کد خبر:۴۱۰۴۷۶
در مناظره دانشجویی مطرح شد

دَمشناس: جرایمی هستند که مستقیما با اقتصاد در ارتباطند/خیام دار: نمی‌توان گفت شرایط بد اقتصادی عامل ایجاد جرم است

مناظره دانشجویی«شرایط بد اقتصادی تأثیر مستقیمی بر افزایش جرم و جنایت ندارد» عصر امروز در چهارمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عاتکه ابراهیمی امروز در مناظره دانشجویی«شرایط بد اقتصادی تأثیر مستقیمی بر افزایش جرم و جنایت ندارد» در چهارمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران در خراسان که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: افزایش جرم و جنایت یک موضوع اجتماعی است که عوامل مختلفی بر ایجاد آن موثر هستند ممکن است بر اثر عقده‌های اجتماعی برخی به این سمت کشیده شوند؛ اما نمی‌توان گفت که شرایط بد اقتصادی تأثیر مستقیمی بر افزایش جرم وجنایت دارد.

 

وی ادامه داد: در سال 2005 طی تحقیقی که در کشور آمریکا انجام شد مشخص شد علل کاهش جرم در دهه 90 در این کشور ارتباط معناداری با شرایط اقتصادی آن ندارد، همچنین دو سال پیش نیز همین گروه طی گزارشی اعلام کردند طی دو سال گذشته علی رغم بحران اقتصادی در امریکا جرم و جنایت سیر نزولی داشته است.

 

عضو گروه مجال وصول تصریح کرد: اینکه بگویم اقتصاد ورای همه چیز یک بحث کلی است که منجر می‌شود نقش مباحث دیگر از جمله نبود مذهب در مسئله افزایش جرم و جنایت نادیده گرفته شود.

 

نمی‌توان گفت شرایط بد اقتصادی عامل ایجاد جرم است

 

در ادامه آرش خیام دار با بیان اینکه نباید با آوردن نام دو دانشمند اقتصادی دلیل آورد که شرایط بد اقتصادی جرم را افزایش می‌دهد، بلکه باید تحلیل ارائه داد گفت: اینکه بگویم انسان فقیر به اخلاقیات پایبند نیست یک امر کلی است که چنانچه این امر را بپذیریم باید قبول کنیم که تمامی فقرا بی اخلاق هستند در صورتی که این گونه نیست.

 

این دانشجو خاطرنشان کرد: طی چند سال گذشته آیا مسائل دیگری جز تورم و اقتصاد در امر افزایش جرم دخیل نبوده اند؟ نمی‌توان گفت که تنها شرایط بد اقتصادی عامل ایجاد جرم بوده و مابقی عوامل را ثابت نگاه داریم زیرا جامعه ایران یک جامعه پویاست.

 

جرایمی هستند که مستقیما با اقتصاد در ارتباطند

 

در ادامه این مناظره علی دَمشناس با تأکید بر اینکه جرایمی وجود دارند که مستقیما اقتصاد بر آنان تأثیر دارند، تصریح کرد: جرایمی مانند کلاهبرداری و روسپیگیری از جمله جرایمی هستند که مستقیما با اقتصاد در ارتباطند.

 

عضو گروه دانشگاه بیرجند ضمن بیان این مطلب که انسانی که فقیر است احتمال انجام جرم افزایش می‌یابد گفت: شرایط بد اقتصادی به صورتی عمل می‌کند که فشار روانی به وجود می آید که در نتیجه آن یا خودکشی رخ می‌دهد و یا جرم‌های دیگر به وقوع می‌پیوندند.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از اقتصادانان فقر را عاملی جهت افزایش جرم و جنایت می‌دانند، خاطرنشان کرد: اقتصاد با جرم ارتباط دارد به همین دلیل است که شاخه ای به نام اقتصاد جرم را به وجود آوردند تا بدانند چگونه می‌شود که شرایط بد اقتصادی جرم را افزایش می دهد.

 

 

این دانشجو با بیان اینکه پیامبر فرمودند از همان دری که فقر وارد می‌شود دین نیز بیرون می‌رود گفت: از سال 84 به بعد مشاهده می کنید که به دلیل کاهش تورم، شاخص فلاکت، سرقت و صدور چک بلامحل کاهش می‌یابد در حالی که پیش از این با افزایش این مسائل روبه رو بودیم.

 

انسان دزد و جانی به دنیا نمی آید

 

در ادامه امیرحسین شادمان پور ضمن اشاره به اینکه اقتصاد ورای تأثیرگذاری هاست خاطرنشان کرد: هنگامی که پول وجود ندارد چگونه می‌توان فرهنگ سازی کرد؟

 

عضو دیگر گروه دانشگاه بیرجند ضمن اشاره به اینکه نمی‌توان ایران را با امریکا مقایسه کرد، بیان کرد: انسان دزد و جانی به دنیا نمی آید بلکه با توجه به شرایط محیطی و اقتصادی به این سمت کشیده می‌شود.

 

این دانشجو در پایان گفت: مذهب بر جرم بودن دزدی و دروغگویی تأکید دارد؛ اما مشاهده می‌کنید که باز هم این اتفاقات رخ می‌دهد زیرا شرایط اقتصادی نابهنجار هستند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار