به گزارش خبرنگار اجتماعي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر حامد اختياري، مسئول آزمايشگاه عصبي- شناختي مراكز ملي مطالعات اعتياد در اين نشست اظهار داشت: ايران در طراحي و اجراي مداخلات علمي درمان و كاهش آسيب اعتياد در سطوح بين المللي به جايگاه خوبي رسيده است.
وي افزود: در اين مقطع زماني و با توجه به شرايط خاص منطقهاي بايد اين تجربه موفق را در داخل كشور ارتقا داد و به عنوان يكي از نمادهاي رشد علمي كشور مطرح كرد.
مسئول آزمايشگاه عصبي- شناختي مراكز ملي مطالعات اعتياد تاكيد كرد: بايد نمادهاي رشد علمي كشور را مطرح كرد و در عين حال به فكر گسترش و صدور آن به ديگر كشورها منطقه بود.
اختياري بيان داشت: بعضي از افراد عامل اصلي پيشرفت دانش اعتياد در ايران را گستردگي شيوع باليني اين بيماري در كشور مي دانند، در حالي كه در كنار اين بستر آماده، عوامل ديگري نيز در رشد اين دانش نقش قابل توجه داشتهاند.
وي تاكيد كرد: تمامي روشهاي درماني پذيرفته شده اعتياد در سطوح جهاني در مراكز دانشگاهي، دولتي و خصوصي ايران و گستردگي بومي و وجود تجارب عملي با انواع روشهاي درماني پذيرفته شده بين المللي فرصت انواع مطالعات پژوهشي و طراحي روشهاي بومي را فراهم ساخته است.
مسئول آزمايشگاه عصبي- شناختي مراكز ملي مطالعات اعتياد افزود: وجود مركز ملي اعتياد به عنوان تنها محور فعال دولتي در كنار ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت و بهزيستي به سامان دهي وضعيت پيشگيري و درمان اعتياد مي پردازد تا از ناهماهنگيها و بي نظميهاي نظري و عملي جلوگيري كند.
اختياري در خصوص تجارب كنوني موجود در ايران گفت: تجارب مثبت در اجراي مناسب پروژههاي پژوهشي بين المللي، سوابق ارزنده در اجراي مناسب پروژههاي پژوهشي در گستره چند مركز در سطوح استاني و ملي و ايجاد فضاي ملي در جهت سوءمصرف مواد از تجارب حال حاضر كشور است.
وي حوزههاي اجرايي، آموزشي و پژوهشي را از حوزههاي مناسب و داراي اولويت براي تقويت موقعيت علمي كشور در سطوح بين المللي دانست و گفت: برگزاري منظم سمينارهاي منطقهاي ساليانه با استانداردهاي جهاني در كنار گردهماييهاي ساليانه كشوري مي تواند موقعيت علمي كشور را در سطوح بين المللي تقويت كند.
مسئول آزمايشگاه عصبي- شناختي مراكز ملي مطالعات اعتياد بيان داشت: مطالعه، طراحي، توليد و اعتبارسنجي مداخلات غير دارويي درماني به عنوان ابزارهاي تكميلي درمان هاي دارويي و يا به عنوان هسته اصلي درماني، بخصوص در مورد مواد مخدر براساس شرايط خاص بومي و فرهنگي منطقه از مواردي است كه بايد در حوزه پژوهشي روي آن كار كرد./انتهاي پيام/