به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، اسماعیل حلاج امروز در چهارمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران در خراسان در مناظره ای تحت عنوان «تحمیل دموکراسی به کشورها، موجب افزایش دموکراسی جهانی می شود» که توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی برگزار شد، گفت: جامعه ایران امروز از ۱۲۰ سال پیش رستاخیز خود را آغاز کرده. ما دموکراسی با ارزش های ایرانی و اسلامی را می پذیریم.
عضو گروه درایت با اشاره به اینکه جامعه ما ۱۲۰ سال پیش مفهوم گذار را تجربه کرد، تصریح کرد: شما امروز صندلیهایی که در آن تحصیل کرده اید را قبول ندارید.
این دانشجو بیان داشت: تغییر ادبیات ما مدیون امیرکبیر است، انقلاب مشروطه ما که ناکارآمد بود تنها به دلیل دخالت اجانب بود در غیر این صورت ما امروز باید جلوتر از معیارهای اروپایی می بودیم.
از بیرون باید اندیشه آزادی در یک کشور شکل گرفته باشد
در ادامه مهدی عرفان، تصریح کرد: دوستان به تجربه آلمان اشاره کردند در حقیقت باید اندیشه آزادی در یک کشور شکل گرفته باشد.
عضو گروه اندیشه افزود: امیرکبیر یک تجربه درونی است زمانی که وی در تبریز بود به کشور عثمانی رفت و تجربه مدرنیته را دید.
این دانشجو با اشاره به اینکه امیرکبیر انسانی مدرن نبود، خاطرنشان کرد: در ژاپن سنت بودایی این اجازه را داده تا مردم به مدرنیته برسند این در حالی است که در ایران اینگونه نبوده بلکه مدرنیته از بیرون به جامعه آمده است.
فرآیند تاریخی توسعه سیاسی از درون رخ می دهد
در ادامه این مناظره مجید عرفانی واحدی ضمن اشاره به اینکه فرآیند تاریخی توسعه سیاسی که محصول آن دموکراسی از درون است، گفت: امیرکبیر با شخصی مانند رضا شاه بسیار متفاوت بود.
عضو گروه درایت با بیان اینکه بومی شدن مفاهیمی مانند دموکراسی بسیار مهم است، بیان داشت: در کشور فرانسه ۲۰۰ سال خون ریخته شد تا در نهایت به دموکراسی و آزادی رسیدند باید تاریخ انقلاب فرانسه را مشاهده کرد.
وی گفت: در آلمان نیز که مردم به فاشیسم رأی دادند در حقیقت اکثریت آنان ایدئولوژی فاشیسم را قبول کرده بودند.
دموکراسی محصول داخلی یک جامعه و غیرقابل تحمیل است
محمد حسین گلپرور با اشاره به اینکه ما نسبت به بزرگان خود ارادت داریم، گفت: فرهنگ سازی که باید از درون رخ دهد باید در حقیقت از طریق جامعه مدنی و جامعه نخبگانی اتفاق بیافتد.
عضو گروه اندیشه تصریح کرد: دموکراسی یا به صورت درونی رخ می دهد و یا ایده های جدید این اتفاق را رقم می زنند.
این دانشجو خاطرنشان کرد: اینکه مردم عاشق هیتلر بودند هیچ نسبتی با دموکراسی ندارند. انتخابات نیز یک مفهوم از دموکراسی نیست؛ بلکه نهادهای مدنی باید منجر به این اتفاق شوند.