کد خبر:۴۱۲۰۰۰
سفیر ایران در روسیه در دیدار نماینده دائم دولت جمهوری داغستان در مسکو:

درخواست برای ایفای نقش بارزتر داغستان در روابط با ایران/ پیشنهاد به تجار داغستانی برای ایجاد شورای تجاری و تسهیل همکاری‌های تجاری

سنایی با بیان اینکه داغستان دروازه ورود به روسیه است اما متاسفانه تاکنون هیاتی از داغستان به ایران سفر نکرده است در حالیکه داغستان باید نقش بارزتری در توسعه روابط ایفا می‌کرد گفت: علاقه‌مندیم رئیس‌جمهور داغستان به تهران سفر کند.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه روز گذشته (جمعه) در محل سفارت با نماینده دائمی دولت جمهوری داغستان در مسکو دیدار و گسترش همکاری‌های بین همدیگر را بررسی کردند.

 

خانم موگودینوا در این دیدار با اشاره به اینکه در سپتامبر امسال جشن 2000 سالگی دربند برگزار خواهد شد گفت: در دهم ژوئن نیز کنفرانسی با عنوان دربند دروازه تمدن قفقاز در هتل پرزیدنت مسکو برگزار خواهد شد.

 

وی اظهار کرد: با عنایت به اینکه داغستان از طریق بندر ماخاچ قلعه به دریای مازندران اتصال دارد و نیز راه مهم زمینی روسیه از منطقه جنوب نیز از این جمهوری می‌گذرد، در نظر است یک برنامه هدفمند اقتصادی دولتی در داغستان بنام ترانسپورت روسیه اجرا شود که طبق برنامه قرار است یک مرکز لجستیکی حمل و نقل در کنار فرودگاه کاسپیسکی ایجاد شود که در این صورت موقعیت تجاری برتری به ماخاچ قلعه نسبت به آستاراخان می‌دهد و اجرای این طرح از نظر اقتصادی و فرهنگی و توسعه روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران بسیار با اهمیت می‌باشد.

 

نماینده دائمی دولت جمهوری داغستان در مسکو خاطرنشان کرد: تجار داغستانی نیز پیشنهاد کرده‌اند برای افزایش روابط تجاری با ایران شورای تجاری ایران و داغستان ایجاد شده تا در چهارچوب آن همکاری‌های تجاری تسهیل شود ضمن اینکه مردم داغستان علاقمند به همکاری ایران در برنامه‌های فرهنگی و اقتصادی داغستان می‌باشند و از طرف مرکز به دولت داغستان این مجوز توسعه روابط با ایران داده شده است.

 

خانم موگودینوا افزود: در پی سیاست‌های فرهنگی و روشنگرایانه رئیس جمهور داغستان آقای عبدالطیف اف حدود یک 1.5 سال است که مشکلات ناامنی در داغستان برطرف شده و اوضاع عادی می‌باشد.

 

وی گفت: داغستان یک جمهوری مذهبی است و اسلام از طریق این جمهوری وارد روسیه شده و هم اینک مفتیان و مبلغان مذهبی در صدد ارائه اسلامی هستند که مخالف تروریسم و سودمند برای زندگی مردم است. به همین دلیل امروزه رویکرد مردم داغستان نسبت به اسلام افزایش یافته و در مدت زمان پس از فروپاشی شوروی در داغستان حدود 2000 مسجد در تمامی محله‌ها و قصبات و شهرهای این جمهوری ساخته شده است.

 

مهدی سنایی سفیر کشورمان نیز در این ملاقات ضمن یادآوری اهمیت تاریخی و فرهنگی جمهوری داغستان در مناسبات ایران با روسیه اظهار داشت: بسیاری از کامیون‌های ایرانی از قلمرو داغستان به روسیه وارد می‌شوند اما متاسفانه بندر ماخاچ قلعه در این زمینه زیاد فعال نیست که فعال کردن این منطقه در توسعه روابط بسیار سودمند می‌باشد.

 

وی ضمن با اهمیت دانستن طرح لجستیکی حمل و نقل و ایجاد شورای تجاری داغستان و ایران اعلام کرد اسلام می‌تواند کمک زیادی به جهان کند. ما ریشه و فرهنگ مشترک داریم به همین جهت از برنامه‌های شما حمایت خواهیم کرد به همین سبب مراسم 2000 سالگی دربند باید سبب احیاء روابط ایران و داغستان شود. سفیر ایران در مسکو اظهار داشت: داغستان دروازه ورود به روسیه است اما متاسفانه تاکنون هیاتی از داغستان به ایران سفر نکرده است در حالیکه داغستان باید نقش بارزتری در توسعه روابط ایفا می‌کرد.

 

سنایی در خاتمه ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت همکاری و مساعدت لازم اظهار علاقه کرد تا رئیس جمهوری داغستان سفری به ایران داشته و جمهوری داغستان بتواند با یکی از استان‌های کشورمان روابط نزدیک برقرار کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار