به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد امین غفاری شاد امروز در مناظره «راه ندادن بانوان به ورزشگاهها نشانه تبعیض جنسیتی است؟» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به اینکه این به معنی برتری دادن برخی نسبت به برخی دیگر است، گفت: به لحاظ فرهنگی بانوان، مادران فرزندان این جامعه هستند بنابراین زمانی که این فرد را از درون ورزشگاه بیرون بکشیم چگونه، میتوان انتظار داشت که این فرد فرزند خود را درک کند؟
وی با اشاره به اینکه هنگامی که 50 درصد از جمعیت کشور را از ورزشگاهها بیرون بکشیم ابراز نظر 50 درصد جامعه را کنار گذاشتهایم، خاطرنشان کرد: قبول دارم که از طریق تلویزیون نیز میتوان مسابقات را نظاره کرد؛ اما این امر بازخورد لازم را نخواهد داشت.
عضو گروه گیرینو تأکید کرد: در بعد اجتماعی چنانچه به این 50 درصد جمعیت کشور اجازه حضور در ورزشگاه ها را ندهیم در حقیقت مانند یک شهروند درجه دوم با آنان برخورد کرده ایم.
این دانشجو دامن زدن به دو دستگی را نیز از دیگر نتایج این امر دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه ورزشگاه محیط بی فرهنگی است باید آن را اصلاح کرد نه اینکه بانوان را از حق خود باز بداریم.
چرا نباید حضور زنان در ورزشگاه و گسترش ورزش بانوان را با هم داشته باشیم؟
در ادامه زهرا دهشتی بیان کرد: من با گسترش ورزش بانوان مخالف نیستم؛ اما بحث این است که چرا نباید حضور در ورزشگاه و گسترش ورزش بانوان را با هم داشته باشیم.
این دانشجو افزود: بانوانی که به ورزشگاه میآیند برای دیدن بدن مردان به آنجا مراجعه نمیکنند بلکه جهت تماشای مسابقات ورزشی می آیند چنانچه بگوییم در آنجا ممکن است گناهی رخ دهد حتی نباید اجازه دهیم زنان به خرید بروند.
عضو گروه دانشجویی گرینو با اشاره به اینکه مردان هنگامی که بدانند در ورزشگاه خانوادهها حضور دارند مراعات خواهند کرد، تصریح کرد: نمی توان تمامی فضاها را جدا کرد و انتظار داشت زنان و مردان از هم جدا باشند.
ورزش همگانی بانوان را باید افزایش دهیم
در ادامه این مناظره محمد دیانت با اشاره به اینکه برابر بودن شأنیت زن و مرد به معنی برابر بودن حقوق آنان نیست، گفت: آیا چنانچه خانمی به ورزشگاه نیاید نظام ارزشی ما متضرر میشود.
عضو گروه دانشجویان بیدار ادامه داد: با چه هدفی این مسائل را مطرح میکنیم؟ حضور بانوان در مجامع ورزشی را باید به گونه ای دیگر رقم زد برای مثال ورزش همگانی بانوان را باید افزایش دهیم.
وی ضمن بیان اینکه برخی درصددند مسائل را عادی سازی کنند گفت: نظام ما جمهوری اسلامی است بنابراین قوانین ما نیز باید مطابق با این نظام باشد.
این دانشجو با اشاره به اینکه جایز نبودن دیدن بدن عریان یک مرد برای یک زن یک حکم فقهی است بیان کرد: نماز جماعت برگزار میشود اما نه به صورت مختلط بلکه جدا از هم؛ همچنین در نماز نگاه حرام شکل نمیگیرد؛ اما در ورزشگاه این اتفاق رخ میدهد.
دیانت با بیان این مطلب که نمیتوان حضور سه تا چهار درصد جمعیت بانوان در ورزشگاه را در مابقی جمعیت زنان تعمیم دهیم گفت: فحاشی که در ورزشگاهها انجام میشود قابل کنترل نیست بازیکنی که برای خود و تیمش حاضر است دست به هر کاری بزند را چگونه میتوان کنترل کرد؟
عضو گروه دانشجویان بیدار ضمن بیان اینکه تأمین امنیت ورزشگاه مختلط بسیار هزینه بر است، گفت: محیط دانشگاه و سینما یک محیط علمی- آموزشی و فرهنگی است؛ اما ورزشگاه یک محیط کاملا هیجانی میباشد، نمیتوان اینها را با هم مقایسه کرد.
هدف از گسترش ورزش ایجاد نشاط و سلامت در بانوان است
در ادامه مجتبی قربانی عضو دیگر دانشجویان بیدار یادآور شد: هدف از گسترش ورزش ایجاد نشاط و سلامت در بانوان است حضور سه تا چهار درصد بانوان در ورزشگاه هیچ نشاط و سلامتی برای مابقی بانوان ایجاد نمیکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه گفته می شود چناچه بانویی به ورزشگاه نیاید فرزند خود را درک نخواهد کرد؛ اشتباه است چنانچه بانویی ورزشکار باشد میتواند فرزند پرورش دهد نه اینکه ورزش را مشاهده کند.