به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو»، در اين شماره از مجله «راه» در گفت و گويي با دکتر ابراهيم فياض، انتخابات از دريچه دو نگاه بومي گرا و غربگرا بررسي شده است؛ وحيد جليلي هم در گفتاري با عنوان «عدالت نامتوازن و فساد رسانهاي» نقش دولت نهم در رويدادهاي پس از انتخابات را بررسي کرده است.
همچنين حجتالاسلام نقيپورفر در گفت و گويي با «راه» بايستههاي دولت دهم را بررسي کرده است.
«پارازيت روي موج ايران» هم عنوان ميزگردي است با حضور دکتر طلال عتريسي، از استادان دانشگاه هاي لبنان و محمدرضا زائري درباره بازتاب انتخابات رياست جمهوري ايران و وقايع پس از آن در جهان عرب؛ «خلأ تئوريك جدي... نيست!» عنوان مقاله ايست از محسن صفايي درباره جايگاه تئوريها و نخبگان در انتخابات دهم.
موسوي و دو گانه اصلاح – انقلاب هم مطلبي است از اميرحسين ترکشدوز درباره نحوه برخورد ميرحسين موسوي با نتيجه انتخابات.
عطاءالله رفيعي آتاني هم در گفت و گويي با «راه» انتخابات و چرايي دوباره انتخاب احمدي نژاد را تحليل کرده است.
«قربانيان ناکارآمديها» گزارشي است از چند مورد کشته شدن مردم در اعتراضات اجتماعي و سياسي در دهه گذشته.
«تخلف تقلب شعبده» و «هماهنگي بي نظير همه» هم عنوان دو مطلب است از ميثم بهشتي و اکبر نائيني در تحليل ادعاي تقلب در انتخابات.
«مهندسيِ رسانه مهندسان...» مطلبي است از مصطفي فاروئي در نقد عملکرد صدا و سيما در انتخابات اخير و پيامدهاي بيتوجهيهاي تاريخي صدا و سيما به علوم مردمي در اين انتخابات.
«پايان روايت رسمي» هم نيم نگاهي دارد به عملکرد رسانه «ملي» در سال ها و ماه هاي قبل از انتخابات و پيامدهاي اين عملکرد در وقايع پس از انتخابات؛ در اين مقاله همچنين تشبيهي بين فضاي ايران پس از انتخابات و لبنان مطرح شده است؛ تشبيهي که طلال سلمان، روزنامه نگار لبناني در مقاله اي که با عنوان «ايران نمونه يکتا» در همين شماره «راه» چاپ شده، آن را به نقد کشيده است.
«...چهار سال ديگه..» هم دستنوشتههاي يک افسر وظيفه است از وقايع روز انتخابات در يکي از صندوق هاي اخذ راي. «مگر ميشود داماد لرستان راي نياورد؟» متن کامل مصاحبه زهرا رهنورد است با بي بي سي در شنبه پس از انتخابات؛ تحليل معروف رهنورد درباره غيرممکن بودن راي نياوردن داماد لرستان در استان لرستان بخشي از همين مصاحبه است.
«همبند شهرام» هم عنوان خاطرهايست از خاطرات حجتالاسلام جهانشاهي از زندان اوين.
«از خودمان است، با هم کنار ميآييم» هم مروري است بر کتاب «طبقه جديد» نوشته ميلوان جيلاس؛ جيلاس در اين کتاب نحوه شکلگيري طبقه جديدي از اشراف از دل انقلاب هاي کمونيستي را تشريح کرده است.
«سربازان 90 ساله نصرالله» عنوان گزارشي از سفر مهدي همازاده به الجزاير که عنوان آن از توصيفات بنبلا، يکي از رهبران انقلاب الجزاير، از شخصيت سيدحسن نصرالله گرفته شده است.
«در حد يک بوق» هم عنوان مصاحبهاي است صريح با محمدرضا محمدي نجات درباره وضعيت مستندسازي در ايران و منطقه.
«از گرديز تا گوانتانامو» هم خلاصهاي است از کتاب خاطرات دکتر سيدمحمدعليشاه گرديزي از زندان گوانتانامو؛ دکتر سيدمحمدعليشاه گرديزي از مجاهدان افغاني است که در جنگ ايران و عراق هم حضور داشته و در زمان اشغال افغانستان بدست نيروهاي آمريکايي بازداشت و به گوانتانامو برده شده است.
پرونده اين شماره «راه» هم به موضوع فلسفه اختصاص دارد؛ اين پرونده مشتمل است بر دو مقاله و گفت و گوهايي با آيت الله مصطفوي، استاد فلسفه دانشگاه هاي تهران و قم و علي (فيليپ) لنسل دانشجوي دکتراي فلسفه دانشگاه تهران.
صفحه طنز اين شماره مجله «راه» هم به گزارش گونهاي از طنزهاي انتخاباتي مندرج در وبلاگ ها اختصاص دارد.
سرمقاله اين شماره هم گزيده ايست از سخنان رهبر انقلاب درباره انتخابات دهم./انتهاي پيام/