به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، خسروجردی در اکران فیلم فاکتور صوری در دانشگاه امام رضا(ع) مشهد با بیان اینکه در بستر جامعه فضای ریسکگریزی به وجود آمده و مردم شجاعت سرمایهگذاری در بخش مولد اقتصادی را ندارند، گفت: دولت باید با مجموعه قوانین، فضای ریسکگریزی را در بخش مولد اقتصادی به حداقل برساند و تا این اتفاق صورت نگیرد بخش مولد اقتصادی رشد نخواهد کرد.
وی ادامه داد: اساس علوم اسلامی مبتنی بر دو اصل تعاون و پذیرش ریسک پذیری در بخش اقتصادی میباشد؛ اما متاسفانه اتفاقی که در جامعه شکل گرفته این است که مردم به سمت سرمایه گذاری در بخش مولد اقتصادی نمیروند و سرمایه خود را در سیستم بانک میگذارند.
عضو بنیاد بخش اقتصادی آستان قدس رضوی افزود: کشور به بانکداری نیاز دارد که در خدمت بخش مولد باشد و بتواند کارآفرین و اشتغال ایجاد کند وهمچنین وابستگی را به حداقل برساند.
خسروجردی بیان داشت: نظام آموزشی و اخلاقی کشور افراد راه بهگونهای تربیت نکردهاند که ریسک پذیر باشند و این مشکل ریشهای است.
وی با بیان اینکه الزامی نیست نظام بانکی کشور پاسخگویی همه نیازها باشد، افزود: باید یک تعداد از بخش ها را از نظام بانکی جدا کرد.
عضوبنیاد بخش اقتصادی آستان قدس رضوی با بیان اینکه در کشور حقوقی مبتنی بر بانکداری بدون ربا وجود ندارد، گفت: مدیران تصمیم گیر در تمام دولتها اعتقادی به این مسئله ندارند، هر کسی که به چیزی اعتقاد داشته باشد راهحلی برای آن پیدا میکند.
خسروجردی با اشاره به اینکه درکشور منابعی زیادی مانند نقدینگی، نیروی انسانی و انرژی وجود دارد؛ اما در زمینه مولد اقتصادی مورد توجه قرار نمیگیرند، بیان داشت: در داخل کشور منابع توانای ایجاد برند را داریم و این در حالی است که خیلی از برندهای داخلی را با واردات از بین بردهایم.
وی همچنین در خصوص تاثیر سرمایهگزاری کشورهای خارجی در ایران، گفت: درگذشته آنان در حوزه نفت وگاز سرمایهگذاری میکردند، امروز هم اگر بخواهند در ایران سرمایه گذاری داشته باشند در همین دو حوزه است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: چیزی که امروز اقتصاد ترکیه را تهدید میکنند وابستگیاش به سرمایه خارجی است، اگر سرمایه گذار خارجی احساس امنیت نکند و یا کشور دیگری را برای سرمایهگذاری مناسب بداند سرمایه خود را از اقتصاد کشور خارج میکند.
عضو بنیاد بخش اقتصادی آستان قدس رضوی با بیان اینکه اصلاح ساختار اقتصاد مولد در اصلاح نظام بانکداری است، گفت: اثر تحریمها، محصول ساختار ناکارآمد ما است.
بخش مولد اقتصادی کشور تقویت شود
در ادامه ارشدی در خصوص نظام بانکداری کشور، گفت: سیستم بانکداری منفعت طلب کشور در کنار سایر بانکهای اقتصادی رفتاری ایجاد میکنند که طبع مردم را با سیستم ربوی عجین میکنند.
وی ادامه داد: ممکن است نظام بانکداری درصدد ایجاد سیتم ربوی نباشد ؛اما رفتاری که در جامعه بهوجود میآید ربوی است به همین دلیل بخش مولد اقتصادی شکل نمیگیرد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: یکی از راهکارها برای حل مشکلات اقتصادی جامعه این است که بخش مولد اقتصادی کشور تقویت بشود و خود بانکها میتوانند با کمک به نهادهای مولد اقتصادی به تقویت مولد اقتصادی کشور موثر باشند.
ارشدی یکی از مهمترین وظایف دولت را رفع موانع در بخش مولد اقتصادی دانست وگفت:ما باید به سمتی برویم که سیاست اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره مردم سرمایه خود را به بانکها میسپارند وحاضر به سرمایهگذاری در بخش مواد اقتصادی نیستند، تصریح کرد: بخش مولد ضعیف است، سرمایهگذاری در این بخش ریسک بالا میخواهد به همین دلیل مردم سرمایه خود را در سیستم بانک قرار میدهند.
ارشدی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات بانکها این است که هزینهکار شان بسیار بالاست، گفت: اتفاقی که در زمان دولت سابق و دولت یازدهم صورت گرفت کم و زیاد کردن نقدینگی در کشور برای مهار تورم بود که این کار بسیار آسانی است.
وی در پایان گفت: برای حل تورم ومشکلات بخش مولد اقتصادی کشور باید قوانین اصلاحاتی صورت بگیرد.