به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، مرادیان شنبه 2 خرداد در حلقه تعالی صالحین بسیج اساتید دانشگاه لرستان که با موضوع اخلاق سیاسی برگزار شد، گفت: مطالبه گری جامعه از حاکمان مانع بروز بداخلاقی های سیاسی می شود و با این حال به نظر می رسد که در حوزه اخلاق و سیاست این اخلاق حاکمان نیست که باید تغییر کند؛ بلکه این سطح مطالبه گری مردم است که باید بر اساس افزایش آگاهی ها از حاکمان تغییر کند.
وی با بیان اینکه هر حاکمی چه مستبد و چه دموکراتیک تلاش می کند که خود را با همه مطالبات مردم و یا بخشی از آنها تطبیق دهد، افزود: آنچه ضرورت دارد این است که باید باورها، و فرهنگ مردم را تغییر دهیم.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: اگر مردم جامعه ای دچار عوام زدگی نباشند و سطح آگاهی آنها رشد یافته باشد، قطعا زمینه های بداخلاقی سیاسی در این جامعه نیز از بین می رود و مردم فریب نمی خورند.
مرادیان بیان کرد: نوع مطالبات یک جامعه در رفتار و اخلاق حاکمان آن تاثیر می گذارد؛ بنابراین هر چه مطالبات مردم به جا و متعالی باشد زمینه پیشرفت آن جامعه بهتر فراهم می شود.
ملکی عضو هیات علمی دانشگاه لرستان نیز در این همایش گفت: غربی ها برای تامین راه و امنیت مردم خود از بمب هسته ای و ظلم و سلطه گری استفاده می کنند و با این حال اخلاق سیاسی آنها نیز حول این مسائل خلاصه می شود.
وی با بیان اینکه فرق اخلاق سیاسی در یک جامعه اسلامی با جامعه غیراسلامی در این است که در جامعه اسلامی دین بر روی اخلاق اشراف دارد اما در جامعه غربی حاکمان برای تامین امنیت و رفاه شهروندان خود ا ز هر ابزاری استفاده می کنند، افزود: در حکومت دینی در واقع هر اتفاقی که روی دهد به پای دین نوشته می شود.
ملکی گفت: دین و اخلاق از هم مستقل هستند اما مساله ای که وجود دارد این است که دین باید بر روی اخلاق اشراف داشته باشد.
وی گفت: شعار سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست در عمل به درستی تفسیر نمی شود و گاها دین ما هم سیاسی می شود.
وی با بیان اینکه در دوره های مختلف تاریخی همواره اینگونه بوده است که سهم بیشتری به جای مردم به حکام می رسیده است، افزود: حکایت برخی حکام حکایت شیری است که گرگ را به دلیل باب میل نبودن نوع تقسیم بندی شکار با یک ضربت از پای درآورد، اما روباه را به دلیل تقسیم بندی باب میل او مورد لطف قرار داد ،یعنی در واقع آنچه را که باب میلشان باشد می پسندند.