولگرا هست.امیدوارم مجلس هم پاسخ کوبنده به سنای امریکا بده.همچنین امیدوارم عملکرد مجلس طوری باشه که اصلاح طلبان در مجلس بعدی در اقلیت باشند چرا که اگر مجلس دست اصلاحات بیفته باید فاتحه مملکت رو خوند
11
0
محمد
Germany
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۲
مجلس ما پس چرا کم کاره تو قضیه لوزان چای
15
0
راحیل خانوم
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۵
لوزان چای و خوب اومدی....خخخخخ
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۹
حضرت علی (ع) می فرماید هیچ ملتی در خانه منتظر دشمن ننشست مگر اینکه به خواری وذلت افتاد وقتی دولت تدبیر وامید خودش داره دانشمند هسته ای اخراج میکنه ،سوخت اکسید میکنه ،مرکز هسته ای تعطیل میکنه و در مقابل هر توهین وتهدید و تحقیری فقط لبخند می زنه ، از دشمن چه توقعی میشه داشت
10
0
پربازدیدترین آخرین اخبار