به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمد سالاری در یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به سوءتفاهم سازمان نظام مهندسی شهر تهران در خصوص حذف ماده 33 نظام مهندسی از سوی شورای شهر که به الزام وجود مجریان ذی صلاح در پروژه های ساختمانی اشاره دارد، گفت: شهرداری تهران در راستای کیفیت بخشی ساخت و ساز اقدام به ابلاغ ماده 33 به نظام مهندسی کرد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص کیفیت نقشه سازه ساختمان ها توسط نظام مهندسی اظهار کرد: اما در خصوص برخی وظایف نظام مهندسی بستر سازی لازم را انجام نداده و شهر از این نظر دچار مشکل شده است.
سالاری با بیان اینکه در فضای نظام مهندسی استان تهران که 100 هزار نفر عضو دارد، این شائبه ایجاد شده است که شورا به دنبال حذف ماده 33 و اجرا نکردن این ماده است، تاکید کرد: برای تنویر افکار عمومی باید بگویم نه تنها شورا در راستای اجرای این ماده مشکلی ندارند و اصرار بر اجرای آن دارد بلکه باید فرآیند ساخت و ساز به صورت حرفه ای پیش رود. این در حالی است که اکنون روند ساخت وساز توسط افراد غیر حرفه ای در حال اجراست.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که یکی از راه های کیفیت بخشی به ساخت و ساز حضور مجریان ذی صلاح به صورت تمام وقت است، گفت: نظام مهندسی مطلع است، بسیاری از مجریان که نامشان در پرونده قید می شود به صورت سوری است نه نام واقعی آنها، همچنین مهندسان ناظر به صورت تمام وقت حضور ندارند این موضوع منجر به سیل پرونده های تخلفات ساختمانی می شود.
کمتر از یک درصد از آراء تخلفات قلع و قمع اجرا می شود
وی افزود: شهرداری پایتخت نیز در حوزه شرکت شهربان باید نظارت بیشتری در حوزه ساخت وساز داشته باشد. طبق قانون هنگام تخلف هم مهندسان ناظر و مجری و هم عوامل شهرداری هر دو باید به مراجع قانونی معرفی شوند. هر چند در سال های اخیر هرگز این اتفاق رخ نداده است.
وی با تاکید براین که در نظام مهندسی شاهد ارجاع متخلفان به کمیته انضباطی بوده ایم، اظهار کرد: اما این امر از سیل پرونده ها نکاسته است، زیرا کمتر از یک درصد از آراء تخلفات قلع و قمع اجرا می شود. بنابراین برای مقابله با تخلفات ساختمانی باید موثر تر عمل کرد.
وی با اشاره به برون سپاری دفاتر الکترونیک شهر، اظهار داشت: امیدواریم این موضوع منجر به کاهش بوروکراسی در صدور پروانه های ساختمانی شود.
سالاری با بیان این که شورا و شهرداری نه تنها برای پروژه های بالای 2 هزار متر به وجود مجریان ذی صلاح اعتقاد دارد، بلکه برای یک متر مکعب ساخت وساز نیز مصرهستیم، این افراد حضور داشته باشند. ادامه داد: اما نه مهندسان ذی صلاح واقعی داریم و نه این که مهندسان مجری حضور دائم در پروژه ها دارند.
سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که از شهروندان هزینه هایی تحت عنوان مجری دریافت می شود، گفت: اما به طور عملی مجریان هنگام پیشبرد پروژه حضور ندارند. درخواست می کنیم به مدت کوتاهی بحث مجری یک هزار متر تا دو هزار متر به تعویق بیفتد تا ظرفیت های لازم در این خصوص ایجاد شود.
وی با بیان این که باید هزینه های اختیار کردن مهندسان مجری واقعی شود، عنوان کرد: این افراد مسئولیت ایمنی یک ساختمان در تمام طول آن را بر عهده دارند.