به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، هیئت رسانهای قرقیزستان متشکل از نویسندگان و فعالان رسانهای این کشور که به همت رايزني فرهنگي كشورمان در بيشكك و میزبانی بنیاد اندیشه اسلامی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وارد ایران شدهاند، ظهر امروز، 27 ارديبهشتماه با دكتر ابوذر ابراهيميتركمان، رييس اين سازمان ديدار و گفتگو كردند.
در ابتدا، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ضمن ابراز خرسندي از حضور هيئت رسانهاي قرقيزستان در ايران، گفت: اميدوارم طبق هماهنگيهايي كه از سوي بنیاد اندیشه اسلامی انجام شده است، روزهاي خوبي را در ايران داشته باشيد.
ابراهيميتركمان با اشاره به رسالت رسانههاي خبري مبني بر آگاهیبخشی به مردم، اظهار كرد: اصحاب رسانه تأثیرگذارترین اقشار يك جامعه محسوب ميشوند، زيرا رسانهها نقش بسزايي بر شكلگيري افكار عمومي دارد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تأكيد بر نقش مهم رسانهها در کاهش نفوذ گروههای افراطی، بيان كرد: رسانهها نقش مثمرثمري در آگاهیبخشي به مردم در رابطه با فرق مختلف و وجود جریانهای تکفیری و افراطی دارند.
وي، ادامه داد: لازم است تا رسانههاي خبري، در حوزه پيدايش گروههاي تكفيري در اقصي نقاط جهان از خود هوشیاری به خرج دهند. در واقع، با وجود رسانهها ميتوان به شفافسازي اين امر پرداخت.
ابراهيميتركمان با تأكيد بر شفافسازي جريانات گروههاي تكفيري به وسيله رسانهها، گفت: بررسي نحوه شكلگيري تكفيريها و جرياناتي كه براي خدشه دار كردن اسلام از سوي اين گروهها انجام ميشود، به وسيله رسانهها شفافسازي شود.
وي، به معرفی و شناساندن فرهنگ و تمدن غنی ایران اسلامی، اشاره و تصريح كرد: براي معرفي تاريخ ايران و دستاوردهاي انقلاب اسلامي، ميتوان از ظرفيت رسانهها و همچنين، فرهنگسازی اين مهم در جامعه بهره گرفت.
ابراهيميتركمان، تأكيد كرد: هماكنون، آشناسازی و ایجاد باور نسبت به اسلام ناب و مزیتهای جمهوری اسلامی ایران به همراه معرفي فرهنگ و تمدّن ايران اسلامي در خارج ازكشور، از جمله وظايف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برشمرده ميشود كه ميتوان از طريق اجراي برنامههاي فرهنگي همچون، نمايش فيلم، روزهاي فرهنگي، مسابقات علمي، نشستهاي تخصصي و هفتههاي فرهنگي، اين مهم را محقق ساخت.
احمد نثاري، مديرعامل بنياد انديشه اسلامي با اشاره به بازديد هيئت رسانهاي قرقيزستان از رسانههاي خبري كشورمان، گفت: اين هيئت رسانهاي با هدف آشنایی با فرهنگ ايران اسلامي، گسترش تعاملات رسانهای و فرهنگی في مابين دو کشور به ايران سفر كردند كه در اين ميان از شبکههای تلویزیونی العالم، خبر، سحر، الکوثر، پرس تي وي، هيسپان، رادیو روسی و قرقیزی بازديد داشتهاند.
وي، ادامه داد: سعي ما بر اين است تا اين گروه رسانهاي با بازديد از مناطق تفريحي و سياحتي با مجموعههاي فرهنگي - هنري ايران آشنا شوند و پس از بازگشت به قرقيزستان، انديشههاي ديني، فرهنگي و هنري كشورمان را منتقل كنند.
نثاري در ادامه، يادآور شد: از ديگر برنامههاي اين گروه رسانهاي ميتوان به بازديد از روزنامه شرق، پارك فناوري پرديسان، كتابخانه ملي، خبرگزاري ايرنا و پژوهشگاه رويان اشاره كرد.
وي، خاطرنشان كرد: بنياد انديشه اسلامي درصدد آن است تا با حضور و بازديد رسانههاي خارجي در ايران، بتوان زمينههاي معرفي اسلام حقيقي و ارتقاي سطح فكري ديگر كشورها نسبت به ايران اسلامي فراهم شود.
رستم جان خوش مراداف، رئيس شبكه راديويي الماس قرقيزستان با تأكيد بر توسعه روابط فرهنگي في مابين دو كشور، گفت: ما با همكاري و اجراي مناسبات فرهنگي گوناگون ميتوانيم، اين روابط را بسط و توسعه دهيم.
وي افزود: برای تحقق اين امر بايد زمينههاي لازم را براي برپايي نمايشگاههای فرهنگی٬ نشستهای علمی و تخصصی و تبادل هيئتهاي فرهنگي - هنري فراهم كرد.
رئيس شبكه راديويي الماس قرقيزستان، ضمن ابراز خرسندي از اهم فعاليتهاي رايزني فرهنگي كشورمان در بيشكك، اظهار كرد: اشتراكات فرهنگی ايران و قرقيزستان، ميتواند به عنوان بسترهای توسعه روابط فرهنگی، اقدامات گسترش همكاريهاي همه جانبه را ايجاد كند.
لباسهاي محلي ايرانيان، پوششي آمیخته با باورهای دینی
خانم كفايت عسكروا معاون، سردبير هفته نامه دولتي سخن قرقيزستان در رابطه با سفر خود به ايران، گفت: ايران داراي جاذبههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی بسیاری است كه با برخورداري از آداب و رسوم مختلف در هویتی واحد به نام ایرانی بودن به هم پیوند خوردهاند.
وي لباس هر قوم و ملیت را آمیخته با فرهنگ و باورهای آن ملّت، عنوان كرد و گفت: لباسهاي محلي زنان اقوام گوناگون ايران، پوششي آمیخته با باورهای دینی است که گنجینههای حیاء و عفت را در خود جای داده است.
سردبير هفته نامه دولتي سخن قرقيزستان، تأكيد كرد: تمام شهرهاي ايران زيبا هستند و هر كدام جاذبههاي تفريحي متفاوتي نسبت به يكديگر دارند، از اين رو درصدد آن هستم تا پس از بازگشت به قرقيزستان گزارشي از فرهنگ و هنر ايران اسلامي در قالب كتابي تهيه و منتشر كنم.
لزوم تقويت روابط فرهنگي ايران و قرقيزستان
تميربيك تقتوقاضي اف، رئيس شبكه تلويزيوني اكو مانس قرقيزستان درباره ايران ، بيان كرد: هر گوشه از ایران، مناطق زیبایی وجود دارد که هر کدام در نوع خود بي نظير و قابل توصیف است؛ روزهاي خوبي را در ايران پشت سر نهاديم و اميدواريم در آيندهاي نزديك با موج همكاريهاي بيش از پيش در حوزه فرهنگ و هنر ميان دو كشور شاهد باشيم.
وي از رايزني فرهنگي ايران در بيشكك براي ايجاد همكاريهاي فرهنگي ميان دو كشور، قدرداني كرد و گفت: برنامههايي كه اين نمايندگي در حوزه نمايشگاه، چاپ كتاب، معرفي دستاوردهاي فرهنگي ايران، نمايش فيلم ايراني و تبيين جايگاه اسلام اجرا ميكند، بسيار تأثيرگذار است و ميتواند روابط دو كشور را تقويت كند.
رئيس شبكه تلويزيوني اكو مانس قرقيزستان، به ضرورت معرفي چهره حقيقي اسلام در اقصي نقاط جهان اشاره و بر افشاسازي و بررسي جريانات تكفيري به وسيله رسانهها تأكيد كرد.
انتشار اثر فرهنگي برگرفته از انديشههاي امام (ره) در قرقيزستان
اميل بيك مامون اف، رئيس بخش قرقيزي خبرگزاري ملي قرقيزستان، در رابطه با آثار منتشره رايزني فرهنگي ايران در بيشكك، گفت: رايزني فرهنگي ايران داراي مكتوبات بسياري در عرصه فرهنگ و هنر است، يكي از اين آثار، مربوط به شعراي به نام ايران است كه در ميان شهروندان قرقيزستاني جايگاه رفيعي دارد.
وي، افزود: يكي از برنامههايي كه ميتوان ميان ايران و اتحاديه نويسندگان قرقيزستان اتفاق بيافتد، تهيه و چاپ كتابي در رابطه با انديشههاي امام خميني(ره) است؛ براين اساس ديدگاه و منويات ايشان پيرامون اسلام و ايران در جمهوري قرقيزستان، معرفي خواهد شد.
شناخت ساختار و جريانهاي فرهنگي ضروري است
بشين بيك بكش اف، معاون شبكه تلويزيوني L.T.R قرقيزستان، تأكيد كرد: از طريق برگزاري نشست و همايشهاي تخصصي، ميتوان به فراهمسازي تبادلات علمي و دانشگاهي و همچنين، شناخت ساختار و جريانهاي فرهنگي در جوامع گوناگون پرداخت.
وي در ادامه، مطرح كرد: بايد سعي شود، زمينههاي مشترك فرهنگي ايران با قرقيزستان ايجاد، سپس با اجراي برنامههاي فرهنگي روابط را توسعه و تعميق دهيم.
بنابر اعلام اين خبر، اين ديدار همراه با اهداي هدايايي از سوي طرفين به يكديگر پايان يافت. همچنين مقرر شد تا اين هيئت رسانهاي فردا، 28 ارديبهشتماه از پارك پرديسان و پژوهشگاه رويان بازديد و با دستاوردهاي علمي كشورمان آشنا شوند.